Ekonomija

Crna Gora upućuje 50.000 eura pomoći Ukrajini, predloženo da se razmotri i prihvat izbjeglica

Ministarstvo finansija

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore odobrilo je slanje novčane pomoći u iznosu od 50.000 eura Ukrajini, a predloženo je da Vlada razmotri i prihvat i privremeni smještaj raseljenih lica, objavio je na Twitteru državni sekretar u tom ministarstvu Janko Odović.

“Poštovani, Ministarstvu finansija i socijalnog staranja dostavili ste Informaciju o upucivanju humanitarne pomoći Ukrajini, sa Predlogom Zaključka Vlade Crne Gore, za mišljenje. U Informaciji je navedeno da Cra Gora povodom aktuelnih dešavanja u Ukrajini izražava solidarost sa Ukrajinskim narodom i da kao odgovorna članica međunarodne zajednice, shodno članu 10 Zakona o međunarodnoj razvojnoj saradnji i upućivanju međunarodne humanitarne pomoći, predlaže upućivanje humanitarne pomoći u iznosu od 50.000 eura”, navodi se u dopisu loje je MFSS uputilo Ministarstvu vanjskih poslova.

Dačje se dodaje da je razmatrajući dostavljenu Informaciju sa predlogom zaključaka, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja predlaze da se tacka 3, Predloga Zaključka Vlade Crne Gore, izmijeni na sljedeći način: Zadužuje se Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da, iz Tekuće budžetske rezerve, uplati sredstva u iznosu od 50.000 eura za pomoć Ukrajini, na opredijeljeni bankovni račun, po dostavljenoj specifikaciji od strane Ministarstva vanjskih poslova.

Pored navedenog, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja predlaže da Vlada razmotri mogućnost podrške Ukrajini kroz prihvat i privremeni smještaj raseljenih lica.

“Crna Gora izražava solidarnost sa narodom Ukrajinom. Ministarstvo je upravo odobrilo slanje novčane pomoći, a predložili smo da Vlada razmotri i prihvat i privremeni smjestaj raseljenih lica iz Ukrajine”, napisao je Odović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovcenska
Gost
Lovcenska

Zar nije vec dosta tih raznih svercera iz ukrajine i rusije nego treba jos da primimo ? Pored onolikih drzava koje imaju oni dolaze u malu i nerazvijenu CG u kojoj se ni daske ne proizvede jer jos nijesmo odmakli od colarice i petice, a duzina zavisi od duzine balvana koliku je dala majka priroda ! Ako se tome dodaju… Više »

Spades
Gost
Spades

Široko

Antivirus
Gost
Antivirus

Sve ispod 0.5 do 1 milion je smijesno. Hrvati daju 15 miliona eura. Kakve 100.000???? To je jedan stan funkcionera. Uozbiljite se malo!

Jelena NK
Gost
Jelena NK

Napokon zdrave vijesti i od njihove strane!

Send this to a friend