Ekonomija

Grbović: Premašićemo planove uprkos krizi

Grbović

Iako sam ubijeđen da će ova pošast imati nesagledive posljedice po ekonomiju, ne samo Crne Gore već cijelog svijeta, smatram da je sad najvažnije poštovati preporuke zdravstvenih organizacija na svim nivoima, ali da je neophodno i očuvati privredu i radna mjesta, jer sve će ovo proći, a kriza će se osjećati mjesecima kaže predsjednik Opštine Veselin Grbović.

On kaže da osim „Metalca” svi privredni subjekti rade mada smanjenim kapacitetima.

“Ne rade konobari, kuvari, taksisti, frizeri, kao ni u ostalim opštinama. To je veliki problem, ali zato je dobro što smo, još početkom januara dok se nije pojavio virus, raspisali tendere za kapitalne investicije planirane u ovoj godini. Gotovo sve te procese smo okončali, odabrali izvođače, počeli radove i mislim da ćemo premašiti planove. Konkretno, nedavno smo završili vodovode u Pilatovcima, Dragovoljićima, Konjevom Dolu, u Zaseocima i Knež Dolu kod Vraćenovića, a sa da se radi u Prijespi kod Carevog mosta, pa onda prelazimo u selo Laz. Ovih dana ulazimo u rekonstrukciju Ulice Janka Vukotića u Rastocima, kao i Ulice 49 u Humcima, te završetak radova u Ulici Krsta Kostića”, nabraja Grbović.

Ističe kako će parking u dvorištu Doma revolucije vrlo brzo takođe, biti završen, ali i onaj preko puta sa kompletnim uređenjem dvorišta stambene zgrade.

“Počeli smo i drugu fazu rekonstrukcije puta prema Župi, u dužini od četiri kilometra, a očekujemo tender kroz projekat IFAD, zahvaljujući kojem bi afaltirali oko 11 kilometara seoskih puteva optimistično”, najavljuje predsjednik Opštine.

Zadovoljno ističe da se objekat doma za stare i zapadnatribina gradskog stadiona, kao najvredniji projekti, grade planiranom dinamikom, te da novonastala situacija nije bitnije uticala ni na privatne investitore, pa se privode kraju radovi na brojnim stambenim zgradama, poslovnim centrima…

Preostalo je još da se odabere izvođač radova na rekonstrukciji Dvorca Kralja Nikole, pa se i tamo neimari očekuju prijeljeta. Ovih dana počeće gradnja novog doma MZ Trubjela, jer je nekadašnje oronulo zdanje srušeno prilikom rekonstrukcije puta ka Vilusima.

Završen je projekat za novi objekat Vatrogasnog doma u prostoru Instituta crne metalurgije i ovih dana će početi radovi, a prvi čovjek Nikšića najavljuje da će, u saradni s organizacijom HELP, graditi još 12 stanova za socijalno ugrožene porodice na Kapinom Polju.

“Uradili smo projekat za ambulantu, apoteku, vrtić, dnevni centar za stare, poštu i prostorije MZ Humci, a sve to će biti pod krovom nekadašnjeg restorana Željezare. Očekujemo da se u finasiranje uključe sva resorna ministarstva i da i u taj poduhvat uskoro uđemo. Dakle, dobro je što smo prije pandemije završili sve ove tendere i što finansijski dobro stojimo, imamo dovoljno novca da sve završimo. Opšta ekonomska situacija nije zavidna, neće biti ni narednih mjeseci, ali je dobro da bar građevinski sektor funkcioniše i da mi kao lokalna uprava možemo dati maksimalan doprinos što bržem izlasku iz postojeće krize”, kaže Grbović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ja sam
Gost
Ja sam

Dje mi je poruka?

Dula
Gost
Dula

Sve je ovo lijepo sto ce da se radi i sto je uradjeno. Radnike Metalca treba pomoci. Koliko je tu djece sto im roditelji nemaju od cega priustiti.

Gibanica
Gost
Gibanica

Svaka čast , proci ce ovo , bice sve dobro , samo treba pametno i odgovorno kao pojedinac djelovati .

Zoran.
Gost
Zoran.

Ja pomislih proizveli ulja ,brasna maska pa se poradovah bice izvoza ekonomija da procveta

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Premasice Grbovic, posto se ugradio u svaki posao u NK.
Pa to je opste poznato…Aksiom, cak…

niro
Gost
niro

A koju je neistinu rekao,vi koji komentaršete sa toliko mržnje možete se lično uvjeriti šta se radi a šta ne.

HvalaVLadi
Gost
HvalaVLadi

Ma u Nk se zivi bolje nego u Berlinu

Pjer
Gost
Pjer

Ma samo kladionice da pocnu
I nema zime za vecinu

Boris
Gost
Boris

hahahahah ovaj nije normalan. sto lupa ovaj???

Grip
Gost
Grip

Ovo je grand sou

Milann
Gost
Milann

Koji privredni subjekti? Iz kog filma je ovaj izasao

Juncevdo
Gost
Juncevdo

Polakote Djuro….

Peruta
Gost
Peruta

Interesantna diskusija. Ovako se, protiv ekonomske krize, bore pravi patriote. Raspisali tendere i sad sve ide kao po loju.

Send this to a friend