Ekonomija

Montenegro Airlinesu još 5,5 miliona eura državne pomoći

Grupa poslanika vladajuće koalicije dostavila je amandman na predlog Zakona o budžetu kojim je predviđena nova pomoć nacionalnom avio-prevozniku Montenegro Airlinesu MA od 5,5 miliona eura. To je samo jedan od desetak amandmana koji su podneseni na predlog zakona, piše Dan.

“U obrazloženju predloga zakona o budžetu za 2019. godinu, u dijelu obrazloženja kod Ministarstva saobraćaja i pomorstva u okviru programa pomorstvo i civilno vazduhoplovstvo, a u okviru izdataka transferi institucijama, pojedincima, nevladinom i javnom sektoru, iznos od 5,5 miliona za MA, u slučaju potrebe za realizacijom obaveza ukoliko budu obezbijeđeni zakonski preduslovi za korišćenje istih”, piše u amandmanu koji su podnijeli Predrag Sekulić, Branko Čavor i Nikola Rakočević iz DPS-a i Boris Mugoša iz SD.

U obrazloženju dostavljenog amandmana samo su naveli da je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, kojim rukovodi Osman Nurković (BS), dostavilo 25. decembra inovirani zahtjev Ministarstvu finansija po navedenom pitanju.

Ova kompanija je lani dobila 15 miliona pomoći od države, dok nije poznato da li je i sa koliko novca u 2018. godini država pomagala avio-kompaniju koja ima akumulirani gubitak od preko 70 miliona eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila K
Gost
Mila K

nismo odavno bacali pare u prazno

bravo za ministra finansija (prva ljubav zaborava nema) i premijera i onog nepismenog ministra koji hoće da ovo privatizuje

tivat
Gost
tivat

Sramonto.sramotno i jos vise od toga.samo 5 mil.pa do sada se dala bezbroj. otvorite vrecu i jos i jos i jos dajte.doci ce dan kada ce svi zavrsiti onamo gdje je danas Dusko Knezevic zavrsio iako je isao u Ameriku na molitveni dorucak.pozdrav

montenegrino
Gost
montenegrino

to su nase pare , pita li nas ko slazemo li se s tim ???

Ibro Dirka
Gost
Ibro Dirka

Šta kažu na ovo Andrej Nikolaidis, Šok Radojičić i Bokser Popović ?… Koji su sad jadi od strane Srbije i Srba nagrdili naše ekonomoskog ponosa ?… Valjalo bi da i ovo prokomentarišu …

Ćotek
Gost
Ćotek

Jama bez dna!

Amerika
Gost
Amerika

Zar nije istina da nikad nisu bolje poslovali 🤣🤣🤣🤣

Nikola
Gost
Nikola

Jes ovo je kad super posluju inace kad je lose onda im dajemo po 30 40 miliona..ovo je top kad dajemo 5.5 samo

razocarang i
Gost
razocarang i

Dali je ,stvarno gubitak oko 70 mil.
Koliko je do sada,drzavnog novca ubrizgano u najviseg GUBITASA Iugozapadne Evrope.
,,Strucnjaci,,koji brane NACUONALNE interese ovog opasnog gubitasa po cjelokupnu Crnogorsju privredu,ustvari,brane svoje ENORMNE zarade na racun poreznika.
Ni jace ekonomije,nebi,podrzavale ovakvog bolesnika,vec bi odavno preuzeli mjere kosolidacije,ili cak GASENJA ovakvog gubitasa.

tomos
Gost
tomos

Skupljamo pare za lijecenje djece preko poruka,a ovi se gadjaju milionima i trpaju po dzepovima!!!

tomos
Gost
tomos

Sram vas bilo,koliko je naroda gladno i bez posla a vi sipate milione u rupu bez dna zvanu montenegro airlines!

Laprdex
Gost
Laprdex

Jasno je čemu danas služe spomenici, nacionalna trvenja, rezolucije, kvazi-autentičnost i režimski novinari. A njihova primarna uloga je da ovakve informacije prođu ispod radara, kako se ovaj “isprani” narod ne bi o nečemu zapitao.

Turboauspuh
Gost
Turboauspuh

Dadoše li šta onome mučeniku Brkoviću?

