Ekonomija

Katić: Trebalo je naći alternativu, pa raskidati ugovor

Stevan Katić/ Foto: Screenshot Portal RTCG

Na trajektnom prelazu Kamenari – Lepetani ovih dana je manje gužve, jer se mnogi vozači opredjeljuju da idu oko zaliva. Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kaže za TVCG kaže da je država prvo trebalo da obezbijedi alternativan prevoz, pa tek nakon toga da uđe u raskidanje ugovora sa Pomorskim saobraćajem.

Od subote od Kamenara do Lepetana putnike i automobile prevozi samo trajekt “Vasilije”, privatne kompanije.

Putnici koji idu na avion kreću i tri sata radnije, dok đaci iz Herceg Novog koji uče u Tivtu snalaze se na razne načine.

U Opštini Herceg Novi očekuju da se hitno problem riješi.

“Potrebno je bilo obezbijediti alternativu i onda ući u realizaciju svega toga, a ne ostaviti mogućnost pojedincu, odnosno gospodinu Banu, hoće li on ili neće sada da se inati sa državom. I da zatvori taj trajektni prelaz. Ovako imamo situaciju da je trajektna linija ugašena i da se sada radi jedna vrsta improvizacije”, kaže Katić.

Šest trajekata Pomorskog saobraćaja biće narednih dana izmješteni sa obale. Država će, kako je danas saopšteno, nove trajekte nabaviti mimo tendera, navodno je riječ o dva stara trajekta hrvatske Jadrolinije.

Premijer Dritan Abazović poručio je građanima koji sumnjaju u bezjednost trajekta “Vasilije”, da idu magistralom kroz zaliv.

Preduzeće Pomorski saobraćaj koje je obavljalo prevoz trajektima na ovoj liniji u proteklih 17 godina, u petak u ponoć obustavilo je trajektnu liniju, a nakon što je prethodno JP Morsko dobro raskinulo ugovor sa tom kompanijom. Prevoz su obavljali sa šest trajekata, a u zimskom periodu u opticaju su bila tri.

Nakon toga je Morsko dobro iznajmilo trajekt “Vasilije” od kotorske kompanije “Yu Briv”, kapaciteta 20 vozila za prevoz na liniji Kamenari – Lepetane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana
Gost
Mirjana

Ili takodje ostaviti mogucnost Abazovicu da pravi ovakve poteze na stetu gradjana Crne Gore.To je jos veca istina.

Kiko
Gost
Kiko

Neće da kažu koliko bi prodali trajekte.Kupili su za milion ,a u kasu su našli 800 000€.
Naravno sad bi prodali za deset miliona eura.
Ćute i neće da se oglase.

Milenko
Gost
Milenko

Vucko sjedi i uziva u gledajuci unistavanje Cg.

Tads
Gost
Tads

A Novljani srećni što Ban neće zarađivati više. Ne vide drugi korak , a to je da neće ni oni. Koji turista će se patiti do slijepog crijeva ? Građani i ne moraju imati viziju šta poslije , ali političari moraju.

100%
Gost
100%

Ovo što je rekao znaju i ptice na grani. Mogi li sad ptice da budu gradonačelnici?

Tpwk
Gost
Tpwk

Dobro si se śetio da se oglasis.

Mileta
Gost
Mileta

Popovi, koji su doveli ovu nesrećnu vlast, neka im sad bačaju časni krst
s jedne na drugu stranu, pa neka plivaju.

URA raspad
Gost
URA raspad

Sad si se sjetio strucnjace.. no si mislio kako je to dobro za tebe pa si sad vidio da ste se svi naboli na’glavu.. pred opstinu bih ti ja tamo organizovao protease za tv9ju ostavku no ne zivim tamo..

Boris Kidric
Gost
Boris Kidric

A neka starmali, ne lupetaj casti ti..

