Ekonomija

Od danas primjena ekonomskog državljanstva

U Crnoj Gori danas stupa na snagu odluka vlade o ekonomskom državljanstvu, koja omogućava zainteresovanim stranim investitorima da mogu dobiti crnogorski pasoš, ulaganjem u razvojne projekte.

Ekonomsko državljanstvo biće dostupno za najviše 2.000 investitora, a program preko kojeg se može ostvariti ekonomsko državljanstvo trajaće tri godine, prenosi Agencija Anadolija.

Jedan od uslova je da za crnogorsko državljanstvo može aplicirati stranac koji u Crnoj Gori ili drugoj državi nije pravosnažno osuđen i za kojeg je agent za ocjenu međunarodne podobnosti dao pozitivno mišljenje, uključujući dokaz o porijeklu novca namijenjenog za uplatu i ulaganja u skladu sa ovom odlukom.

Investitor može steći crnogorsko državljanstvo po nekoliko načina – prijemom po osnovu posebnog programa ako je na račun uplatio 100.000 eura za razvoj manje razvijenih jedinica lokalne samouprave.

Takođe, državljanstvo može steći i ako je na račun uplatio najmanje 450.000 eura za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u Podgorici, primorskom regionu ili iznos od 250.000 eura za potrebe ulaganja u jedan od razvojnih projekata u sjevernom ili središnjem regionu Crne Gore.

Novac će biti uplaćivan u poseban fond iz kojeg će se finansirati izgradnja infrastrukture u manje razvijenim opštinama, prije svega na sjeveru države.

Odlukom je precizirano da će kontrolu uplata nadzirati nezavisni revizor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novljanin
Gost
Novljanin

Nema se vise sta prodati , sve otišlo pa ostali pasosi jos. Samo ne znam ko je lud da u mne ulaze 450 000 kad ih nikad nece vratiti niti zaraditi . A za pasos moze i u Maltu, Portugal Itd.

Dejo planeta 9
Gost
Dejo planeta 9

Zašto samo 2 000 pasoša. 👍

popac
Gost
popac

Prodadoše sve, ništa nije sveto. Pi izrodi!

Ruski
Gost
Ruski

100.000 dzaba, evo ih Rusi stizu opet.

Send this to a friend