Ekonomija Ruši se postrojenje Montenegro petrola na Morači

Abazović: Sravnićemo sa zemljom sve nelegalne objekte, državu više niko neće poniziti, taj se nije rodio

Počelo je rušenje nelegalnih postrojenja za vađenje šljunka u koritu rijeke Morače, a na terenu su i jake policijske snage. Ruši se postrojenje Montenegro petrola na Morači. Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da su odlučni da građevinskoj mafiji stanu na kraj.

Dritan Abazović

“Sravnićemo sa zemljom sve nelegalne objekte, ne samo ovdje, nego širom Crne Gore. Građevinska mafija više nema mogućnost da parira građanskom interesu”, kazao je Abazović u izjavi za medije.

Iz korita rijeke Morače je, dodaje, otišlo više miliona eura.

“Stotine miliona eura je otišlo u džepove. Mi smo odlučni da odbranimo primorje vezano za vodosnadbijevanje, naša izvorišta. To je sada politika Vlade. Moj apel svima-ko nije spreman da ovo izvede do kraja može slobodno da ide kući”, istakao je Abazović.

S obzirom da je Vlada krenula u rušenje bez papira, te rizikuje tužbe, Abazović kaže da nema problema sa tim.

“Neka nas tuže, ja sam spreman na to. Gdje god se pljačka država, pojave se dva advokata, a da je jedan od njih bio jutros u Mahali. Sa zadovoljstvom čekamo tužbu. Idemo na sud Država neće biti u defanzivi, neka sud odluči. Nijedan od ovih objekata nije upisan u katastar”, istakao je Abazović.

Ponovo je optužio Glavni grad da je odgovoran za nelegalnu ekploataciju šljunka.

“Pozivam da se preduzmu aktivnosti protiv Glavnog grada. Oni su htjeli da prevare sistem, htjeli su montažnim objektima da dozvole nelegalnu ekploataciju šljunka”, kazao je Abazović.

Ističe  da “nema više igre u rukavicama”.

“Mi smo svakoga identifikovali imenom i prezimenom. Čućete imena svih firmi koje su u nelegalnoj eksploataciji šuma. Nema više igra u rukavicama. Državu su mogli da ponižavaju dok je bio DPS na vlasti. Državu više niko neće poniziti, ni onaj što je vlasnik trajekta, ni Montenegro petrola, ni Cijevna komerca, ni Tehnoputa, taj se nije rodio, ni kavčani ni škaljarci…”, poručuje Abazović.

Ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović saopštila je da ruše se postrojenje Montenegro petrola na Morači, te da će biti rušenja i u drugim opštinama.

Ministar poljoprivrede u tehničkom mandatu Vladimir Joković ponavlja da je Vlada odlučna da stane na kraj nelegalnoj ekspoloataciji pijeska i devastiranja Crne Gore.

“Spašavamo crnogorsko primorje i snabdijevanje vode, štitimo ono što je opšte dobro građana Crne Gore. Nevjerovatno je da oni koji su upozoravani da to ne rade, kojima je rečeno da ne devastiraju Crnu Goru, oni tako nastavljaju. I kada više nije bilo nikakvih mogućnosti, odlučili smo da se na ovakav način suprostavimo. Vjerujem da je ovo jedini put da one kojima nikakve pravne norme nijesu svojstvene da ih primjenjuju”, kazao je Joković.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručuje da u Crnoj Gori nema privilegovanih.

“Sada se pokazuje da privilegovanih nema. Nedodirljivih takođe nema. Napali smo svaku mafiju u Crnoj Gori. Poslije duvanske, heroinske, došla je na red i građevinska mafija. Naša obaveza je da zaštitimo Crnu Goru. Nema većeg interesa nego da crnogorsko primorje ima uredno snabdijevanje vodom, da turistička sezona zbog toga ne trpi. Nema više kompromisa sa državom kada su u pitanju nelegalne aktivnosti”, ističe Adžić.

Iz Vlade su za danas u podne najavili i sjednicu Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o posljedicama nelagalne eksploatacije šuma i predlog mjera za prevazilaženje ovog problema, zatim stanju na vodoizvorištu Bolje sestre i u koritima rijeka, ali i o izradi Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije.

Slađana Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ada cus
Gost
Ada cus

Znacu sjutra idete u 5 ujutro na krimovicu.. !!? Aaa joko podpredsjednik tvoj rece da ce njemu dat da to legalizuje za neku mizeriju. A sta cemo za ploče, isto jel…?? Aj da vidimo.. a kako ga ja ne pitah tj nisam bio tu da ga pitam..

