Ekonomija

Ispraćen posljednji voz za Bar

Ovako je večeras ispraćen poslednji Barski voz sa Glavne Železničke stanice Beograd. Da se naježiš, što od atmosfere, što od pomisli na one, koji su nas doveli do ovoga, što od ove bede i žalosti, prizora... Kakav smo to narod... Još nismo svesni ove greške, posledice će rasti veoma brzo ...Za uspomenu, Glavna Železnička stanica Beograd, 21:10, 15.6.2018. poslednja otprema voza broj 433, na relaciji Beograd- Bar.

Posted by Mladen Žarković on Friday, June 15, 2018

Posljednji voz za Bar sa Glavne Željezničke stanice Beograd ispraćen je sinoć.

“Jutros, taj voz saobraća sa Topčidera, krenuo je u 09.21 minut“, rekao je za B92 Nenad Stanisavljević iz Železnica Srbije.

“Infrastruktura željeznice Srbije” najavila je da će od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti željeznički saobraćaj u Glavnoj željezničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most, što je šest mjeseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno.

To znači da se od 1. jula ukida željezničko službeno mjesto “Beograd Glavna stanica” i u potpunosti obustavlja željeznički saobraćaj na području Savskog amfiteatra.

Radovi na izmještanju infrastrukturnih željezničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog, navodi se u saopštenju “Infrastrukture željeznice Srbije”.

U skladu sa tim, željezničke kompanije “Srbija voz” i “Infrastruktura žejeznica Srbije” uvode novu organizaciju putničkog željezničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od danas polaziće iz željezničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u željezničku stanicu Topčider.

Međunarodni voz na relaciji Subotica–Bar–Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz željezničke stanice Subotica u 16.45 sati preko “Beograd Centra” i obratno.

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do željezničke stanice “Beograd Centar”, koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smjeru. Riječ je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.

Za vozove u unutrašnjem putničkom željezničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne željezničke stanice Beograd, od 1. jula polazna i dolazna stanica biće “Beograd Centar” u Prokopu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirni
Gost
Mirni

Koliko god da je granica, to ce uvek biti jedan narod! Moja je zemlja od Bara do Subotice i od Prizrena do Banja Luke! Zdravi bili braco, i vidimo se na moru, avgust, Tivat! Ziveli!

Ranko
Gost
Ranko

Ovo kao da voz vise nece saobracajati na liniji Beograd Bar pa kazu poslednji voz za BAR, mora da ce zeljeznica uci u strajk cim kazu poslednji voz.

Пеђа
Gost
Пеђа

Mogli su da ga produže do Beograd centra kao i sve druge vozove. Niko se ne pita kako od Topčidera do centra grada.

Ivan
Gost
Ivan

Suza mi je krenula kada sam gledao ovaj snimak. Sjecanje na studentske dane. Koliko se puta proslo ovom prugom!

Moje ime
Gost
Moje ime

Poslednji voz?
Pocinje rat ili sta?

Ve$a
Gost
Ve$a

Pa i ja rekoh? 😁😁😁 hahahha! Sta? Oce li ikad vise bit vozova i zeljeznicke stanice???

freeMNE
Gost
freeMNE

A nije poslednji ni da bog,zadnje vam bilo,idijoti sa “naslovom”

Dukljanin
Gost
Dukljanin

CDM Srbuje…

Regulator
Gost
Regulator

Ovako bombastične naslove treba zakonom zabraniti

fesa
Gost
fesa

a dje su klikovi

Regulator
Gost
Regulator

Click, click, click pogodi…

ekg
Gost
ekg

Zamalo zaplakah

Send this to a friend