Ekonomija

Dobra vijest za zaposlene: Minimalac od 1. jula 222 eura

Minimalna zarada od 1. jula biće 222 eura, dogovoreno je na sjednici Socijalnog savjeta. Takođe je dogovoreno da se do kraja godine nastave pregovori kako bi se minimalac povećao do iznosa polovine prosječne zarade u Crnoj Gori, odnosno na oko 250 eura.

Vlada je predložila da se povećanje minimalne zarade za 15 odsto, odnosno na 222 eura primijeni od 1. jula tekuće godine, naravno, ukoliko se među socijalnim partnerima, u okviru Socijalnog savjeta, prethodno postigne saglasnost.

“Povećanjem sa sadašnjih 193 na 222 eura, minimalna zarada će iznositi 43 odsto prosječne zarade u zemlji, što je iznad prosjeka u EU gdje je ovaj odnos na nivou od 40 odsto”, rekao je nedavno ministar finansija Darko Radunović.

<<<Vlada predlaže povećanje minimalca od 1. jula<<<

Minimalna zarada u Crnoj Gori od 193 eura najniža je u regionu i utvrđena je još 2013. godine. Minimalac je nešto veći u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i na Kosovu, iako su kod njih niže prosječne plate.

M.D. 

56

avatar
1000
40
16
0
 
44
Vjecna da jeOnamo namoicemanMercedesLjuma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Jos samo malo, dok ne izdane

Mercedes
Gost
Mercedes

Odlicna vijest. Kao po ocekivanju ovi sto vise vole TUDJU drzavu od svoje kazu da ovo nije dobra vijest. Nikakav Crnogorski napredak vam ne odgovara mrzitelji drzave svoje !!!

Onamo namo
Gost
Onamo namo

Mnogo odlicna vest.moci ce sa 222eura umesto do 7-og u mesecu da dobaci do 10-og.

Ljuma
Gost
Ljuma

Sram da vas bude celnici vladaju e partije kao i sindikat koji spava kao bijeli medved ili je prodan,nikad ne organizuje proteste kad treba da se reaguje.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

SRECNA VAM BIJEDA.LJUDI OVE BRUKE I IZLAGANJA RUGLU OVOGA NARODA.

Ljuma
Gost
Ljuma

Bravo,pravi naziv bijeda.

Inkognito
Gost
Inkognito

Hoce malo da otimaju od poslodavaca.. ako mi je jasno dje su njima oci evo… niko ne radi za mininalac samo poslodavci uplacuju osiguranje a ostalo ide na ruke… imas 100 radnika kojima je plata prosjek 400 eura 197 eura ide preko banke 203 eura na ruke.. 100×203= 20300 eura mjesecno godisnje poslodavac digne 243600 eura koje pravda troskovima… da… Više »

iceman
Gost
iceman

Poslodavcu je to omogućeno, svako bi iskoristio to… ali narod je toliko isprepadan i gladan da pristaje na sve… Da barem svaki treći gradjanin prilikom zapošljavanja ne pristane na te uslove poslodavca stvari bi se itekako promjenile. Jer ti isti poslodavci ne bi mogli naći kvalitetnog radnika i počeli bi nuditi osuguranje na pravu cijenu rada. A onda bi ljudi… Više »

Kosuta
Gost
Kosuta

A drzava ko nezna da radnici zaradjuju kod privatnika od 600 pa navise a svi listom prijavljeni na minimalac . Drzava nece da se potrudi za radnika da misli o njihovoj starosti.
Nasi privrednici za godinu dana vise zarade nego firma na zapadu .

anoniman
Gost
anoniman

ovo ce samo biti na papiru kao i neradna nedjela jer ovo nece biti povecano kao i zakon o neradnoj nedjeli i dalje ce radnici raditi i nedjeljom i primati minimalac kao i do sada i neveselite se i ne radujte jer od ovoga nema nista

Myguz@€$
Gost

Nisu oni krivi,ne,ne…nema odje naroda da valja….. beeeeeee!!

Dejan milijarde
Gost
Dejan milijarde

Sramota ja primam 780 u italiju pomoć zato što ne radim.

Zeljko
Gost
Zeljko

Sprdaju se i omalovazavaju radnicku klasu

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Minimalac 500€ bi bila dobra vijest ovo je nikakvo povecanje i puste price o pregovorima oko daljih povecanja!

Pjer
Gost
Pjer

7 eura na dan.Nije lose

neko
Gost
neko

sta je ovdje dobro!?

Najgori opet
Gost
Najgori opet

Znaci opet lideri u regionu po najmanjem minimalcu.
U Hrvatskoj je 370, Srbiji 310, BiH 270.

Milan
Gost
Milan

Mislim da je u Kongo i Somaliju minimalna bar 250 eura

Send this to a friend