Ekonomija

Knežević: Sin Branka Radulovića nezakonito izabran, a ja ispaštam

Biljana Knežević 

Na društvenim mrežama juče je veliku pažnju izazvala informacija da je doskorašnja savjetnica direktora Aerodroma Crne Gore Biljana Knežević ostala bez te pozicije samo zbog toga što je Osnovnom sudu u Podgorici podnijela tužbu na rješenje uprave ACG o izboru Petra Radulovića (sina funkcionera Demokratskog fronta i poslanika Pokreta za promjene Branka Radulovića) na mjesto zamjenika izvršnog direktora crnogorskih aerodroma, za koje je i sama konkurisala.

Knežević u razgovoru za Dnevne ističe da je u ovom slučaju povrijeđen zakon, da sin Branka Radulovića nije mogao biti izabran jer nije imao potrebnih pet godina iskustva na određenim poslovima, kako je traženo konkursom.

“Javila sam se na konkurs za zamjenika izvršnog direktora. Iza sebe imam 19 godina iskustva rada kao savjetnik direktora ACG, stručne reference koje se lako mogu provjeriti na mreži Linkedin i eliminisana sam zbog sina Branka Radulovića. Ne bih se obraćala sudu niti pisala tužbu da je sve bilo regularno, ali nije”, rekal je Knežević.

Prema njenim riječima, u radnoj knjižici mladog Radulovića, protiv kojeg nemam ništa, koji je sigurno obrazovan, nije bilo traženih pet godina iskustva u julu kada je konkurs okončan.

“Uspjela sam da na kratko vidim njegovu radnu knjižicu, jer sam na tome insistirala, ali dokumentaciju i pored svih zvaničnih zahtjeva i mejlova nijesam uspjela do dobijem, iako je u pravnoj pouci odluke navedeno da imam pravo žalbe. Ni dan-danas je nisam dobila, ali sam ipak uspjela da vidim radnu knjižicu, nakon čega sam se obratila sudu i tražila poništenje rješenja o izboru Petra Radulovića”, kaže Biljana Knežević za Dnevne.

Ističe da ne bi imala nikakvih šansi da se žali da je Radulovića postavila Vlada, ali kako je za mjesto zamjenika direktora ACG raspisan konkurs, onda se ti uslovi koji su traženi moraju ispoštovati.

”Nijesam se obratila sudu zato što očekujem da ću, eventualnim poništenjem rješenja, ja doći u situaciju da budem izabrana, uprkos svim referencama. Znam da je to nemoguće, ali ovo što je urađeno nije u redu, nije pošteno”, poručuje ona.

Knežević nije sigurna da možda Petar Radulović nije u međuvremenu uspio da “nabavi” nedostajući period i ubaci u radnu knjižicu, ali u trenutku kada je konkurs rješavan, on nije imao potrebno radno iskustvo.

“Ovo je zemlja čuda, sve je moguće, ja govorim o činjeničnom stanju u vrijeme završetka konkursa i izbora zamjenika izvršnog diretora. Petar Radulović je, to smo svi znali, radio jedno vrijeme kao referent u CKB, a bio je i zamjenik direktra Pokreta za promjene”, kaže Knežević.

Naglašava da je kao stručnjak došla za savjetnika direktora Aerodroma Crne Gore u vrijeme kada je trebalo ovu kompaniju oporavljati, praviti od nje crnogorsku, a ne srpsku firmu, kada su Aerodromi morali postati i lice nezavisne države Crne Gore.

Na društvenim mrežama, inače, juče se vodila živa polemika oko slučaja Biljane Knežević. Stizala je podrška kao stručnjaku, ženi, kao majci četvoro djece, kao osobi koja je, kako je sama napisala na svojoj FB stranici, sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Biljana o tome ne želi da priča, kaže da je sve pod kontrolom, da je ona neko ko je svojim radom, stručnošću, referencama na međunarodnim aerodromima, u međunarodnim institucijama stekla profesionalni integritet.

