Ekonomija

Jelušić: Očekujemo korektne cijene zakupaca plaža

Jelušić

Direktor Morskog dobra Predrag Jelušić saopštio je, za TVCG, da ove godine od zakupaca plaža očekuju korektne cijene, jer je zbog čitave situacije sa koronavirusom, kako je kazao, ovo godina solidarnosti. Kaže da će Morsko dobro pratiti situaciju na terenu, ali da se nada da će svi imati osjećaj dobre mjere.

“Plaže su otvorene od petka. Mi smo napravili jedan set mjera, zakupci će dobiti jasne smjernice od Instituta za javno zdravlje, poštovaće se fizička distanca, veća higijena, mjeriće se kvalitet vode ove godine malo intenzivnije, transparentnije će biti analize za građane i goste”, naveo je on.

Dogovori su i da spasioci obnove svoje licence, te kaže da nema smetnji da ljeto u Crnoj Gori zaista i počne.

Goste očekuju i početkom juna, tako da vjeruju da je Crna Gora spremna za ljeto 2020.

Tržište je slobodno za cjenovnu politiku, no Jelušić dodaje da cijene ne bi trebalo da ove godine budu veće.

“Vjerujem da je svim našim zakupcima kao i svima godina izgubljenih očekivanja. Očekujemo korektne cijene od zakupaca, zbog koronavirusa ovo je godina solidarnosti. Bićemo u prilici da to pratimo, nadamo se da će svi imati osjećaj dobre mjere. Ostaje i mjera da nakon 17 sati ležaljke budu besplatne,” naveo je Jelušić, ističući da se ugovori sa Morskim dobrom moraju poštovati i da nema mjesta za improvizacije.

8

avatar
1000
7
1
0
 
8
jpmdBnjjMaxim.PrešoTurista
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Nema sreće dok ne stavite radnika u Cg na prvo mjesto, snizite poslodavcima poreze ali ih uslovite da povećaju plate. Ko poveća plate radnicima imaće niži porez.

Maxim.
Gost
Maxim.

Misljenja sam da je jedan od najvecih problema Crnogorskog turizma upravo zakoni koji se ne postuju,tj nema ko da ih sprovode. Samo zakon da 30% plaže mora biti oslobodjen, ne postuje veliki broj zakupaca. Dalje, čitavu Boku su zaposjeli vlasnici kuća u prvom redu uz more. Imate primjer gdje je u Kotoru na Muo vlasnik zaključao dvije ponte,apsolutno protiv zakona,vlasnistvo… Više »

Prešo
Gost
Prešo

Ovo re bruka.
Šta rade zakupci plaža
100% ležaljke raširili.
Ima li koga doma.

jpmd
Gost
jpmd

Dodji juče

Turista
Gost
Turista

Slusao sam intervju na TV Vijesti u emisiji Boje jutra gdje predstavnik udruzenjena zakupaca na pitanje novinarke da li ce da koriguje cijene odgovara da ce da vide to, ali su poslali zahtjev Morskom dobru da im se omoguci da na dijelu gdje do sad nije bilo predvidjeno da se postavlja plazni mobilijar vec peskiri, omoguci da se to uradi… Više »

WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

Podjes npr u Petrovac, nema dje pekis da se stavi, (pricam za onu trecinu plaze koja je za nas čudne koji mislimo da je pijesak zdraviji od plasticnih sundjera )
Naredite im da na ulazu njihove plaze postave cjenovnik svega sto nude da narod vidi kako ce proci , da ne budu iznenadjeni cijenim soka i kafe od 21 €….

Fakinerija
Gost
Fakinerija

Tržište zakupa plaža takvo je da bi lakše čovjek, ako bi već htio da se bavi kriminalom, ušao na tržište droge ili oružja. Imao bi ljudskiju konkurenciju. Tako da to očekivanje korektnosti od zakupaca okačite mačku o rep.

Prč
Gost
Prč

Cinjenica da ljudi u turizmu nikad ali bas nikad nisu imali taj osjecaj.prvo sto su pripremili,lance za parking.cijene ce biti potpuno iste jer su skoro svi puni kao brod i ne pada im na pamet dase cimaju za manju zaradu,prije ce zatvoriti objekte,eto toliko su puni a ne da im se neisplati.i onda se oni dobijaju subvencije.

Send this to a friend