Ekonomija

Država zavodi red u rad Limo servisa

Ilustracija

Izmjenama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju predviđeno je uvođenje usluga Limo servisa (Rent-a-car sa vozačem), što će biti prepoznato kao poseban oblik prevoza i kao takav do sada nije postojao, saopšteno je danas nakon sastanka Radne grupa koja će raditi na izmjenama tog zakona, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Pojam limo servisa podrazumijeva uslugu iznajmljivanja limuzina (limo) sa vozačem i takva usluga ne podrazumijeva unaprijed pripremljenu maršutu i satnicu polaska. Odnosno, korisnik određuje vrijeme i mjesto polaska, period korišćenja usluge, odredište kao i druge uslove. Pružalac usluge nudi unaprijed utvrđenu cijenu po satu, danu ili pređenoj kilometraži.

Osnovni cilj izmjene Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju i podzakonskih akata jeste iznalaženje novih rješenja koja će u najvećoj mjeri uticati na smanjenje sive ekonomije u oblasti javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju.

“Izmjenama i dopunama zakona koje radimo i koji smo danas najavili biće precizno propisani uslovi za obavljanje Limo servisa, kao i institucije, odnosno inspekcije koje će obavljati nadzor, što do sada nije bilo izdefinisano”, saopšteno je CdM-u iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Do sada je pružanje usluga renta-a-cara sa vozačem ili bez bilo uređeno zakonskim rješenjem koje je u nadležnosti Ministarstva održavog razvoja i turizma.

“Našim zakonom stavljamo van snage postojeće zakonsko rješenje koje je u MORT-u”, najavili su iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva i dodali da će oni biti nadležni za nadzor nad ovom vrstom prevoza.

Razlog za izmjene postejećeg zakona u ovoj oblasti leži i u tome što je problem sive ekonomije u prevozu putnika prepoznat kao jedan on najvećih problema sa kojim se susrijeću legalni auto taksi prevoznici.

Naime, veliki broj osoba olako se odlučuje na nelegalno obavljanje prevoza putnika jer je za ovaj način rada potrebno izdvojiti relativno mala finansijska sredstva (automobil i gorivo), te su izuzeti od svih dažbina i obaveza koje propisuje lokalna samouprava i država.

“Uočene su tri kategorije sa kojima se suočavaju taksisti koji pokušavaju da svoju djelatnost obavljaju u skladu sa propisima koji uređuju ovu djelatnost: fizička lica koja obavljaju ovu vrstu prevoza, a nijesu registrovana za obavljanje ove ili druge djelatnosti; auto taksi prevoznici koji su registovani za obavljanje ove djelatnosti, ali je ne obavljaju u skladu sa propisima i pravna lica ili preduzetnici koji su registrovani za drugu vrstu djelatnosti ali je zloupotrebljavaju tako što se bave prevozom putnika”, navodi se u Informaciji o analizi stanja u djelatnosti auto taksi prevoza putnika sa predlogom mjera i zaključaka za rješavanje problema auto taksi prevoznika, koji je krajem prošle godine razmatrala Vlada.

Sa današnje sjednice Radne grupe

Sve tri kategorije predstavljaju nelegalni prevoz koji stvara nelojalnu konkurenciju.

Najzastupljenija i najstarija je prva kategorija koja je teško prepoznatljiva u saobraćaju jer vozila nemaju nikakva obilježja, ali je i teško dokaziva na sudovima jer nema dokaza o naplaćenoj usluzi prevoza, a putnike je teško natjerati da daju izjavu ili svjedoče na sudu.

U drugu kategoriju spadaju registrovani taksi prevoznici koji usljed velike konkurencije, a izuzetno niskih cijena prevoza nalaze ekonomski interes tako što se opredjeljuju da prime više putnika u jednoj vožnji kojima naplaćuju fiksnu cijenu prevoza bez uključivanja taksimetra, te na taj način kumulativno ostvaruju veću dobit ali nanose štetu kolegama koji svoj posao obavljaju u skladu sa propisima.

Treća kategorija je relativno nova i evoluirala je posljednjih par godina kada je Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu prepoznat novi vid rent-a car-usluga, “rent a car sa vozačem” tzv. Limo servis.

U Ministarstvu saobraćaja pojašnjavaju koji su razlozi zašto treba izmijeniti dosadašnje i donijeti nove propise za pružanje rent-a-car usluga sa vozačem.

