Ekonomija

Neće biti prodaje stoke bez ulaznice i pečata u Podgorici

Komunalna policija, u saradnji sa Komunalnom inspekcijom, Upravom policije, Ekološkom i Veterinarskom inspekcijom i gradskim preduzećem Tržnice i pijace počela je juče primjenu represivnih mjera u borbi protiv nelegalne prodaje ispred Stočne pijace. Gradska uprava odlučna je u tome da je konačno vrijeme da se suoči sa vanpijačnom prodajom stoke i drugih proizvoda, koja godinama traje, piše Pobjeda.

Načelnik Komunalne policije (koja je glavni nosilac u suzbijanju vanpijačne prodaje) Goran Janković kazao je da je tim sačinjen od tih službi formiran kako bi se na efikasan način stalo na kraj vanpijačnoj prodaji.

“Od sinoć i jutros Komunalna policija obavlja nadzor. Jutros je drugačija situacija na Stočnoj pijaci. Nema nelegalnih prodavača. Bilo je dva tri kamiona, koji su se nakon našeg dolaska uklonili. Pohvalio bih rad službenika Komunalne policije i kolega iz Uprave policije, odnosno Centra bezbjednosti Podgorica, koji su nam asistirali, kao i službenika Komunalne inspekcije”, kazao je Janković.

Navodeći da juče nije izdat nijedan prekršajni nalog zbog nelegalne prodaje na Stočnoj pijaci, načelnik Komunalne policije apeluje na prodavce da se više ne odlučuju na prodaju mimo propisa, jer će kontrole sprovoditi u kontinuitetu.

“Neće se stati samo na opomenama, već će po potrebi biti primijenjene i kaznene mjere”, upozorio je Janković, uz napomenu da kontrolišu i prevoz stoke sa sjevera do Podgorice.

Do sada su, kaže, išli preventivno, a sad već represivno.

“Oduzimaćemo stoku, robu i vozila kojima se vrši prodaja. Riješili smo da prostor koji je namijenjen za tu svrhu, Stočnu pijacu, stavimo u funkciju, jer imamo jedan moderan i dobar objekat koji se ne koristi”, poručio je Janković.

Prodavac sijena iz Pljevalja, koji je bio jedan od rijetkih prodavaca juče na Stočnoj pijaci, kaže da je ovo veliki udar na seljake koji dolaze sa strane da prodaju sijeno i stoku.

“Subotom i nedjeljom ispred Stočne pijace ima hiljadu prodavaca. Nema šta ne dotjeraju da prodaju – slaninu, meso, ribu, voće, povrće i sve na trotoar. A ovo je direktan udar na seljaka. Tu ima dosta ljudi iz sela iz okoline Podgorice koji prodaju domaću stoku”, kazao je prodavac sijena, koji se predstavio kao Mišo.

Kada je u pitanju suzbijanje vanpijačne prodaje, navodi načelnik Janković, Komunalna policija je u prethodnoj godini oduzela nekoliko hiljada predmeta i veću količinu prehrambenih proizvoda.

Send this to a friend