Ekonomija

Kips: Čistoća odvoženje smeća naplaćivala 50 puta skuplje

Ilustracija

Pređuzeće Čistoća obračunavalo je kompaniji Kips usluge ođvoza komunalnog otpada po 50 puta većim cijenama, saopštili su juče predstavnici te podgoričke firme, tvrdeći da je netačna informacija da za smeće duguju 65.962 eura.

Oni su istakli da su, nakon više prigovora upućenih Čistoći, bili prinuđeni da prekinu plaćanje usluga odvoženja smeća zbog “neralno visokih faktura te da će se tek utvrditi ko je kome dužan.

<<<Kips za smeće duguje 65.962 eura, Delta siti najuredniji platiša<<<

“Netačne su informacije da Kips preduzeću Čistoća za smeće duguje 65.962 eura, već je tačno da je Čistoća usluge odvoza komunalnog otpada fakturisala po neralno visokim cijenama. Kips je na ispostavljene fakture prigovarao zbog toga što su usluge obračunate 50 puta više od stvarnih tržišnih cijena. Tražili smo da to bude ispravljeno, što Čistoća nikada nije uradila, pa smo bili prinuđeni da prekinemo plaćanje po neralno visokim fakturama”, naveli su predstavnici Kipsa.

Iz Čistoće je prethodno Dnevnim novinama saopšteno da je upravo Kips najveći dužnik po osnovu neplaćanja usluga za odvoženje otpada, te da je njihov dug dostigao 65.962 eura.

Nakon što je Kips prekinuo plaćanje odvoženja smeća, Čistoća je pred Privrednim sudom pokrenula više postupaka za naplatu duga.

“Kips u postupcima pred sudom tvrdi da cijena usluge odvoženj a komunalnog otpada nije adekvatna vrijednosti pružene usluge. Vještak finansijske struke je u jednom od postupaka jasno ukazao na nesrazmjeru između fakturisane vrijednosti pružene usluge i njene tržišne cijene, te da je cijena usluge nesrazmjerno i 50 puta veća u odnosu na vrijednost usluge rekli su u Kipsu.

Oni tvrde i da Čistoća svjesno krši zakon, j er usluge fakturiše shodno opštinskoj odluci o održavanju čistoće koja je, kako smatraju, nezakonita.

“Kada bi odluka bila usklađena sa novim Zakonom o komunalnim djelatnostima, Čistoća bi bila dužna da na računu za izvršenu uslugu posebno iskaže troškove po elementima za formiranje cijena. A kad bi tako iskazala stvarne troškove odvoza komunalnog otpada, tada bi se jasno vidjelo da u slučaju Kips zloupotrebljava monopolski položaj na štetu korisnika usluga”, zaključili su u trgovačkom preduzeću, dodajući da su za 30 godina poslovanja redovno izmirivali sve obaveze prema državi, dobavljačima i zaposlenima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ŠokiSPORTISTA
Gost
ŠokiSPORTISTA

Ali bre ima da se plaća ocu u ja da kupujem sportske rekvizite, i onako ništa ne radim i ne idem na posao. Sve je skupo, sve košta, smeće je najjeftinije

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Još kada bi znali da 80% smeća ne treba da plaćamo zato što smo ga već jednom platili đe bi nam bio kraj. Ali koga briga šta znače one oznake na limenkama i pakovanjima.

Miša.L.
Gost
Miša.L.

Neka Kips plati te račune treba nam da imamo da trošimo, a i ja treba da primim neku crkavicu. Vi mislite da ako sam u penziju ne volim pare, volim časti mi i ja. Ali kod mene samo keš na ruke

Kotor
Gost
Kotor

Ovako su nama jednom objasnili iz komunalnog-oni racunaju po kvadraturi objekta, a ne po stvarnoj vrijednosti odvozenja smeca. Na pitanje zasto je tako visoka cijena, iako je ista kolicina smeca za kucu od 100 ili 200 kvadrata a racun je duplo veci, objasnili su da posto vecina gradjana NE PLACA usluge komunalnog, onda sa visokim cijenama nekako “prebiju” odnosno naplate… Više »

bruks
Gost
bruks

BRAVO ZA KIPS!!!!

Send this to a friend