“Naime, riječ je o svojevrsnom dupliranju istovjetne djelatnosti, koja je u Zakonu o turizmu prisutna i definisana tek 2010. godine, a koju Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju, već decenijama prepoznaje pod nazivom auto-taksi prevoz, kao vanlinijski javni prevoz putnika koji se obavlja u komercijalne svrhe, putničkim automobilom koji je serijski proizveden sa najviše pet sjedišta, računajuči i sjedište vozača, sa najmanje četvoro vrata”, navodi se u Vladinoj informaciji.

Na osnovu Zakona o turizmu iz 2010. godine, turističkoj agenciji – usluge iznajmljivanja vozila sa vozačem (Limo service) dozvoljene su da ih obavljaju putničkim automobilom bez ograničenog broja sjedišta, a saglasno članu 7 tač. 54 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, propisano je: “Da je putničko vozilo motorno vozilo namijenjeno za prevoz putnika, koje pored sjedišta za vozača ima još osam sjedišta”, pa se na ovaj način na velika vrata ponovo uvodi mogućnost taksiranja sa putničkim vozilom 8+1 sjedišta, koje je postojalo do 2005. godine, kada je ukinuta donošenjem tada novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, radi zaštite i opstanka prevoznika u linijskom drumskom saobraćaju, koji su bili pred nestajanjem.

U Ministarstvu saobraćaja pojašnjavaju da je auto-taksi prevoz koji obavljaju fizička lica – preduzetnici ili pravna lica, uslovljen zapošljavanjem vozača, odnosno zasnivanjem radnog odnosa vozača koji upravlja auto-taksi vozilom, dok u slučaju Limo servisa taj uslov nije bio propisan dosadašnjim Zakonom o turizmu, što je inicaralo tzv. rad na crno, jer su kod iznajmljivanja vozila sa vozačem, pretežno bili angažovani penzioneri, kao i zaposleni na drugim radnim mjestima koji su dopunjavali porodični budžet.

“Na osnovu pogodnosti koje je omogućavao dosadašnji Zakon o turizmu i ugostiteljstvu, u pružanju rent-a-car usluga iznajmljivanjem vozila sa vozačem (Limo servis) ova djelatnost se ubrzano širila, stvarajući nelojalnu konkurenciju i nanoseći štetu licenciranim taksistima i prevoznicima u linijskom i vanlinijskom drumskom saobraćaju u unutrašnjem i međunarodnom prevozu, što se već odrazilo smanjenjem broja prevezenih putnika u drumskom saobraćaju u prethodnom period”, napominje se u Informaciji.

Nesporna je činjenica da je rent-a-car sa vozačem – Limo servis prisutan u višemilionskim metropolama EU gdje ima svoje opravdanje, međutim, u Crnoj Gori sigurno nema opravdanja na 650.000 stanovnika da se duplira auto-taksi djelatnost i zakonom uvodi nelojalna konkurencija.

“Primijećena je pojava da pojedinci smišljeno iznajmljuju rent-a-car putnička vozila sa 8+1 sjedišta i sa njima nelegalno taksiraju na svim putnim pravcima (kako u unutrašnjem tako i u međunarodnom drumskom saobraćaju), pa ovu djelatnost treba ograničiti da se može obavljati isključivo vozilima 4+1 sjedišta, kao i taksi djelatnost radi izjednačavanja uslova za obavljanje djelatnosti”, smatraju u resornom ministarstvu.

Valja napomenuti da je tokom ove turističke sezone primijećen izuzetno veliki broj korisnika iznajmljenih rent-a-car putničkih vozila (sa 8+1 sjedišta) na parkingu aerodroma Tivat koji nelegalno obavljaju auto-taksi prevoz, odnosno javni prevoz putnika radi sticanja dobiti, čime klasično zloupotrebljavaju usluge iznajmljivanja vozila.

Radna grupa je konstatovala da je neophodno preporučiti lokalnim samoupravama da pojača kontrole nelegalnog prevoza na lokalnom nivou kao i da se pojačaju kapaciteti u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva-Inspekciji za drumski saobraćaj u cilju suzbijanja sive ekonomije u ovoj oblasti.

Ministarstvu saobraćaja i pomorstva dat je rok da do kraja prvog kvartala ove godine pripremi predlog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moje ime
Gost
Moje ime

Šta je sa Uberom???

