Ekonomija

Opština Bar pozvala građane da izmire poreske obaveze

Bar

Sekretarijat za finansije Opštine Bar izvršio je razrez poreza za 2019. godinu za sva fizička i pravna lica, te donio 44.308 rješenja kojim je utvrđen porez na nepokretnosti, kao i 13.890 rješenja kojima je utvrđena turistička taksa. Iz tog Sekretarijata pozvali su obveznike da plate poreze na vrijeme.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za finansije Opštine Bar, poreski i takseni obveznici se o visini obaveze i načinu obračuna mogu informisati u poslovnim prostorijama Opštine Bar.

“Molimo poreske obveznike koji posjeduju nepokretnosti na teritoriji Opštine Bar, da izmire svoje poreske obaveze, naročito da izmire svoja zaostala dugovanja, jer poreski organ vrši obračun kamate za neblagovremeno plaćanje po stopi od 0,03 odsto dnevno, počev od narednog dana od dana dospjelosti i preduzima zakonske mjere prinudne naplate zaostalog duga, shodno Zakonu o poreskoj administraciji”, navode u Sekretarijatu.

Naglašavaju da će protiv svih poreskih obveznika koji nijesu blagovremeno izmirili svoju obavezu preduzeti zakonske mjere prinudne naplate i to naplatu iz novčanih sredstava poreskog obveznika, naplatu iz novčanih potraživanja poreskog obveznika, naplatu iz imovine (pokretne i nepokretne) poreskog obveznika, nenovčanih potraživanja i drugih prava poreskog obveznika, te iz zarade, naknade zarada i penzije, u dijelu koji nije izuzet od izvršenja u skladu sa zakonom kojim se uređuje izvršenje i obezbjeđenje.

Podsjećaju da Sekretarijat vrši obezbjeđenje poreskog potraživanja i upisom hipoteke na imovini poreskog obveznika.

“Poreskim obveznicima na čijim nepokretnostima je upisana hipoteka radi obezbjeđenja poreskog potraživanja, sprovešće se postupak naplate poreske obaveze iz imovine poreskog dužnika na način: plenidba i prodaja imovine (pokretne i nepokretne) poreskog dužnika radi naplate poreske obaveze”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila K
Gost
Mila K

hahaha

Uništitelji čempresa sad imaju problem da komuniciraju sa građanima-nkama Bara.

Podupri se
Gost
Podupri se

Jes da nece sad izbori pa se ceka otpisivanje za podobne 😏😏😏😏

Haris
Gost
Haris

Kakav porez, treba odbranit leglo drogaša – čemprese.

Send this to a friend