Ekonomija

Makrid: Za sada nema poskupljenja vode

Regulatorna agencija za energetiku nije donijela podzakonske akte i dok se ne stvore sve zakonske pretpostavke bilo koji zahtjev za povećanjem cijena vode ne znam koliko bi imao realnu osnovu, ocijenio je za Dan Filip Makrid, izvršni direktor Vodovoda.

Preduzeće Vodovod planiralo je da vodu poskupi za 22,3 odsto.

“Imamo Regulatornu agenciju za energetiku (RAE) koja ima obevezu da u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima odradi podzakonske akte. Ako nemamo metodologiju za cijene, metodologiju za uslugu, metodologiju za licenciranje i metodologiju za ocjenjivanje tehnoekonomskih i parametara smatram da pitanje cijena vode vrlo teško može da bude u fokusu u nekom trenutku. Prije dvije godine izašli smo sa javnim predlogom, sada smo u rukama RAE i sve što možemo je da pustimo nadležnim institucijama da rade”, saopštio je Makrid.

Objašnjava i razloge i zašto bi trebalo da poskupi voda.

“Imamo stav koji se bazira na ciframa i brojkama a to je da nam je struja porasla za preko 20 odsto jer smo imali širenje mreže, otvaranje vodoizvorišta na seoskom području. Proširili smo mrežu za 300 kilometara, a sve te stvari vuku i neke druge stvari poput određene radne snage, goriva. Mi želimo da pokrivamo troškove koji se tiču obavljanja javne funkcije”, navodi Makrid.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
EL_Gordo
Gost
EL_Gordo

I trebamo li da se veselimo, jos i to poskupite

Marko
Gost
Marko

Zasto su vam gubici 50%? Zar gradjani treba da ih placaju?

Lipovo
Gost
Lipovo

Za sada niko I ne pomisslja da se zamijene radioaktivne azbestne cijevi, starije od veccine podgorichana.

Jovanka
Gost
Jovanka

Hvala ti. Za sada.

Riki
Gost
Riki

Rijesite probleme sa zajsednickim vodomjerima. Pola grada placa po duplo više vode nego što potroši. Izadjite sa podatkom koliko je u PG prosječna potrošnja za fizička lica sa individualnim vodomjerom , a kolika da zajedničkim vodomjerom. Na zajdeničke vodomjere imate velike mogućnosti za malverzacije, i nikako se ne mogu provjerit. Samo kažete curi vam nedje ispod zgrade

Gost
Gost
Gost

Pa sto ne uvedes sat za sebe. Ja sam to uradio i u stanu imam svoj sat i placam koliko potrosim.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

poceraj pola upravne zgrade vodovoda mozda i vise ….zaposli 20 radnika strucnih za rad na terenu smanji cijenu vode i ovo sto naplacujete je sramota

Send this to a friend