Djuka
Gost
Djuka

Aha aj da vidimo kad.ces Careviceve nelegalne stale i restorane da sravnis bas me.zanima.a vjerujem ima nas jos sto cekamo da vidimo kako ti to ide

Milena
Gost
Milena

Sagradi nešto, jado, lako je rušiti.

Mag
Gost
Mag

Vidji ti tvoj Ulcinj

Darka
Gost
Darka

A što je ovo, ima li ko još iz Ure da izađe da ruši.
Đžaba se reklamirate, odavno ste eliminisani.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A tvoja ira sto radiš,dovedes čoeka za direktora carina a on skrene šleper cigara,pa mu nadju drogu u ćeliju u ziks. I još pričaš kako ti je priča od početka sumnjiva…. Čemu to?

Realno
Gost
Realno

Komedijaš Čarli Čaplin,

Loš
Gost
Loš

Oni su dobili dozvolu suda da mogu da rade ,a vi ste ih i pored odluke suda sravnili sa zemljom,što govori da živimo u diktaturi..Ovo je jedan potez koji mora naići na osudu kompletne javnosti ,jer ovo bi trebalo da znači da taj čovjek može da uradi što god hoće,pa ako je i nezakonito.

Budva
Gost
Budva

a kad ćeš kod Carevića u Budvi rušiti nelegalne objekte…i sravniti sve sa zemljom nelegalne objekte…

Sve vi cvjetalo
Gost
Sve vi cvjetalo

Cekamo te junace kod Carevica, na Rumiju, na Ostrvo cvijeca (za neznavene srbe sto su otele vile tamo, Miholjska prevlaka).

Mongro
Gost
Mongro

Šta bi sa vojnom vježbom na Sinjajevini? Neće dati ura 😂😂😂

MNE
Gost
MNE

Ajde kad si ovako hrabro krenuo,idi sjutra na krimovicu i tamo rusi nelegalne objekte ,to ne bi bemax srusio za 7 dana koliko ih ima

Carli Caplin
Gost
Carli Caplin

E kad bi znao kako si razočarao glasača ja mislim da ćeš imati i ti i Jokovic 100 glasača zajedno.Ugasio si Dritko svi pričaju a kako nas je prevario kao niko do sad

Sembegar
Gost
Sembegar

Evo ga ka u “tri karte za Holivud”… i tebe brico i tebe globuse!… hahahaha 🙂 🙂 🙂

Sasa1
Gost
Sasa1

Politicari su svi isti bitange koje se kriju iza zakona koji samo njima odgovara !!! Za sve politicare treba uvesti pravilo da se posalju prije stupanja na vlast po mjesec dana na mjesto kao sto je goli otok da rade i da dobijaju batine da bi znali sta ih ceka ako rade u svom interesu a ne interesu gradjana!!!

Zoran
Gost
Zoran

Rusis ti brzinom Crnu Goru sa tvojim ministrima koji imaju manje od 2% kao i ti, nego ne znam do kad cemo ovo cudo trpljeti.

Već viđeno
Gost
Već viđeno

Ovo je divljačka taktika Bratićeve, da što veću štetu napravi Državi, kroz kasnija obeštećenja oštećenih. Ne može se rušiti bez pravosnažnog rješenja Inpekcijske službe ili pravosnažnog sudskog rješenja. Sa tim rješenjima – može. Sve drugo je kaubojština, koja se poslije debelo plati. To, izgleda, i jeste cilj.

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Dobro si nateka’ od besplatnog ića i pića!

Jerihon
Gost
Jerihon

Ne kaze se sravnicemo sa zemljom, nego uklonicemo sve nelegalne objekte. Takozvani premijeru!

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Sravnio si ti CG kao cunami!!

Pero
Gost
Pero

Fino ih je vidjet ovako zajedno na sjevarac. A gdj su došli i šta rade, ni oni ne znaju. Ruše straćare davno napuštene.

Danica
Gost
Danica

Zašto ne melju kamen ima ga mnogo u Cg

Mila
Gost
Mila

Zato sto je to mnogo skuplje, ovako uzmes iz korita rijeke i zaradis 15-30 puta

Milić
Gost
Milić

samo jako i podrška od poštenoga naroda koji realno sagledava stanje…kad se ranije moglo sirotinji rušiti kuće ,može valjda i ovim uzurpatorima

Cheese
Gost
Cheese

Ja sam inace advokat po struci i gledao sam zastupljenost nelegalnih objekata po opstinama i recimo na nivou Crne Gore je samo tokom 2019-te godine bilo oko 78% nelegalnih objekata. Dakle skoro pa citava drzava nam je nelegalna hahahahaha…Ako Abazovic krene da rusi recimo azbucnim/abecednim redom trebalo bi mu najmanje 150 godina da sve to privede kraju. Ali recimo da… Više »

Pa, jeste
Gost
Pa, jeste

Vala, Sirko, da se jednom i s tobom složimo.

Cheese
Gost
Cheese

Vjeruj mi bratski slozili bi se mi oko mnogo toga.

Milena
Gost
Milena

Kreni od Carevica. Obalu mora je zauzeo sa farmom koza a ti se bavis sljunkom na Moracu. Tuzno.

Sigmund
Gost
Sigmund

Pitam se zašto baš koze

leka
Gost
leka

Rusi onda i sve nelegalne objekte po CG. Neki su placali legalizaciju i bili majmuni sto hrade na svojoj zemlji, a drugi niti su platili legalizaciju i jos zauzeli tudju zemlju. Da te vidimo na djelu.

Tanja
Gost
Tanja

Ma super. Ajd plus počni od nelegalne gradnje vikendica na Bojani …🤣🤣🤣🤣

Hajduk
Gost
Hajduk

Kad će bit ljekova za sve bolesnike u CG i kad će grijanje za našu đecu koja se školuju po CG školama i ustanovama?

Bisera
Gost
Bisera

OS Radojica Perovic nema grijanje i dalje

Gorštak
Gost
Gorštak

Može mu bit, kad mi nemamo m… nizašto no gledamo kako nam gori država. piii kukavice sinje sram nas bilo od našije slavnih predaka. Mi smo p…. .

MIRAL
Gost
MIRAL

Klovn samo ruši ono što je prethodna vlast uredila a što ne sruši tog jarana carevića što je toliko zemlje uzurpirao i to državne

Tata
Gost
Tata

Ako je iko ponizio ti si!!! Rusis dje smijes i dje ti odgovara, tako si i hapsio… Tako ces i zavrsit izdajnice

All
Gost
All

Koja je razlika izmedzu legalne I nelegalne gradnje na svoje imanje doveo ove bogate da gradu a sirotinji nista nek nemaju najbolje ce ih tako kontrolisat a porez moras platit na parcelu za lijepe oci

Miodrag
Gost
Miodrag

Za dvije godine Vlada ĉe morat nekome platit da vadi šljunak,kad se pijesak i šljunak prirodno nakupi.

Veso
Gost
Veso

Djavo donio,djavo ponio.

Libero
Gost
Libero

Podji kod carevica kod druga mo crkvi.

GorSt
Gost
GorSt

Podji na Krimovicu pa rusi ako si takav junak

Max
Gost
Max

Carevic ne ugrozava nikoga, od onoga sto je on napravio drzava nema stetu samo korist, a moze da ima i vecu ako mu izda zemljiste u zakup.
A porediti Carevica sa ovima sto ugrozavaju rijeke, sume i ostala prirodna bogatstva je malo neukusno.

Leto
Gost
Leto

Jes’ maxe makse više!

Niksic
Gost
Niksic

Pa i ja sam poceo vikendicu bez dozvole na svom imanju pa sam dobio zabranu gradnje. A i drzava bi imala korist od izdavanja iste. Sto je Carevic bolji od mene pa on moze, a ja ne mogu????

Svestenik
Gost
Svestenik

Oce li i crkva na Rumiji isto tako da zavrsi Abaze?

Tanja
Gost
Tanja

To PRVO! Al malo sjutra izleda.

Zeljko
Gost
Zeljko

A ti si je ponizio ako iko.Ne vadi se na sljunak beton i td.

Daxa
Gost
Daxa

Kad će kuće na ADU Bojanu odavno to nisu kućice ajde malo tamo da te vidimo legendo

Boba
Gost
Boba

A,sta je sa Kotorom?Eno u Stari Grad,stakla i staklenih terasa.

d v
Gost
d v

Tako to izgleda kad zavarda pile koje se dovatilo sise.

Radivoje
Gost
Radivoje

Radis ti to temeljito i odavno. A sa ki e ces zivjeti mrco, jednog dana.

Role je king
Gost
Role je king

Ne smije on poc kod bageriste jer su u koaliciji. Sve je selektivno u drzavi. Cirkus za budale. Prikupljanje jeftinih politickih poena.

