Ekonomija

Nezapamćena slika u barskoj luci u ovom vijeku

Foto: Feral Bar

Prvi dan septembra na gatovima i sidrištu barske luke protiče u znaku gužve kakva, tvrde upućeni dokeri, u ovom portu nije zapamćena “minimum 20 godina”.

“Ovo je situacija o kojoj se sanjalo, na gatovima oba lučka operatera nema mjesta da se prihvate brodovi, svi vezovi su faktički popunjeni. Jedni pored drugih su i kargo brodovi i kruzeri i najekskluzivnije svjetske jahte”, kazao je za portal Feral.bar brodski agent Aleksandar Vukić iz Allegra Montenegro.

U luci Bar su trenutno na vezu feribot „Dubrovnik i školski brod Mornarice VCG Jadran na gatu V. U njihovoj blizini je na vezu i „Med Silver“, brod za snabdijevanje naftne platforme.

U raspremi na gatovima Port of Adria su odranije kruzeri „Satoshi“ i NCL Norwegian Escape, a pored njih je vezan mali kruzer „Belle dell Adriatique“ koji je na sezonskoj liniji.

Na vezu u Port of Adria je i „Libertas H“ koji vozi kontejnere.

Kargo brod NS Olza došao je da ukrca ivericu, dok su u AD Luka Bar, na obali pod Volujicom još i „AK Brave“ sa teretom bakra, te „East coast“ .

Na naftnom terminalu je tanker „Delta sea“, a na „bunkeru“- krcanju goriva-nalazi se superjahta „A“ ruskog milijardera Melničenka.

Na sidrištu možda još i impresivnija slika, makar mjereno stotinama miliona dolara, koliko su zajedno vrijedni megajedrilica „Titania“, mega jahta „Olivia O“ supermodernog dizajna i kruzer NCL „Norwegian Dawn“.

“Duralo”, komentar je dokera.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bula
Gost
Bula

Kao za vrijeme DPSa.

Rasho
Gost
Rasho

Nadajmo se da ce posla za sve biti vise kako i kriza sa COVID19 bude jenjavala, a mi sasvim sigurno kao i vecina razvijenog svijeta idemo ka tome. Pandemija je u zavrsnoj fazi.

Pajko
Gost
Pajko

Konačno! Nema više DPS-a na vlasti i pustoši u Barskoj luci. Odmah se vidi

Shimon Sabra
Gost
Shimon Sabra

Bas bezveze

boro
Gost
boro

jesu li iz ekvadora svi.. sa bananama..xa..xa

Kokot
Gost
Kokot

Bravo.Vide se rezultati rada nove Vlade.

Ćira
Gost
Ćira

Krenulo je punom parom .

Baranka
Gost
Baranka

Duralo ! ❤🇲🇪

DjeSi
Gost
DjeSi

Vjerovatno cekaju da pocnete da radite.

Support
Gost
Support

Bože podrži.

Send this to a friend