Ekonomija

Opština Tivat objavila sadržaj ugovora sa kompanijom Luštica Development

Sa jednog od sastanaka za usaglašavanje ugovora

Pojedine političke partije su prethodnih dana iznijele niz dezinformacija u vezi sa Ugovorom o snabdijevanju prerađenim otpadnim vodama između opština Tivat i Kotor i kompanije Luštica Development, saopštili su danas iz tivatske uprave.

“U cilju objektivnog informisanja građana Opština Tivat objavljuje kompletan sadržaj dokumenta, koji je usvojen na sjednici SO Tivat, održanoj 11. avgusta”, kazali su iz te Opštine.

Ugovor se može pogledati na linku: https://opstinativat.me/wp-content/uploads/2020/08/Kona%C4%8Dni-ugovor-Op%C5%A1tina-Tivat-Lu%C5%A1tica.pdf.

Podsjetimo, iz kabineta predsjednika opštine Tivat Siniše Kusovca ranije su saopštili da se tim ugovorom po prvi put u Crnoj Gori realizuje prihod od prodaje prerađene vode.

“Ne postoji mogućnost da dođe do ugroženosti vodosnabdijevanja građana Tivta niti može nastati bilo kakva ekonomska šteta po Opštinu Tivat. Ugovor stupa na snagu tek kada dobije saglasnost Regulatorne agencije za energetiku i nakon toga još jedne verifikacije u Skupštini Opštine. Ona će biti urađena na osnovu svih parametara”, rekao je tada Kusovac.

Kompanija Luštica Development će, kako su naglasili, preuzimati prerađene otpadne vode, dodatno ih prečišćavati u svom postrojenju i koristiti za navodnjavanje golf terena u izgradnji.

“U slučaju da kvalitet vode, odnosno salinitet, ne zadovoljava parametre definisane zakonom, Vodovod i kanalizacija Tivat će preuzimati dodatne količine iz regionalnog vodovoda RV, a Luštica Development će u tom slučaju platiti troškove lokalnog vodovoda”, pojasnili su iz kabineta predsjednika opštine Tivat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
H2O
Gost
H2O

u kom slučaju će Opština Tivat i Opšina Kotor nadoknaditi Lustici Development razliku između troškova nastalih za Lusticu Development za vodu preuzetu iz alternativnih izvora i troškova koje bi Lustica Development imala da je preuzela POV u składu sa ovim Ugovorom. Takva razlika u troškovima nadoknađivaće se isključivo i jedino ukoliko je vremenski period korišćenja takvih alternativnih izvora duzi od… Više »

Dert
Gost
Dert

Niti jedan,cak i komentar???? Toliko

Send this to a friend