Ekonomija

Crna Gora se zadužila još 250 miliona eura

Ministar finansija Darko Radunović i direktor Svjetske banke za našu zemlju Emanuel Salinas, potpisali su danas Ugovor o finansijskom aranžmanu u iznosu od 250 miliona eura.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, aranžman je podržan garancijom Svjetske banke zasnovanom na javnim politikama i podrazumijeva povoljne uslove kreditiranja-rok otplate od 12 godina, grejs period od četiri godine i kamatnu stopu 6-mjesečni Euribor + margina 2,95 odsto.

Radunović je istakao da današnje potpisivanje ugovora predstavlja potvrdu kredibilnosti mjera fiskalne politike Vlade usmjerenih na jačanje makroekonomske stabilnosti i unapređenje životnog standarda građana.

Ministar je dodao da će Vlada i u narednom periodu nastojati da kroz nastavak započetih reformi ažurno ispunjava kriterijume za obezbjeđivanje i drugog paketa podrške Svjetske banke čime bi se centralni budžet dodatno osnažio.

“Pozdravljamo predanost Vlade i aktivnosti koje preduzimate kako biste vratili Crnu Goru na održivi makrofiskalni put. Čvrsto vjerujemo da je to preduslov za dalji razvoj ekonomije i oslobađanje potencijala privatnog sektora za stvaranje većeg broja i kvalitenijih radnih mjesta“, saopštio je Salinas.

On je dalje poručio  da su rast i otvaranje novih radnih mjesta najvažniji prioriteti za dalji napredak Crne Gore, te da se  održivi i inkluzivni rast mogu ostvariti samo u održivom ekonomskom okruženju i dobro funkcioniranom finansijskom sektoru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Habla
Gost
Habla

Sramotno

ebless
Gost
ebless

Kukala majka tima koji dodju na vlast posle vas,j***** su jeza u ledja a i mi sa njima.

To sam ja
Gost
To sam ja

“Radunović je istakao da današnje potpisivanje ugovora predstavlja potvrdu kredibilnosti mjera fiskalne politike Vlade usmjerenih na jačanje makroekonomske stabilnosti i unapređenje životnog standarda građana.” Ne, nego je ovo potvrda da samo dublje tonemo u dužničko ropstvo i da će još veći biti PDV, da će akcize na gorivo još više da skaču, u stvari sve akcize, al zašto da ne,… Više »

Milan
Gost
Milan

16 komentara!? A na temu odnosa Srba i Crnogoraca ih bude 10 puta više. Pa i treba da smo gladni!

Car
Gost
Car

Da i tada ste gladni, ali Srbi mora da su gladniji, ipak ste vi neki lideri u regionu i evropi, vasih 300 evra vise vrede od Srpskih 300 evra, ako ni zbog cega drugog ono bar zato sto ste lideri😀

Zvijuk
Gost
Zvijuk

Samo naprijed imate podrsku naroda. Genijalci nasi!

KLM
Gost
KLM

Otvaranje novih radnih mjesta ?

ebless
Gost
ebless

100% krpljenje rupa i rata od prethodnih kredita.

Ćotek
Gost
Ćotek

Glasali ste, eto vam obečane investicije 😻😻😻 vive le roi 🤴🏻

Komsho
Gost
Komsho

Svaki stanovnik Crne Gore je zaduzen vise od 5000 € , mislim na ukupan Crnogorski dug, sta je to za nas, godinu dana ne primamo platu penziju, invalidu, dodatak, dnevnice i eto ga RAZDUZENI !!!!

KLM
Gost
KLM

Ajde da izdrzimo tu godinu pa opet iz pocetka dakonas krene.Svaki danse dice sa brojem turista.A davnosam rekao daje turizam razvojna grana Grcka bi bila najbogatija zemlja a ne Njemacka.

Realno
Gost
Realno

Obraza mi ovako bi Mida bila ministar finansija. Objavi se budzet za 2018 u decembru, prvi rebalans i zaduzenje je vec u januaru pa se na svaka 3 mjeseca zaduzimo po 250 miliona. Da nije tuzno bilo bi bas smijesno.

Djuro Cvorovic
Gost
Djuro Cvorovic

Svaka cast gospodine Radunivicu,ovako se uzimaju krediti.Mozda ste trebali uzeti jos 50 – 100 miliona.e da se nadje,od viska ne boli glava.Neki dusmani se pitaju ko ce ovo da vraca,kako ko,sram ih bilo.Kakve veze ima sto ce ovo vracati nasi praunuci,i unuci i nasa djeca.

Ekolog
Gost
Ekolog

Kud nestase svi oni komentatori sto na Cdm branise svaki potez vlasti ma kako bio los.Ili ste se ugledali na vijesti ili se mozda pripremate za promjenu vlasti ?Ko zna ?!

pakol
Gost
pakol

ne rade sa kucnim budzetom ovako,ne boj se..

Bolj istina
Gost
Bolj istina

Skinuli ste nam vunu sad nam lagano skidate kožu sa ledja…dok ima ovaca biće i novaca!!!!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

“Radunović je istakao da današnje potpisivanje ugovora predstavlja potvrdu kredibilnosti mjera fiskalne politike Vlade usmjerenih na jačanje makroekonomske stabilnosti i unapređenje životnog standarda građana.” Како лијепо избјегнута истина да тонемо у дугове.

Žex
Gost
Žex

Malo je to,blago ovom narodu dovedenom do ničega.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Pisi im pamet znanje i sposobnost u zemlji sa veoma malim brojem stanovnika a velik prirodnim bogastvima zdravom sredinom vodom i velikim brojem suncanih dana oni se samo zaduzuju …bruka

cinik
Gost
cinik

Bravo! Još nam poneko daje kredit!

Roro
Gost
Roro

Samo???Daj još sto!!!Ma još petsto,nek ide život!!! i onako će to vraćati đeca vjerne armije dpes ovaca…

Senegal
Gost
Senegal

Kukala nam majka sa ovakvom politikom.

Burek
Gost
Burek

Samo jako!!!

Send this to a friend