Ekonomija

Klaster Crnogorski pršut ugostio kolege iz Hrvatske

Predstavnici Klastera “Hrvatski pršut”, na čelu sa direktorom Antom Madirom posjetili su Klaster “Crnogorski pršut”, saopšteno je iz ovog udruženja.

Delegaciju su, kako navode, činili renomirani proizvođači i predstavnici Udruge Dalmatinski pršut, Udruge Drniški pršut i Udruge Istarski pršut, kao i gradonačelnik opštine Tinjan, u kojoj se već tradicionalno svakog oktobra održava prestižni internacionalni sajam pršuta.

Radnu posjetu kolega iz Hrvatske predstavnici Klastera “Crnogorski pršut” iskoristili su za podsticanje i unapređenje međusobne saradnje, a posebno u dijelu definisanja načina pomoći u procesu sertifikacije Crnogorskog pršuta pri institucijama Evropske unije.

“Ovdje je potrebno naglasiti da Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore koordinira i vodi pomenuti proces. Osim toga, dobijeni su i konkretni inputi i savjeti u vezi sa organizovanjem prvog sajma pršuta u Crnoj Gori, što je jedna od aktivnosti koje Klaster sa Cetinja planira da realizuje u najskorije vrijeme”, stoji u saopštenju.

Prvog dana ove posjete, kako se dodaje, predstavnike opštine Tinjan primio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Kašćelan.

Narednog dana su gosti iz Hrvatske su obišli dvije firme, članice klastera, i tu su se upoznali sa proizvodnim procesom, koji je u potpunosti usklađen sa najvišim međunarodnim standardima u ovoj oblasti.

Gosti iz Hrvatske, od kojih je većini ovo bila prva posjeta Crnoj Gori, imali su priliku i da obiđu kulturno-istorijske znamenitosti Cetinja.

4 Komentara na "Klaster Crnogorski pršut ugostio kolege iz Hrvatske"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend