Ekonomija

Nurković u Skupštini: Rok za autoput možda bude probijen

Osman Nurković

Ministar pomorstva i saobraćaja, Osman Nurković, saopštio je da postoji mogućnost da radovi na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare, od Bioča do Mateševa, ne budu završeni za planiranom roku, odnosno do 19. maja 2019. godine. Nurković je to saopštio u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika, navodeći pri tom da kašnjenja u realizaciji infrastrukturnih projekata nijesu nešto što bi trebalo da bilo koga zabrnjava.

“Iako od strane top menadžmenta CRBC-a kontinuiramo dobijamo uvjeravanja da će angažovati sve svoje resurse, na način koji će osigurati realizaciju projekta u ugovorenom roku, vjerujemo da je moguće da dođe do produženja ugovorenog roka, što je gotovo uobičajena pojava kod brojnih infrastrukturnih projekata i to nije nešto što treba da zabrinjava bilo koga”, rekao je Nurković, prenosi portal rtcg.me.

On je rekao da se projekat realizuje na način koji garantuje kvalitet.

Ministar je pojasnio i da je u toku 2017. godine izvođaču radovu isplaćeno 176,3 miliona eura za obim stvarno izvedenih radova, dok je u ovoj godini isplaćeno 73,6 miliona eura.

“Do 1. jula ove godine izvođač radova izveo je radove u vrijednosti oko 56 miliona eura, za koje još po ugovorenoj proceduri nije kompletirao zahtjev za isplatu”, kazao je Nurković.

33 Komentara na "Nurković u Skupštini: Rok za autoput možda bude probijen"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend