Ekonomija

Počelo asfaltiranje Jugozapadne zaobilaznice u Podgorici

Kompanija Bemax koja izvodi radove na izgradnji Jugozapadne obilaznice danas je počela da asfaltira ovu saobraćajnicu u Podgorici.

Jugozapadna obilaznica predstavlja jedan od najvažnijih i najvrijednijih projekta koji se realizuje ne samo u Podgorici, nego i u Crnoj Gori. Ona svojim značajem prevazilazi lokalni karakter jer predstavlja vezu dva važna međunarodna koridora – magistralnog puta ka Petrovcu i magistralnog puta ka Cetinju.

Ova važna regionalna saobraćajnica, čiju izgradnju finansira Glavni grad, vrijedna je preko 15 i po miliona eura, a u okviru nje će se graditi i novi most na Morači. Realizacijom ovog projekta smanjiće se gužve na frekventnim saobraćajnicama u Podgorici, ubrzaće se tranzitni saobraćaj i podstaći privredni razvoj u glavnom gradu Crne Gore.

Jugozapadna obilaznica osim saobraćajnog značaja ima i nezaobilaznu funkciju u radu budućeg sistema za prečišćavanje otpadnih voda zbog činjenice da predstavlja tačku spajanja tri glavne kolektorske cijevi koje vode do budućeg postrojenja.

17

avatar
1000
7
10
0
 
15
ooooŠojicMsjDjokoŽurba, a?
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
oooo
Gost
oooo

Ovim mostom ce se rasteretit grad u sezoni ali ce zato ovaj dio od ulaska u grad do mosta bit haos. No bitno je da se rade putevi inace se saobracajni haos po PG ne rijesi.

Msj
Gost
Msj

Samo kada bi nastavili ovu zaobilaznicu kroz Beri do tada ce jos biti kolaps saobracaj na zabjelu

Posle toga
Gost
Posle toga

Ko je nadzor?

Šojic
Gost
Šojic

Tako je. Već sada se vidi da će šahtovi potonuti kada se pusti saobraćaj .Gde je nadzor?

Mrgud
Gost
Mrgud

Zs ovako nešto čestitke.

Bnjj
Gost
Bnjj

Odlično još da investirate u dobro plaćena radna mjesta i život vratite u Cg i vrh je to.

vesko nk
Gost
vesko nk

A ovo je odlično posebno da se rastereti PG. od gužvi kad se otvori auto-put.Treba razmislit za jednu petlju kod Volija .

Djoko
Gost
Djoko

A sto imamo od toga kad ce most na toj liniji biti tek za 1,5 godinu ….I to za to sto neko nece normalan,racionalan most,nego mini Milenijum?

Ivana
Gost
Ivana

Sve nam je tako.

Ratko
Gost
Ratko

Ti možda i nemaš ništa od ovoga ..no nijesi bitan ima kome je ovo itekako bitno.

Gojko
Gost
Gojko

Kako ce most biti za 1.5 godinu?
https://www.youtube.com/watch?v=g__782G43DI&feature=emb_title
Snimak od prije 10 dana.. pogledaj stubove mosta i kako sve napreduje… prije ce bit 2,3 mjeseca nego 1.5 godinu

Trackar
Gost
Trackar

@Gojko, prvo, ono su privremene stope koje se ruse kad se zavrsi rasponska konstruckicja, drugo, ono po sredini okruzeno metalnim sipovima treba da bude mjesto glavne stope mosta koja ne moze da se gradi zbog visokog vodostaja Morace. Rok za zavrsetak mosta je Novembar 2020. Neko je izgleda previdio da je zimi vodostaj uvijek iznad prosjeka pa zbog toga ce… Više »

badžana
Gost
badžana

Sta bi ti, da se most uradi za dva dana?

Mrgud
Gost
Mrgud

Šta je sad,ni dobro ne valja.

Žurba, a?
Gost
Žurba, a?

Djoko: Imaš li 100 godina, pa se bojiš da ne dočekaš?

Djoko
Gost
Djoko

Ja umijem da citam momci.A vi se vidjie…Fino pise 450 dana od potpisivanja ugovora koje je bilo u avgustu…..Sto znaci,ako znate os

Djoko
Gost
Djoko

Osnove matematike,da je 365 dana u avgustu 2020,a 450 dana u novembru 2020,sto znaci godina i tri mjeseca…..znajuci kako se kod nas izvode radovi 1,5 godina je optimistican rok….

Send this to a friend