To je to
Gost
To je to

Sve OK. Neka ovako prikuplja poene svaki dan.

Neka to
Gost
Neka to

Ovo me podsjeca na paljenje Cigara pa sad suti u vezi Cigara ne pominje ih vise

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

Srusi ti po budvi i krimovici, sto su oni indijanci napravili ne ti s njima jedes pijes i pjevas.
Ćeraj igumane.

oooo
Gost
oooo

A sto se razjunacio. A sto junace ne pocnes od nekih mnogo “jacih” tipova pa onda odrzi isti ovaj govor. tzv premijer ide na teren da rusi nelegalne obekte?!?!?! Druze kad porusis sv nelegalne objekte od poznatih tipova onda dodji da rusis i kucice i barakice po Koniku, Kakarickoj, Zlatici, Malom brdu, …. Odavno si zavrsio ali su te ovakve… Više »

Gil
Gost
Gil

Abazovucu sve ti cvjetalo.Rasklinkaj mafiju DPS-DF.

Neka to
Gost
Neka to

A SPC mafiju ko ce da rasklinka

Gramat
Gost
Gramat

Kaže se ,,raskrinka”. To je nastalo od riječi krinka, što znači maska. Raskrinkati – skinuti masku, krinku.

Onajkomejm
Gost
Onajkomejm

Ima li koji novinar u ovoj državi dovoljno hrabar da u ovakvim prilikama pita kad je na redu krimovica?

Mijo
Gost
Mijo

Ništa od čovjeka , smijeli porušit onu kućaricu na Rumiju ili Carevicu njegove nelegalne objejte . CDM nebi treba da objavljuje nista od ovoga sto rade , samo dobijaju nepotrebnu reklamu .

Festadjun
Gost
Festadjun

Hvata sitne poene, kad batu slomis onda se jabi

Tara
Gost
Tara

Premijer u tehnickom mandatu..kojemu je nepovjerenje izglasano..napada sve crnogorske firme..oce i ovaj ostatak da zatvori..Oladi malo Dritane..Ko je mafijas cigara i droge Dritane..skim imas posla u Budvi..kompletna vlada u Budvi je mafijaska..i vi gospodine podrzavate skaljarce..i vladu u Budvi..koji pjevaju cetnicke pjesme..a kad su pobijedili..uzvikivali su Srbija..srbija..jel tako Dritane..Odkad si ti sa ostalim antidrzavnim partijama..sve si devastirao…ekonomiju sveo na nista..Ko… Više »

Milosbd
Gost
Milosbd

S obzirom da vlada sve radi na svoju ruku ne bi me zacudilo kad sve poruse da se jave vlasnici i da kazu mi imamo dokumentaciju i da ce gradjani morati da plate to sto ste rusili. Podrzavam da se stane divljoj gradnji i svim ovakvim objektima ali i neizdavanju racuna ako nece biti selektivno. Mislim da je sve selektivno… Više »

Mare
Gost
Mare

Hahhaha a moj dobri kakvu si nebulozu izreko!Boka je devastirana u potpunosti,a dje ces s tolikim narodom na ulice???Oli im ti sagradit zgrade kakve trebaju bit pa onda rusit?

Apostol
Gost
Apostol

A hoces li srusit nelegalne objekte crkvi srbije u crnoj gori?!

Ćeta
Gost
Ćeta

Kad dolazi bato carevic na red

Tomo
Gost
Tomo

Normalno neka tuze neces ti placati nego narod. A po tebi ko narod sisa neka placaju. Narod iza tebe i onako ne postoji

Simo
Gost
Simo

A i onako si sve sravnio.
Nedam ti više pet para.
Ali znam da ćeš jednom odgovatati za izdaju.
Sruši Z.Krivokapiću i Ceci ako smiješ

KRade NIKSIC🇲🇪
Gost
KRade NIKSIC🇲🇪

Ma sve sto ima naziv montenegro ili je od crnogoraca rusi i unistava, kreno od drzave pa na dalje,samo ga drzati na oku da dje ne pobjegne !!!!!!

lukabar
Gost
lukabar

Rusi na Bojanu onda

Ann
Gost
Ann

Dritko Trci sprint a u pitanju maraton .. Kad bi on rusio ovako po Cg zato sto drzava nije donijela prostorni plan pa je nemoguce dobiti dozvole a samim tim I za kompanije da imaju sigurnost poslovanja vec kako čiji interes naleti a onda ce da kuka ko Spajic kako smo mi stoka nerazumna umesto da zasuče rukave I riješi… Više »

Katunska Nahija
Gost
Katunska Nahija

Svaka vam čast i puna podrška, treba srušiti sve sreda nelegalne objekte u Crnu Goru 👍

MNE
Gost
MNE

Ti ćeš brzo put Spuža

Naravno
Gost
Naravno

Ovakvih ima jos 10 samo u tom dijelu, kada cete to?