Novljanin
Gost
Novljanin

Ne znam nikoga da leti sa MA. Porez DPS-u maxe tamo.

NekoTamo
Gost
NekoTamo

Bolje u Montenegro airlines nego u Prvu banku

Mare
Gost
Mare

Tako im je bila odlicna sezona …

Sigma
Gost
Sigma

Ovolika prosipanja.
A škola u Dacićima nema wc nema vodu ,nema školsko dvorište.A Šehovic i Nurković ćute.

Nemanja
Gost
Nemanja

Đe ima, tu se i prosipa … Hehehehehhehehe… Ovo je za vjerovali ili ne !!!…

LSCG
Gost
LSCG

Za ovo jednog dana treba neko da odgovara. Ja nemam vrtic, skolu, skener, rasvjetu,….. kanalizaciju, put, zbog ove rupe bez dna

free samples
Gost
free samples

ovo je veci udar na drzavu nego bilbordi….nego primajte se i dalje staaado gospodarevo

vrabac
Gost
vrabac

lako je imati krila i letjeti kad te drzava pomaze

oooo
Gost
oooo

Da ste otvorili neku fabriku sa svim parama koje ste castili MNA moglo se do sad zaposlit na hiljade ljudi i tako obezbijedili toliko porodica i njihovoj djeci obezbijedit koliko toliko normalno djetinjstvo. Ovako sipate u rupu bez dna od samog osnivanja.

Sova
Gost
Sova

U ovom vijeku neće biti državnih fabrika, nadam se. Dosta su neki džabalebarili i krali, a kad firma propadne traže desetine hiljada odštete. Kao da su oni, iz svog džepa finansirali izgradnju fabrike i kupovinu opreme. Znam lika koji je u Radoju Dakiću radio 5 godina. Primio je sve plate (tako kaže), što na račun, što na ruke. Po onome… Više »

Kominterna
Gost
Kominterna

Tako je Sova, nisu Crnogorske fabrike unistili ovi na vlasti vec radnici kojih je bilo zaposljeno po tim fabrikama duplo ili troduplo vise nego sto je tim fabrikama trebalo, em sto pola ili 2/3 nikad na posao nisu dolazili vec samo kad je trebalo platu primit, em sto su radnici toliko krali svoje fabrike da bog nije moga nadospjevat da… Više »

Kapetan Pilot@
Gost
Kapetan Pilot@

Doklen će se gurat u ovu propalu leteću firmu??

Letjelica
Gost
Letjelica

Dokle se ne odluči da je kompanija neprofitabilna. Što će se desiti vrlo brzo, s obzirom na to koliko se alternativnih avio kompanija pojavljuje na crnogorskom tržištu svake godine.

Perspektiva
Gost
Perspektiva

Drzava ih pomaze nasim parama a zaposleni u MA imaju prosjek plata duplo veci od drzavnog prosjeka. Fino, nema sta.

Sova
Gost
Sova

Uštedjele bi se fine pare kad bi piloti primali 500€, a stjuardese 300€. Samo donesemo odluku i gotovo!

Pilot
Gost
Pilot

Hahahahahahahaha e pa ti ces smanjit pilotu platu na 500 evra! Pa kad da otkaz oli ti upravljat i tebi slicni tim avionima! Aj jadan ne bulazni!

Podgorica
Gost
Podgorica

Crna Gora mora imati nacionalnu aviokompaniju,logičan potez

Imam stav
Gost
Imam stav

Ako gledas tako povrsno, onda mozda djeluje logicno.

Zbog naroda
Gost
Zbog naroda

CEK DA STIGNE DJEDE MRAZ I PODIJELI POKLONE ZA NOVU GOD….IZNENADJENJE U N.GOD..ZAO MI JE ALI STO MOZES KAD DJEDE MRAZ DONESE POKLON MIMO PISMA KOJE MU OSTAVIMO

Nik
Gost
Nik

Zasto mora!! Primijera radi, Norveska je prodala svoj dio drzavne aviokompanije SAS dancima i svedjanima. Svake godine su bili u gubitku. Norveska nema drzavnu aviokompaniju sada. Privatizacija Montenegro erlajnsa obavezno!!

Send this to a friend