Ekonomija DRŽAVNI MONTEFARM ANGAŽOVAO KOMPANIJU SRPSKOG BIZNISMENA ZA TRANSPORT MEDICINSKIH SREDSTAVA

Miškovićevoj firmi posao od 88.000 eura

Državna kompanija Montefarm angažovala je beogradsku kompaniju “Delta transportni sistemi – DTS” za posao vrijedan oko 88,4 hiljade eura, piše Dan.

Radi se o poslu transporta medicinske opreme donirane od strane Evropske unije (EU) na liniji Peking-Frankfurt-Podgorica.

To se može vidjeti u Informaciji o realizaciji hitnih nestandardnih nabavki i troškovima u zdravstvenom sistemu nastalih usled pandemije korona virusa, koja je objavljena na sajtu Vlade.

Kompanija “Delta transportni sistemi- DTS” povezuje se vlasnički sa ofšor firmom sa Kipra “Hemslade Trading Limited” iza koje stoji srpski tajkun Miroslav Mišković.

Od strane ZU Apoteke Crne Gore Montefarm i Kriznog medicinskog štaba upućena su obraćanja Ministarstvu zdravlja za obezbjeđivanjem finansijskih sredstava zarealizaciju hitnih nestandardnih nabavki i troškovima usled pandemije korona virusa. Troškovi transporta medicinske opreme donirane od strane EU, uključujući i troškove osiguranja robe u transportu, koja je izvršena na liniji Peking-Frankfurt-Podgorica 27. jula 2020. godine, po fakturi izdatoj od strane “Delta transportni sistem- DTS” d.o.o Beograd, u ukupnom iznosu od 88.471 euro, od čega se na troškove transporta odnosi 84.800 eura, a 3.671 euro na troškove za osiguranje robe u transportu”, piše između ostalog u vladinom dokumentu.

Dodaje se da je, budući da je za hitnu realizaciju zahtjeva za nabavkama i plaćanje troškova istovremeno potrebno obezbijediti zakonitost u izvršenju budžeta, neophodna saglasnost Vlade.

Ministarstvo zdravlja predložilo je da Vlada zaduži Ministarstvo finansija da odobri izmjenu dinamike mjesečnog plana potrošnje za 2020. godinu za potrošačku jedinicu Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore i odobri prijevremeno otpuštanje sredstava od decembra sa Program Zdravstvene institucije.

Vlada, na čijem čelu je premijer Duško Marković, odobrila je taj predlog.

“Zadužuje se Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore da, sa Programa Zdravstvene institucije (programski kod 2492), sa pozicije 4311 – Transferi za zdravstvenu zaštitu, izvrši plaćanje ZU Apoteke Crne Gore „Montefarm” u iznosu od 88.471 euro, od čega za troškove transporta medicinske opreme donirane od strane EU u iznosu od 84.800 eura i troškove osiguranja robe u transportu iznos od 3.671 euro”, piše, između ostalog, u vladinom dokumentu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
delboj
Gost
delboj

Brzo ce beogradski tajkuni da zauzmu mjesta ovih nasih, samo sto ce ovi biti halapljiviji… Za narod jos gore vrijeme dolazi.

Sova
Gost
Sova

Ne no su trebali angažovati podgoričke taksiste da to čas prebače. Ako su ponudili fer cijenu – što da ne?

Kvasac
Gost
Kvasac

88000, zar je to vrijedno vijesti?

Vujović
Gost
Vujović

Mišković Slobov pot.predsjednik Vlade dobro se snašso. Malo ga je iscijedio Vučko i sada je ko novi. U HN ima dvije vile isto kao i braća Karić.

Send this to a friend