Djudjudjudjuka
Gost
Djudjudjudjuka

Ne mlati katiću…najgori ste ti i demokrate,gori i od dritona,pogledaj na kakav ciganluk ti je ličila mimoza …mene kao baoscanina je bilo stid slusat onog nepismenog predsjednika MZ

Bijela
Gost
Bijela

Ne ulazim u politiku,za mene je politika zavrsila davno gasenjem LSCGa.Ali ovo je bio jedan od boljih praznika mimoze za mojih 45 godina.Tako da nije sve crno.Mi smo svi izgleda dobro bolesni.Na sva desavanja,u nasoj Croj Gori,ili su krivi Crnogorci,ili popovi i litijasi.Uzas.Ucinimo nesto zajedno za drzavu.Ne bacajmo smece,postujmo ljude,ne dijelimo se.Ucimo djecu kulturi,i saosjecajnosti prema drugima.Budimo ono sto je… Više »

Tajfun
Gost
Tajfun

Objasni to populusti Dritanu…za sve mu je kriv DPS …koji uzgred nije na vlasti!

Realnost
Gost
Realnost

Herceg Novi grade od skalina.

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Novljani idite u školu i na posao u Hrvatsku sad vam je ona bliza sami ste trazili pa neka vam ga….

URA raspad
Gost
URA raspad

U trebinje im je marica pa.neka tamo idu ne vjwrujem da ih 90% smije prec u hrv…

Zox
Gost
Zox

Sad si se sjetio majstore?! Sramoto ljudska

Mne962
Gost
Mne962

Sad ces ti Dritan i Komnenovic molit Bana da vam iznajmi trajekte, jer je tajekt Vasilija raspad od trajekta.

Mislim
Gost
Mislim

Sad si se sjetio haha

Valter
Gost
Valter

I Demokrate napadaju Dučea.

Anka
Gost
Anka

I to je kao nesto novo.

GorSt
Gost
GorSt

Bravo ti ga, bas si im rekao. Sprdnja, toliko naroda gravitira u opstini Herceg Novi, deca idu u skolu a trajekt iz doba Jure. Sram te bilo ali ipaknsinti politicar pa nemas stida u srama.

Mićko
Gost
Mićko

Ban se inati? Nije on jednostrano raskinuo ugovor. Kako da vozi bez ugovora?

URA raspad
Gost
URA raspad

E ne da bih se inatio nego bih vas digao na’sprdnju i svaki dan sjedio u porto i sve kez od uva do uva.. a ti sad minenjaj boje ka semafor.. jos kad ih budete isplacivali to ce bit pravo.. pusti si da ti dritan urnise opstinu i to sad pred sezonu kako mislis da ti iko dodje kukavce.. zar… Više »

Bijela
Gost
Bijela

Ali imao je dobru namjeru. Pare više ne idu u privatne džepove. Ali mi idemo u Budvu preko Nikšića, jer je oko Zaliva potpuno zakrčenje.

MRKI
Gost
MRKI

Karticu vama je sad kriv ban po vama je on trebao da Kaze evo vam trajekti vozite se pa mi ih vratite kad vam ne budu trebali ban nista pametnije nije uradio nego sto je usidrio trajekte. evo dritan reguliše saobraćaj okolo da se ide za sve ga je bog dao.

Sve vi cvjetalo
Gost
Sve vi cvjetalo

Aj ne pravi ae pametan. Aktivno si sa ovim iz Tivta ucestvovao u svemu ovome.
Ovo se zove otimacina, klasicno hajducko ponasanje. Jos ce vas na kraju Ban dobiti na sudu strucnjaci…

Dujo i Čele
Gost
Dujo i Čele

Koji crni katić i komnenović,dva nesposobnjskovica koji se nista ne pitaju…postavio je u Novsku opstinu sve nepismene politicke poltrone,pocevsi od predsjednika MZ Djenovici,Meljine,Baošići itd…objavite komentar a ne štitite lupeže koji se ugradjuju u sve skcije

miki
Gost
miki

barem zna da zakljuci, sve se radi protiv Herceg Novog,ne znam zasto???

Send this to a friend