Ekonomija

Montenegro Airlinesu još 5,5 miliona eura državne pomoći

montenegro_airlines_embraer_043_b.jpg

Grupa poslanika vladajuće koalicije dostavila je amandman na predlog Zakona o budžetu kojim je predviđena nova pomoć nacionalnom avio-prevozniku Montenegro Airlinesu MA od 5,5 miliona eura. To je samo jedan od desetak amandmana koji su podneseni na predlog zakona, piše Dan.

“U obrazloženju predloga zakona o budžetu za 2019. godinu, u dijelu obrazloženja kod Ministarstva saobraćaja i pomorstva u okviru programa pomorstvo i civilno vazduhoplovstvo, a u okviru izdataka transferi institucijama, pojedincima, nevladinom i javnom sektoru, iznos od 5,5 miliona za MA, u slučaju potrebe za realizacijom obaveza ukoliko budu obezbijeđeni zakonski preduslovi za korišćenje istih”, piše u amandmanu koji su podnijeli Predrag Sekulić, Branko Čavor i Nikola Rakočević iz DPS-a i Boris Mugoša iz SD.

U obrazloženju dostavljenog amandmana samo su naveli da je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kojim rukovodi Osman Nurković (BS), dostavilo 25. decembra inovirani zahtjev Ministarstvu finansija po navedenom pitanju.

Ova kompanija je lani dobila 15 miliona pomoći od države, dok nije poznato da li je i sa koliko novca u 2018. godini država pomagala avio-kompaniju koja ima akumulirani gubitak od preko 70 miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila K
Gost
Mila K

nismo odavno bacali pare u prazno

bravo za ministra finansija (prva ljubav zaborava nema) i premijera i onog nepismenog ministra koji hoće da ovo privatizuje

tivat
Gost
tivat

Sramonto.sramotno i jos vise od toga.samo 5 mil.pa do sada se dala bezbroj. otvorite vrecu i jos i jos i jos dajte.doci ce dan kada ce svi zavrsiti onamo gdje je danas Dusko Knezevic zavrsio iako je isao u Ameriku na molitveni dorucak.pozdrav

montenegrino
Gost
montenegrino

to su nase pare , pita li nas ko slazemo li se s tim ???

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

Šta kažu na ovo Andrej Nikolaidis, Šok Radojičić i Bokser Popović ?… Koji su sad jadi od strane Srbije i Srba nagrdili naše ekonomoskog ponosa ?… Valjalo bi da i ovo prokomentarišu …

Ćotek
Gost
Ćotek

Jama bez dna!

Amerika
Gost
Amerika

Zar nije istina da nikad nisu bolje poslovali 🤣🤣🤣🤣

Nikola
Gost
Nikola

Jes ovo je kad super posluju inace kad je lose onda im dajemo po 30 40 miliona..ovo je top kad dajemo 5.5 samo

razocarang i
Gost
razocarang i

Dali je ,stvarno gubitak oko 70 mil.
Koliko je do sada,drzavnog novca ubrizgano u najviseg GUBITASA Iugozapadne Evrope.
,,Strucnjaci,,koji brane NACUONALNE interese ovog opasnog gubitasa po cjelokupnu Crnogorsju privredu,ustvari,brane svoje ENORMNE zarade na racun poreznika.
Ni jace ekonomije,nebi,podrzavale ovakvog bolesnika,vec bi odavno preuzeli mjere kosolidacije,ili cak GASENJA ovakvog gubitasa.

tomos
Gost
tomos

Skupljamo pare za lijecenje djece preko poruka,a ovi se gadjaju milionima i trpaju po dzepovima!!!

tomos
Gost
tomos

Sram vas bilo,koliko je naroda gladno i bez posla a vi sipate milione u rupu bez dna zvanu montenegro airlines!

Laprdex
Gost
Laprdex

Jasno je čemu danas služe spomenici, nacionalna trvenja, rezolucije, kvazi-autentičnost i režimski novinari. A njihova primarna uloga je da ovakve informacije prođu ispod radara, kako se ovaj “isprani” narod ne bi o nečemu zapitao.

Turboauspuh
Gost
Turboauspuh

Dadoše li šta onome mučeniku Brkoviću?

Novljanin
Gost
Novljanin

Ne znam nikoga da leti sa MA. Porez DPS-u maxe tamo.

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Bolje u Montenegro airlines nego u Prvu banku

Mare
Gost
Mare

Tako im je bila odlicna sezona …

Sigma
Gost
Sigma

Ovolika prosipanja.
A škola u Dacićima nema wc nema vodu ,nema školsko dvorište.A Šehovic i Nurković ćute.

Send this to a friend