Ekonomija

Demokrate: Marković i antievropska Vlada vode Crnu Goru u izolaciju

Demokrate

Predsjednik Vlade Duško Marković potvrdio je danas da je premijer klasične antievropske Vlade koja vodi zemlju u izolaciju, saopštili su iz Demokratske Crne Gore, ističući da su uvjereni da nema zvaničnika Evropske unije koji sa čuđenjem ne gleda na stambenu politiku crnogorske Vlade, koja je pokazala ogromnu socijalnu nepravdu koja se sprovodi prema građanima.

<<<Marković: Neka Han brine o standardima u njegovoj zemlji, mi radimo u interesu građana<<<

“Ovakav pristup poslednji put je viđen samo u diktatorskih režimima u kojima se funkcionerskoj lojalnoj klasi neograničeno daje i gomila bogatstvo od novca svih građana, dok narod živi u siromaštvu ili na ivici egzistencije. Marković ovakvim izjavama dodatno ugrožava poziciju Crne Gore i njenu evropsku budućnost, naročito ako se uzme u obzir da ni jedan argument nije na njegovoj strani”, navode Demokrate.

Moguće je, kažu u toj partiji, i da je ovo samo epizoda režirane politike, po kojoj DPS ima namjeru da zaoštri odnose sa EU, kako bi pokušao na taj način odbiti međunarodni pritisak kada su u pitanju sveobuhvatne izborne reforme.

“DPS je od Briselskog plana u konstantnoj pasivnoj poziciji, pa ona veoma vidljivo stvara nervozu koju ni Marković ni Đukanović ne mogu da kontrolišu. Zato nije ni čudo zašto Marković udara na Johanesa Hana, jer je upravo on u punom kapacitetu stao iza Briselskog plana”, ocjenjuju Demokrate.

Prema njihovim riječima, imajući u vidu atmosferu, očekivano je da takve izjave budu sve učestalije kako se trenutak smjene vlasti bude približavao, a to je neminovnost.

“Sa druge strane, izjave zvaničnika EU nisu iznenađujuće već naprotiv, očekivane. Crna Gora se duži niz godina prepoznaje kao zemlja organizovanog kriminala i visoke korupcije, što potvrđuje i današnji slučaj Stanković”, dodaju u Demokratskoj Crnoj Gori.

Ističu i da prethodni Izvještaj EK sa velikim brojem negativnih ocjena pokazuje da DPS ne može Crnu Goru da vodi u društvo savremenih i pravnih država.

“To je činjenica koju ni dominantna većina građana ne dovodi u pitanje. Smjena vlasti je samo pitanje trenutka, otuda nervoza i izostanak samokontrole Duška Markovića. Demokrate će se u skladu sa evropskim očekivanjima veoma posvećeno i stručno pozabaviti pitanjem stambene korupcije i predložiti normativni okvir za borbu protiv protivpravne prakse i sakrivanja. Stambena korupcija je vid ne samo budžetske, nego i političke i izborne korupcije”, poručuju Demokrate.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

pa njima to i odgovara……vrijeme tece 30 godina vladaju to sto ce posle njih ostati pustos nije bitno

Kant Kant
Gost
Kant Kant

Ove demokrate sanjaju Mila i Duska ujtro kad se probude Milova slika im je predoci

marius
Gost
marius

Ka ce vise onizi snimak, o kome po vas dan DF zbori, dje se cuje kako Becko moli one profesore da mu magistarski , priznaju rad. Ka ce, da vise ,od njih patinemo?

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Han Vam nece mnogo pomoci.

Libero7
Gost
Libero7

Vi ste vise za integracije sa ristom i srbijom o vasem evoprejstvu mozete samo ovim mladim snagama snp i fronta

Rade007
Gost
Rade007

Kakve su ove Demokrate,ka pravi Srbi. Ona zlodjela koja oni rade,prebacuju u tuđe dvorište i pripisuju drugima. Kud će antievropskije od Demokrata i njihove politike.

Mojeimr
Gost
Mojeimr

I mi se kolega pridruzujemo. Prijatno.

Bnjj
Gost
Bnjj

Ta ista Eu podržava Markovića

MilenaS
Gost
MilenaS

Naravno da podrzava, nece podrzavati razbijace drzave i svega crnogorskog. Ovi Demokrate jedno Janusovo lice imaju kad ogovaraju VG pred Evropom, a drugo lice pokazuju kad foliraju gradjane toboznjom orjentacijom prema Evropi. Pa ne moze Becic s Pavicevicem, koji su ptoduzena ruka Vucica, biti prijatelj Crnoj Gori onako kako bi, da je srece, trebalo.
Definitivno, Demokrate su foliranti prve kategorije.

MilenaS
Gost
MilenaS

….kad ogovaraju CG…

Send this to a friend