Ekonomija

Neispravna kasa u salonu Sandra

Ilustracija

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano šest primjedbi, na osnovu kojih nije izrečena nijedna novčana kazna.

Inspektori su prilikom kontrole frizerskog salona Sandra u Beranama, prijavljenog za neizdavanje fiskalnih računa, utvrdili da je registar kasa neispravna, zbog čega se promet evidentira preko ovjerenih računa.

Kontola kafane Kod Menje u Podgorici nije obavljena, jer inspektor nije našao objekat na adresi koja je navedena u prijavi.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole pekare Sara i Kod Feata u Podgorici, lokala Jugoslavija u Danilovgradu i Lake View-a u Plavu.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kenan H
Gost
Kenan H

A ništa milije nema inspekciji nego kažnjavat mrčove što privatnim poslom izdržavaju familjiju i to jedva. Da neće možda upast ovako u dr Brajer i slične lokale?

Kenan H
Gost
Kenan H

Ahaha , vidji im “akciju”! Ovo je kad se krene od glave! Frizer u Beranama je najveći problem u državi! Sramota.

dfg
Gost
dfg

bruka da neko prijavljuje frizera radi računa, u državu đe vlada krade koliko može od istog tog špijuna koji prijavljuje frizera, a on ga glasa

Send this to a friend