Ekonomija

Montenegro Airlines nabavlja Embraer E195

Montenegro Airlines je objavio konkurs za nabavku jednog aviona Embraer E195, koji može biti polovan (proizveden nakon 2007) ili nov, uz isporuku do aprila.

Ugovor o lizingu će biti na rok od tri godine, uz mogućnost produženja pod istim uslovima.

Avion će biti u konfiguraciji od 116 sjedišta kao i svi ostali E195 koji su sada u floti.

Lizing ugovor ima ograničenje na 2.400 blok sati ili 2.030 sati leta godišnje. Prihvatiće se ponuda sa najnižom cijenom lizinga. Rok za dostavljanje ponuda je 22.novembar 2019.

U posljednjoj godini avioni E195 u floti Montenegro Airlinesa imali su između 1.703 i 1.910 sati leta godišnje, pa se pretpostavlja da će kompanija više koristiti novi avion, piše portal Tangosiks.

Kompanija trenutno ima pet Fokkera F100, od kojih su četiri prizemljena i jedan i dalje služi za operacije.

Montenegro Airlines planira da proda svih pet F100 odjednom, pri čemu će jedan F100 letjeti cijelu sezonu 2020. i potom nakon sezone cijela flota ide u prodaju. Kompanija pregovara sa Kvantasom i jednom kazahstanskom kompanijom o prodaji flote F100.

Uz to kompanija u floti ima tri E195LR, od kojih je jedan u vlasništvu (još se otplaćuje kredit), a dva su u lizingu od GECAS-a.

Iako je kompanija razmišljala i o većim uskotrupnim avionima (A320 i 737) ipak je analizom ustanovila da je E195 idealan za crnogorsko tržište. Unifikovanje flote svakako je odličan potez kojim bi kompanija mogla postati profitabilna u idućih par godina, piše portal.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
StanaAkdmoodo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Akd
Gost
Akd

Ne shavatam zasto treba spasiti neprofitabilnu kompaniju, posebno sad kad su se uvele low cost. Za ovo treba referendum da se gradjani izjasne. Slovenija nije spasila svoju. Bolje da su 80 miliona ulozili u aerodrume, poboljsali uslove i bili konkurenti i povecali saobracaj.

Stana
Gost
Stana

Kaze se aerodrom

moodo
Gost
moodo

koliko smo,kao gradjani dali para za spas ove kompanije-trebali bi uz licnu kartu besplatno da se vozimo 10 godina

Send this to a friend