Ekonomija

Kartice Atlas banke u upotrebi naredne sedmice

Atlas banka

Atlas banka je za 21.829 klijenata korisnika platnih kartica ukupno izdala 44.073 kartice koje će, nakon isteka moratorijuma, ponovo biti u funkciji, kazali su Dnevnim novinama u toj finansijskoj intituciji, za koju je početkom januara ocijenjeno da je treba dokapitalizovati.

<<<Žugić: Bez privremenih mjera Atlas i IBM ne bi živjele ni dan, odreagovali smo perfektno<<<

Direktor Sektora za kontrolu banaka u Centralnoj banci (CBCG) Dejan Vujačić kazao je na sjednici Skupštinskog odbora za ekonomiju, finansije i budžet da privremena mjera u Atlas banci ističe naredne nedjelje u četvrtak, 24. januara.

“Dan kasnije, Atlas banka treba da nastavi normalno poslovanje”, kazao je Vujačić prije dva dana na konsultativnom saslušanju predstavnika CBCG, dodajući da moratorijum neće biti ukinut prije dokapitalizacije.

Vujačić je najavio i da će do kraja ove nedjelje raspisati dokapitalizaciju za koju je potrebno 22 miliona eura. Pravo preče kupovine imaće postojeći akcionari. U banci biznismena Duška Kneževića informaciju o zainteresovanim akcionarima još ne žele da dijele sa javnošću.

“Navedene informacije smatraju se poslovnom tajnom i kao takve se ne mogu dijeliti sa javnošću”, kazali su Dnevnim novinama u Atlas banci, u koju je privremena uprava uvedena 7. decembra prošle godine.

Atlas banka ukupno ima 94.425 deponenata. Od tog broja, štediša sa garantovanim depozitima do 50.000 eura ima 93.845.

“Pravnih lica sa depozitima manjim od 50.000 eura je 5.966, dok je fizičkih lica sa garantovanom ušteđevinom 87.879” precizirali su u banci.

Atlas ima i 164 pravna i 428 fizičkih lica čiji je depozit veći od zagarantovanih 50.000 eura.

Ukupni depoziti u Atlas banci, kako su u Skupštini saopštili predstavnici CBCG, iznose 202 miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nemamime
Gost
nemamime

Ako nekome ko ima pare u Atlas banci trebaju hitno, preporuka je da se obrati Migu Stijepoviću. Priča se da ima neki koverat iz Atlas banke sa ukradenim parama.

Draško
Gost
Draško

Vjerovatno je braco bacio oko na bd sajam i ostale nekretnine u vl. atlas grupe,pa će to poklopiti preuzimanjem banke.Nikad se neće najesti a ti marvo,glasaj!

dali
Gost
dali

Ovo vjerovatno mogu samo sa bankama koje su u vlasništvu ovakvih i sličnih a mi ništa neznamo šta se muti i mulja u ovom i ovakvom ambijentu.

dali
Gost
dali

a može li biti da je ovo jedna igra koršćenja vremena da se odrade neki jači poslovi sa novcem klijenata banke naravno uz saradnju dosadašnjih drugara jer su navodno blokirani svi računi što za podizanje što za uplate isplate i ostale poslove jer kako napisaste depoziti su oko 202 miliona a to je bogami žestok posao sa tim novcem .Vjerovatno… Više »

Marsh
Gost
Marsh

Inace je Knezevic najavio protest ispred centralne banke. Kao ceka se oce li se ukinuti moratorijum ili ne. Protestuje zato sto mu nisu uveli stecaj jos i ranije? Iz onoga sto je izaslo u Dan-u juce proizilazi da mu je popustano????? Svi kolektivno u Spuz zajedno sa Knezevicem.

Ime
Gost
Ime

“44.073 kartice koje će, nakon isteka moratorijuma, ponovo biti u funkciji”, “…privremena mjera u Atlas banci ističe naredne nedjelje u četvrtak, 24. januara.”, “Dan kasnije, Atlas banka treba da nastavi normalno poslovanje”, “Dok se ne izvrši dokapitalizacija moratorijum se neće ukinuti” – pa vi vidjite sto je istina

Zar?
Gost
Zar?

Ovo su kontradiktorne informacije. Prvo je receno da ce se moratorium produzavati sve dok se ne izvrsi dokapitalizacija…. Ako ostaje moratorijum trebale bi i krtice da ostanu blokirane?

DKATLAS
Gost
DKATLAS

Ne sjekirajte se dragi građani, jes da sam vam blokirao a vjerovatno i otuđio novac, ali zauzvrat vam nudim šaljive sličice svaki dan na svom profilu i pljujem po vlasti koja je kriva što sam ja lično u svojoj privtnoj banci napravio desetine miliona dugova. Zapratite!

Vlast
Gost
Vlast

Izvini Dule sto smo ti to omogucili. Bas smo bezobrazni.

daga
Gost
daga

E pa lijepo “cekajte”koju godinu dok Knezevic stigne u Crnu Goru,pa neka vas on ISPLATI,a ova tajna o akcionarima presla je svaku mjeru,evo DOKAZ sto rade TAJNOVITI akcionari,posebno gazda.Mislim da ce nesto slicno “isplivati”u jos neku banku.Budimo “strpljivi”cekajmo uz sporet na drva i “stize”cunami 2019.

Send this to a friend