Turbo
Gost
Turbo

Fali para u budzet,glasaj dps da ti otmu sve bee bee

slanik
Gost
slanik

meni se cini da ovi sto su pisali “Informaciju” pojma nemaju sto je limo servis
ovaj servis je sa rszlogom vezan za Mort
jer je to dio turisticke ponude i tu i treba da ostane
uslovi postoje samo treba pojacati kontrolu
“divljih” limo servisa a i svih prevoznika

Taxi
Gost
Taxi

Prvo sto trebate da uradite u taxi prevozu je da napravite cijene koje moraju biti vezane sa opstinama u kojoj se nalazi taxi sluzba. Dubrovnik kao turisticka destinacija ima najpapreniju cijenu na nivou opstine. Dok naprimer Zagreb ima dva tri puta manju! Kod nas taxi je najjeftiniji, toliko jeftin da uber nemoze da nam parira! Samim tim pravimo bijedu od… Više »

7 milijardi🕯
Gost
7 milijardi🕯

Izio vuk magarca ocemo plate 1200 eura kao u sloveniju.

Vuk
Gost
Vuk

Tačno, šta nas zezaju ovakvim vijestima, kao da.će nam to puno poboljšat situaciju, sram ih bilo

Suncica
Gost
Suncica

Taksisti su se uvijek bunili po pitanju poreza i cjelokupnog ambijenta za obavljanje djeatnosti. Sramno je da na tivatski aerodrom isti docekuju putnike u sorcevima i papucama, gdje ne postoji nikakav kodeks, a na podgorickom je donekle doveden red, ali i pored toga godinama komunalna inspekcija nije uspjela suzbiti nelegalne koji su svakodnevno prisutni. Registrovani limo servisi placaju poreze po… Više »

7 milijardi🕯
Gost
7 milijardi🕯

Ja se sjecam kad si se rodila.

Taxi
Gost
Taxi

I tu je kriva politika, a ne ljudi u sorcevima i bez gaca!

UBER
Gost
UBER

Eto u radnoj grupi sjede taksisti koji godinama ne placaju porez drzavi, kojima je poslovni ziro racun blokiran preko 5 godina, koji i pored blokiranog z. racuna taksiraju, koji ne daju racune niti u vozilu imaju fiskalnu kasu. Kad za pravdanje prevoza zatrazite taksisti fiskalni z. racun kazu da to ne izdaje ni jedan taksista u CG. I takvi utajivaci… Više »

MNE
Gost
MNE

Mozete li navesti koji su to clanovi?

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Oni što drže kola neznanih junaka u svoja udruženja a za uzvrat imaju određene povlastice…ne pravite se ludi

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Za ovo prvo se sĺazem potpuno.Sto se tice fiskalnih kasa,to jos ne postoji knd nas(evo pricaju 5 godina da ce da ih uvedu).Mozes dobiti samo paragon blok u najboljem slucaju.Sto se tice UBER-a,ne moze ga niko uvesti.To je firma,koja kada bude imala interesa,ona ce sama doci.Ako navijas da cijene taxi prevoza kod nas budu kao i tamo gdje je UBER……onda… Više »

Gost
Gost
Gost

Sramno. Evidentno je da je Crnoj Gori kao turistickoj zemlji neophodna raznovrsna ponuda usluga prevoza. Rjesenje postoji, prenijeti praksu EU, ili iz HR koja je vec uvela licence za vozila 7+1 ili 8+1 i problem sive ekonomije rijesen. Svaka kuca na primorje je kupila kombi i obavlja prevoz godinama a nikad nisu kaznjavani i iprovjeravani. Nameti su samo za registrovane.

Vladimir12364
Gost
Vladimir12364

Sve ovo pada u vodu,kod nas vlada haos. Kad taksiste na aerodrome naucite kulturi i lepom oblacenju I da ne deru narod sa cenama mozda ce biti I posla

Titograd
Gost
Titograd

Samo ti lepo zaobiđi CG. I ne brini za nas.

Slavko
Gost
Slavko

Ti sa tim nivoom mozes u zabaceni dio Albanije, a nas ostavi da pomognemo svojoj zemlji.

Surova realnost
Gost
Surova realnost

A neka vala..baš sam nešto razmišljao o tom tom segmentu, koji prosječan građanin svako malo koristi, tu vlada haos pa će se sad to sredit

Imam platu 260e
Gost
Imam platu 260e

Eto momcima sa śevera nova radna mjesta,a malo li ih je po Pg. i primorju,nemož opstat od raznih prevozusluga.Makar je dobar vid kupovine glasova.

Marko
Gost
Marko

U Crnu Goru ima samo jedna limuzina koja se iznajmljuje,tako da ne znam cemu zakon za jedno vozilo … Bolje da se bace na druge stvari.

Slavko
Gost
Slavko

Treba uzeti jos para od naroda da se ljetuje po Dubajiju…

Todor
Gost
Todor

Znaju svi ko nelegalno prevozi putnike.
Samo sto svi cute

Drezik
Gost
Drezik

I tu cete red da zavedete…zaveli red i na kupovinu pasteta

Send this to a friend