Ekonomija

Otvorena rezervna lokacija CBCG

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić sa predsjednikom Opštine Žabljak Veselinom Vukićevićem i predstavnicom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Audrone Urbonaviciute otvorio je danas rezervnu lokaciju CBCG za nepredviđene situacije.

Iz CBCG je saopšteno da je rezervna lokacija opremljena sa ciljem očuvanja kontinuiteta poslovnih funkcija CBCG i ograničavanja mogućih gubitaka u vanrednim situacijama.

“Oprema za rezervnu lokaciju obezbijeđena je bespovratnim sredstvima Evropske unije, što predstavlja još jedan vid podrške Centralnoj banci Crne Gore u procesu pridruživanja Evropskom sistemu centralnih banaka, odnosno ispunjavanju neophodnih kriterijuma iz pregovaračkog poglavlja IX – Finansijske usluge”, ističu u CBCG.

Žugić se zahvalio Delegaciji Evropske unije na podršci i dobroj koordinaciji, podsjećajući da je ovo treći projekat podrške EU Centralnoj banci Crne Gore, pored twinning projekta snaženja finansijskih institucija i opremanja server sale na primarnoj lokaciji CBCG.

Guverner je pored značaja ogromne materijalne podrške istakao i “važnost podrške Evropske unije u prepoznavanju potreba snaženja
stabilnosti finansijskog sistema i implementacije najviših standarda EU”.

Predstavnica delegacije EU Audrone Urbonaviciute je izrazila zadovoljstvo zbog uspješnog završetka još jednog projekta podrške Evropske unije i navela da će oprema “pomoći CBCG da izgradi svoj institucionalni i operativni okvir kako bi zadovoljila najbolja evropska pravila, standarde i praksu, posebno u oblasti koja se odnosi na upravljanje operativnim rizikom i planiranje kontinuiteta poslovanja, budući da je pouzdana i funkcionalna Centralna banka temelj makroekonomske stabilnosti”.

Sredstva za realizaciju ovog projekta, u ukupnom iznosu od 288.731 eura obezbijeđena su kroz program European Integration Facility, koji je dio pretpristupne pomoći Evropske unije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bankar
Gost
Bankar

Ma kako ne uloze novac i otvore neku novu fabriku no za ovu malu ekonomiju samo cine vece troskove drzavi i narodu,jer tu mora neko da bude uposlen,pa mora biti izgradjen i neki delux stambeni objekat kad paraziti mogu ljeskariti na godisnji odmor i stosta jos sta nema veze sa bankom.

UDBA
Gost
UDBA

Supersonic C400 u pravu si. U doba SFRJ isto to je postojalo na na istom mjestu. Ali ova vlast voli da sve otvara po više puta, da stvara privid nečega… i prolazi joj, što je najgore.

Ciribilibela
Gost
Ciribilibela

A zasto nije u Savnik pa to bio dogadjaj vijeka

realnost
Gost
realnost

Ili u Petnjici

Pencilin
Gost
Pencilin

Pločice su katastrofalne

Bravo
Gost
Bravo

Neznam dje ih nadjoše

alo
Gost
alo

Dje ce rezervna lokacija neg na Zabljak, pa oklen su Zugici?

sasa
Gost
sasa

Pod rezervnom lokacijom se podrazumjeva objekat u kojem je smjestena racunarska oprema koja po kapacitetima moze da, u slucaju havarije dijela ili kompletne operativne racunarske opreme preuzme za nekoliko minuta njenu funkciju. Na ovoj lokaciji najcesce nema zaposlenih a opremom dok je u standby rezimu se upravlja iz centrale. Sve banke kao i vecina kriticnih drzavnih institucija treba da imaju… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

А да ако има чувар, чистачица и слично, а онда ће морат и један шеф, а вјероватно још понеко. ЦГ је ово друже. Да је то како ти кажеш не би врпцу сијекли сигуран буди.

Moma
Gost
Moma

Đe je ovo??? Žabljak????
Sprdate li se????

Beka
Gost
Beka

Hahahahahahahaha hit

Mitar
Gost
Mitar

A Zabljak je prava lokacija za back up 😂😂😂😂😂

Supersonic C400
Gost
Supersonic C400

Gleda se mjesto gdje postoji vec trezor iz stare SFRJ. Na Cetinju je jedan pretvoren u muzej novca, tu je drugi. Da te malo naucim.

Bakim
Gost
Bakim

Hahahahshshshshshha hit bas

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ево још пар радних мјеста подобних. Срећна нам Црна Горо резервна локација за ЦБЦГ. Бојим се да ћемо сви на запад тражит резервну локацију за живот.

Choo
Gost
Choo

Evo jos radnih mjesta za radojevu familiju

Send this to a friend