Ekonomija

Mijač Europoint preuzima 15. jula

Veselin Mijač

Podgoričanin, odrastao u Staroj varoši, na Trgu Božane Vučinić, to je, prema sopstvenim riječima, Veselin Mijač, javnosti poznat kao uspješan biznismen i vlasnik švedske kompanije Savana Holding. Iako je iz Podgorice otišao u Švedsku sa porodicom prije skoro pet decenija, Mijač nije zaboravio domovinu što potvrđuju njegove velike investicije prije dvije godine postao je vlasnik Mall of Montenegra i hotela Ramada za 24 miliona eura, a sada kupuje i prvu ekološku zgradu u Podgorici Europoint. Osim o ovim investicijama, Mijač za Dnevne novine govori o svojim planovima i odnosu prema Crnoj Gori.

“Zgrada Europoint jedna je od najinteresantnijih zgrada, ne samo sa aspekta Podgorice kao glavnog grada, već i sa aspekta evropskih normativa, ekološki urađena, vrhunskog kvaliteta i u samoj gradnji, i klijentelom na kojoj mogu pozavidjeti velike evropske prijestonice”, rekao je Mijač Dnevnim novinama.

On je ocijenio da je jedna od najvećih vrijednosti ove investicije prije svega, oslanjanje na prirodne resurse, održavanje ekoloških uslova koji su bitni za očuvanje našeg eko sistema.

“Novčana vrijednost investicije biće poznata nakon preuzimanja 15. jula. Ne postoji namjera promjene koncepta, to jeste ostaje i dalje izdavanje kancelarijskog prostora i drugih kapaciteta”, poručio je Mijač.

Kako kaže odluku za aktivno investiranje u Crnu Goru donio je nakon ostvarene nezavisnosti 2006.

“Pozitivna klima za ulaganje je omogućena pravom politikom vlasti u Podgorici i Vlade Crne Gore. Politika Crne Gore je koračanje prema evropskoj uniji i utemeljenju nezavisnosti. Evidentno je da će investicije moje firme i kapital koji je došao iz Švedske vremenom otvoriti prostor i drugim švedskim firmama da osjećaju sigurnost tokom investiranja svog kapitala u Crnu Goru”, kazao je on.

Mijač je najavio i da planira još veće investicije, ali to će zavisiti od politike koja će se voditi u smislu razvoja Crne Gore prema Evropskoj uniji i prema pravu svojine.

“Ja nikada nijesam ni otišao iz Crne Gore. To je moj osjećaj, prema tome, već sam se i vratio”, zaključio je Mijač.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko Žigić
Gost
Slavko Žigić

Pozdrav za gosp. Mijača živ i zdrav bio

Gorcilo
Gost
Gorcilo

Volio bih da se jedan nas covjek koji je radio za doticnog Veska javi i kaze da je dobar covjek , da postuje radnika i slicno . Znam mnoge koji su radili za njega i nista lijepo nemaju da kazu o njemu vec naprotiv. Sujetan je , vrijedja i omalovazava radnike , ne kupuje osnovno radno odijelo a da ne… Više »

Ljubo
Gost
Ljubo

E dragi moj Gorcilo, ne mogu a da ti ne odgovorim na ovaj tvoj komentar. Ja radim za gospodina Mijaca 10 godina .Odnos radnika i poslodavca ne smije da ima emocije on od radnika trazi ucinak,posladavac nije humanitarna organizacija koja deli pomoc siromasnim i gladnim.U Svadsku sam dosao na poziv Veselina Mijaca i sve sto sam ostvario ostvario sam uz… Više »

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Brojna familija, nesto se bas nijesu pretrgli od posla u Stokholm ali eto ,,snasli se,,,Vrlo pozetivno u svakom slucaju da se budi ljubav prema Crnoj Gori !

Mulecki
Gost
Mulecki

SVAKA ČAST OVOM PATRIITI KOJI ULAŽE U OVU NAJLjEPŠU ZEMLJU NA PLANETI.

Suljo
Gost
Suljo

Dalije Veselni iz porodice uvaženog Dragana Mijaca. Pozdrav.

Cg 1234
Gost
Cg 1234

Jeste. Vesko je Draganov sin i unuk Sava Mijača.

Send this to a friend