Kakav će biti epilog – ostaje da se vidi. Kakva kazna čeka Biljanu Knežević što se žalila sudu, odnosno da li joj je možda i posao doveden u pitanje, pokazaće vrijeme. Ovo je samo još jedan od primjera kako se nova vlast ponaša prema onima koji se drznu da ukažu na problem, odnosno zaštite sebe od diskriminacije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Agro
Gost
Agro

Gospođo polakote, ima još mladih i obrazovanih ljudi u državi koji nijesu mogli da rade godinama jer im nijesu dozvoljavali DPS špijuni i potkazivači u svakoj mjesnoj zajednici koji su 30 godina sabotirali svakoga ko nije bio njihov član, i nije ih “prepoznavap” teren? šta ćemo sa tim ljudima? od čega će oni da žive i da hrane svoje porodice… Više »

Svojih 10,6 mlD
Gost
Svojih 10,6 mlD

Ako je teško bolesna može biti stitna zlijezda bolestan se vodi kao teška.

Montenegrin Kuč
Gost
Montenegrin Kuč

Još samo da kućni ljubimac Branka Radulovića postane direktor pa da počinemo.

jana
Gost
jana

radulovici svi isti !

100%
Gost
100%

Da mi je dočekati da Branka vidim đe mu je mjesto

Enigma
Gost
Enigma

Puna podrška! I ja ću se uskoro oglasiti zbog istog problema, u istoj kompaniji

Dejan
Gost
Dejan

Zaboravicete vi na Mila Blaza i na Aca oni su blazeni kakvi su ovi… sve ovo za samo godinu dana katastrofa

sirogojno
Gost
sirogojno

Posteni Radulovici, tzv. bivisi liberal, sada veliko srbi. ma sto li ce biti zaboga za sledece izbore.Pih, osramotise sve Radulovice ove neznalice, galamdzije koje samo drekom i nevaspitanjem otese sve od CG.
A, kako je Branka ovih dana, izvinjavam se na pitanju.

tuga
Gost
tuga

Sramotni Radulovići

Jež
Gost
Jež

Imao sam priliku da na kratko sarađujem sa g- Knežević u ime jedne Njemačke firme.Mogu reći da su gospoda bila zadivljena, njenom stručnošću, i načinom komunikacije.

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Nista novo.nagrdili su Crnu Goru za godinu dana

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Opet će Branko o poštenju!

Mashan
Gost
Mashan

A kakvo to ona ima iskustva da radi na aerodromu?

Bobo1969
Gost
Bobo1969

Pročita li se tekst ponekad,kume?Slabo nešto,ko će se s time zamajavati?

Lipovo
Gost
Lipovo

Jesu li mu stasala unučad ?

Psiho
Gost
Psiho

Neće dovijeka Radolovići, ima da krivično odgovaraju za sve,.

Merkur
Gost
Merkur

Kada dodjemo na vlast mi cemo izbrisati sve one koji nam nisu po volji i postavicemo samo one koji nama odgovaraju…odluka nase vlade bice definitivna i bez apelacije- tako misli Banjo ali nema on kapacitet za to…bice kako doslo, talo proslo- ho-ho-ho!

zoki
Gost
zoki

Kakva poštenjačina je ovaj naš pošteni i najpametniji profesor ,odmah zaposlio ćerku i sina na silu,a priča o poštenju i protiv Mila i Dps-a- sram te bilo ,skini te brkove barem,sramoto za Crnu Goru. Biljana svaka čast ,znamo ko si i koliko znaš i koliko si hrabra.

levanat
Gost
levanat

Nebi to Banjo pošteni!

Zoran
Gost
Zoran

Posten je Banja. Kad vrisne u Skupstinu odmah jos nekoga iz porodice zaposli. Sram ga bilo. On bio Liberal. Tuzno.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Idu u Strazbur. Tamo đe ste vi do sada upćivali ove druge koji su isto to pričali što ti sad

Viki
Gost
Viki

20 godina kao savjetnica,a bi i dalje.Možda novi direktor ne želi da ga ti savjetuješ.

Ana
Gost
Ana

Baš nisi shvati/la tekst.

zoki
Gost
zoki

ne znaš o kome pričaš i šta pričaš ,nije to rad na mješalici – a ovaj radulovic branko ,je blato Crne Gore,nikada ovo ne bih uradio

Send this to a friend