Ekonomija

Nova redovna linija od Podgorice do Varšave

LOT Polish Airlines će počev od 1. juna po prvi put uspostaviti redovnu liniju između Varšave i glavnog grada Crne Gore. Poljska aviokompanija će obavljati čak šest letova sedmično  modernim avionom tipa Embraer jet. Karte su dostupne preko prodajnih kanala LOT-a.

Iz Aerodroma su saopštili, da će već u junu, putnicima iz Crne Gore će biti dostupni direktni letovi do Varšave ili transfer do drugih destinacija u okviru razgranate mreže aviokompanije LOT koja obuhvata preko 90 konekcija širom svijeta.

“Red letjenja je osmišljen na način da omogući putnicima raspoloživost komfornih putovanja do SAD, preko aerodroma JFK ili Njuark, kao i do Toronta, Kanada”, dodaju oni.

Letovi na liniji Varšava – Podgorica obavljaće se svakog dana osim srijedom.

“Polazak Embraera sa aerodroma Šopen u Varšavi planiran je u 13.45, a dolazak u Crnu Goru u 15.55 sati ponedeljkom, utorkom i petkom.  Polijetanje iz Podgorice je planirano za 16.35, a slijetanje u Varšavu za 18.45 sati, četvrtkom, subotom i nedeljom. Svakog četvrtka, subote i nedjelje, polijetanje iz Varšave je planirano u 10.25, a slijetanje u Podgoricu 12.35 časova. Povratni let za Varšavu je, četvrtkom, subotom i nedjeljom, planiran u 13.15, a slijetanje u poljsku prijestonicu u 15.25”, dodaju oni.

Letovi na liniji sa Podgoricom obavljaće se avionima tipa Embraer 170 i 175. U zavisnosti od verzije aviona, kapacitet sjedišta je 70 – 82 sjedišta, uz tri raspoložive klase putovanja – ekonomska, ekonomska plus klasa i biznis klasa.

Direktor za korporativne komunikacije aviokompanije LOT Adrian Kubicki, poručio je da su putnici već prošlog ljeta uživali povoljnosti direktne linije između Podgorice i Varšave.

“Sa zadovoljstvom ističemo da je ova konekcija sada uvrštena u mrežu redovnih linija aviokomapnije LOT.  Uvidjeli smo da popularnost zemlje kod turista, koji su očarani njenom istorijom, regionalnom kuhinjom i kulturnom raznolikošću, raste iz godine u godinu. Siguran sam da će naša nova obogaćena ponuda biti primamljiva mnogim putnicima iz Evrope”, kazao je on.

Sa druge strane, isitiče da im je zadovoljstvo što će, počev od ovog ljeta, putnici iz Crne Gore biti u mogućnosti da posredstvom LOT-a na komfran način posjete druge destinacije u Zapadnoj Evropi, SAD i Kanadi.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, istakao je da je u 2017. godini Crnu Goru  posjetilo oko 56 hiljada turista iz Poljske, a kako je dodao, od tog broja oko 29 hiljada je stiglo putem naših vazdušnih luka.

“Sa ovom linijom, siguran sam da će taj broj biti znatno veći ove godine. Za nas je poljsko tržište izrazito važno, imamo veliko intresovanje od brojnih turoperatora i mislim da je ovo temelj ne samo za bolju turističku sezonu, već i za jaču privrednu saradnju dvije zemlje. Posebno sam zadovoljan što je u pitanju redovna a ne sezonska linija. Poljaci vole da putuju a mi smo dobri domaćini tako da sam siguran da je ovo dobitna kombinacija”, poručio je Orlandić.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG flight
Gost
PG flight

Koliko ja znam vazduhoplovstvo radi se samo o preliminarnom dogovoru , jer svaku liniju mora da odobri i izda dozvolu nadležna vazduhoplovna vlast države domaćina.

UGY
Gost
UGY

Linija je ugovorena i odobrena i karte su uveliko u prodaji.

Pitanje
Gost
Pitanje

Pošto su, u prosjeku, pošto novinar ispušta 2. po važnosti informaciju.

Send this to a friend