Ekonomija

Mujović: Neke strane diplomate se miješaju u slučaj rudnika Brskovo

Foto: Delegacija EU

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović poručio je da su određene strane diplomate u slučaju rudnika Brskovo u Mojkovcu pokazale neprimjereno ponašanje.

“Veoma poštujem strane države i strane diplomate. Smatram da je većina njih prijateljski orjentisana prema Crnoj Gori, ali u situaciji rudnika Brskovo, imali smo neka neprimjerena ponašanja određenih diplomata i diplomatskih krugova, koji pretenduju da nas u Crnoj Gori nauče šta je najbolje za nas i građane Crne Gore”, rekao je Mujović u izjavi za TVCG.

Uz dužno poštovanje, Mujović poručuje da to nije pravi put i način kako se dobar odnos strane države prema Crnoj Gori može iskazati.

Vlada je na današnjoj sjednici dogovorila formiranje Međuresorne komisije koja će dati svoj sud kada je u pitanju eventualno raskidanje ugovora sa kompanijom “Tara resources” o otvaranju rudnika Brskovo u Mojkovcu, saznaje Portal RTCG.

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović tražio je od resora da se što prije izjasne o ovom važnom pitanju, a od Komisije da odluku donese u roku od 30 dana.

Mojkovac i rijeka Tara i dalje trpe posljedice rudnika koji je bio aktivan prije 30 godina.

Zagađena životna sredina, kakva bi bila usljed ponovnog otvaranja i rada rudnika nije, kako kažu iz NVO sektora, ambijent koji će stanovništvo zadržati u tom gradu već je upravo trend da građani odlaze iz sredina koje su zagađene kako bi očuvali zdravlje.

Istraživanja ukazuju da je tlo šireg pojasa i dalje zagađeno teškim metalima koji su posljedica nekadašnje aktivnosti rudnika Brskovo.

9

avatar
1000
9
0
0
 
9
TrileNenad081MilaGradjanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trile
Gost
Trile

Nije valjda Rio Tinto ???

Nenad
Gost
Nenad

Fala Bogu da neko progovori vise..jesmo mali ali sjasite nam s ledja vise

081
Gost
081

Koji to ? Da znamo …

Mila
Gost
Mila

Naravno, ako je kapital njihove zemlje ugrožen!

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Koje? Vi ste gospodine univerzitetski profesor i Vasa eticka nacela ne bi amjela da dozvole da odmah ne iznesete imena diplomata na koke aludirate.

Don Montenegri
Gost
Don Montenegri

Znamo odakle su i ko su te strane diplomate.Reci Mujovicu ,sto se bojis. I tebe je steah od Vucica. A,to sto su prijateljski raspolozene,tako ti cvjetalo sve bajni ministre. Svi ste na isti kalup. Piiihhh!!!

Daks
Gost
Daks

Ministar ima dobru platu, sit gladnome ne vjeruje! Od čega vi mislite da mi živimo!? Od turizma!?

Pretuzno
Gost
Pretuzno

Koji je ovo amater… Pretužno…

delboj
Gost
delboj

Meni je samo smijesno sto ste doslovce prekopirali program SNS-a za racune za struju, manje trosis – nema poskupljenja. Vise trosis (tipa tusiras se dva puta dnevno) placas duplo skuplje. Mada ganiste ni kopirali nego su vam ga poslali.

Send this to a friend