Kokot
Gost
Kokot

Iskreno,pogrešan potez.Lako je srušiti.Bolje je zaplijeniti,lagerovati a onda na licitaciji prodati.Tako se puni budžet.Naravno troškove demontaže i skladištenja isporučiti dotičnoj firmi.

Vazda Crnogorka
Gost
Vazda Crnogorka

Da provjerimo jesu li i vaše kuce legalne! Dritane hoceš li i tvoju rušiti ako ne bude! Prestanite sa predstavama za narodne mase! Đe vam je Carevic i ostalo društvo po Budvi?

Mongro
Gost
Mongro

Počni od limenke na Rumiji!

BBBB
Gost
BBBB

A hoce li tako uraditi veliko srbinu batu carevicu pa i mnogim takvim

Emilia
Gost
Emilia

Prica o svercu cigareta vise ne pali,sada je sljunak na redu. I paljenje cigareta je pocelo uz pratnju novinara,a zavrsilo nestankom slepera sa cigaretama.Sve je ovo sa sljunkom super,samo da nam ne iskoci neki “Rade Milosevic” i iz tog biznisa.

delboj
Gost
delboj

Je li to Dritane vazi i za ove koji su kuce bespravno sagradili na tudje pa sad kao traze legalizaciju. A da tim istima napravis nesto na njihova imanja koja imaju po sjeveru, bilo bi pucanja. Ali to ne smijete zbog glasova vjerovatno.

kuč
Gost
kuč

odlično ,ajde da vidimo u Podgoricu , Park šuma Zagorič, Kakaricka gora ,Momiško brdo , pa se onda javi , Dritango.

delboj
Gost
delboj

Ovo je Dljitana ovaj zemljotres motivisao.

hey hey
Gost
hey hey

a sto cemo sa ovima sto su uzurpirali zemljiste plantaza?

Jako
Gost
Jako

Konačno pravo lice spc boljševika… Dajte mu giljotinu pa da i mi jakobinca za trku imamo.

Jare
Gost
Jare

E dje nece ,ovoga moga menadzera jugopetrolove pumpe dje je uzeo radnicima praznicne da ga potresu ,da mu ne pada više.

Ulcinjanin
Gost
Ulcinjanin

Pocni od ulcinj posto si iz tog grada, to bi najpostenije bilo. Tamo ima da rusis narednih parr godina kolko je nelegalnih objekata

Onajkomejm
Gost
Onajkomejm

Kad srušiš hacijendu na krimovici javi se

Zeljko
Gost
Zeljko

Hoce li se srusiti one skalamerije na Rumiji i Prevlaci

Veso
Gost
Veso

E jos da vidimo rusenje Carevica imanaja,pa da te glasamo.

Sembegar
Gost
Sembegar

… a većina su naivni.

Papani
Gost
Papani

Carevic invest đe su po grblju nelegalni objekti budvi?
Redom ajde.

Vagabundo
Gost
Vagabundo

Rusi sto je sa zabljakom?

Valeri HN
Gost
Valeri HN

Sve pohvale bez obzira što nemam lijepo mišljenje o Dritanu. Ovo je trebalo davno uraditi jer je regionalni vodovod bio pred kolapsom a samim tim i ljetna sezona.

Srbin
Gost
Srbin

Valjda ce tako i batu carevicu

Ajmo
Gost
Ajmo

Carevic ne vadi sljunak iz korita rijeka nego je uzeo pod koncesiju kamenolom. A za onu zemlju svaka mu cast napravio je cudo, da njega nije bilo ono bi bila ledina kao sto je i bila. Treba mu sve ono dzabe dat ako ce da radi.

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

Ne on je zapljenio drzano zemljiste od 500.000m2 i sagradio nelegalne objekte.
Sto je mnogo skuplje, od ovih kontenjera raspalih ovo maze oci i sveti se Crnogorcima.
Polakote samo.😂😂😂

mladenpg
Gost
mladenpg

Ispravno

BranoBozovic
Gost
BranoBozovic

Smijeli taj otici u wc bez njegovih vrlih saradnika.Prestava za naivne!

Send this to a friend