Ekonomija

Dobit Aerodroma veća za četvrtinu, opsluženo 1,2 miliona putnika

Tokom 2018. godine glavni prioritet nam je bio da opslužimo što veći broj putnika i da privučemo nove partnere i tako poboljšamo avio-dostupnost. U tome smo uspjeli a te aktivnosti pratio je i uspjeh na finansijskom planu, izjavo je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore u intervjuu Pobjedi.

Ukupni prihodi kompanije za prvih šest mjeseci su za 13,35 odsto veći u odnosu na isti period prethodne godine, dok je dobit veća za 25,11 odsto.

“Moram da naglasim da smo ove godine dosta novca uložili u novu opremu. Nabavili smo stepenice, elevatore, uređaje za bezbjednosnu kontrolu, pa nam se ulaganja vraćaju na najbolji mogući način”,  rekao je Orlandić.

Ističe da je prošla godina bila rekordna ali se, kako dodaje, na početku 2018. godine dalo naslutiti da će biti nadmašena.

“Već u januaru smo imali 20 hiljada putnika više nego u istom mjesecu 2017. godine, a trend rasta nastavio se u svim mjesecima koji su dolazili. U ovom trenutku na oba aerodroma opsluženo je 1.195 000 putnika, 140 hiljada više nego prošle godine. Na Aerodromu Podgorica opsluženo je 610 hiljada putnika, 90 hiljada više nego od 1.1. do 22.7. prošle godine. Kroz Aerodrom Tivat prošlo je 585 hiljada putnika, što predstavlja rast od deset odsto. Samo tokom prve tri sedmice jula na Aerodromu Tivat je opsluženo 185 hiljada putnika”, rekao je Orlandić.

Prema njegovim riječima, sada nastupa period kada će brojke samo rasti i kao što sam rekao želimo da opslužimo što veći broj putnika, ali na kvalitetan način.

“Ograničeni smo kapacitetima na oba aerodroma, posebno na tivatskom, ali se zaista trudimo da dobrom organizacijom i odgovornim pristupom nekako prevaziđemo teškoće. Prema najavama kompanija i turoperatora ocekujemo da cemo do kraja godine opslužiti dva miliona putnika na oba aerodroma”, kazao je direktor Aerodroma.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

MAJKO SVETA,KAKO SE ODMA KALABICI JAVLJAJU,ODMA TREBA UNISTITI SVE CRNOGORSKO,DOKLE VISE,KOLIKO VAS IMA!?

Lajka
Gost
Lajka

Reci ti dje je 5 miliona koje si dao UNDP za privremene objekte za koje projekat nemate. Samo jedno isto vrti da reklamira SD ovaj strucnjak. Nek ti tata sagradi ispred kuce maketu aerodroma pa vjezbaj direktora. Prvo te je trebao nauciti kulturi a ne da kad porastes budes kengur

Antidepresiv
Gost
Antidepresiv

Aerodrom Tivat hitno prosiriti. To treba da je prioritet drzave koja zivi od turizma. Vec ove godine ima po 40 putnickih velikih aviona a radi se samo od ujutro do sumraka

KLM
Gost
KLM

Jos da im ova kompanija vrati stoje duzna dje bi im bio kraj.

Živa istina
Gost
Živa istina

E pomamio se ako nisu u debelom minusu alimoraju malo lagati…U Baru neki direktor turističke organizacije reče juce sezona ispunila očekivanja…a bombu da baciš nebi nikog ranio kako je prazno….

Nme
Gost
Nme

Jbt, odje se vise ne zna ko koga laze?!

Aaa
Gost
Aaa

Ja ne znam ljudi jeste li vi normalni?jeste li svjesni da su ovo egzaktni brojevi a ne vase procjene o nikada losijoj sezoni koje se ponavljaju iz godine u godinu?kako vam ne dosadi vise?a ako ne vjerujete, sto mi je van svake pameti, idite na sajt aerodroma,pa pogledajte broj letova,pa na aerodrom ispratite da li ti avioni slijecu (po vasoj… Više »

Send this to a friend