Ekonomija

Počinje uklanjanje hotela Durmitor i bungalova

Na Žabljaku su jutros počeli pripremni radovi i uklanjanje objekta hotela Durimitor i bungalova, koji je prodat kompaniji Adriatic Properties, firmi sa međunarodnom reputacijom koja posluje u Crnoj Gori.

FOTO: CDM
FOTO: CDM

<<<U “Durmitor” će biti uloženo 10 miliona eura, gradnja ubrzo<<<

“U glavne radove uklanjanja objekta krenuće se nakon prvomajskih praznika. Radove će izvoditi lokalna kompanija Zeković kompani sa Žabljaka. Na osnovu procjene izvođača, uklanjanje objekta će trajati od 35 do 40 dana, kako bi se izbjegao negativan uticaj na turističku sezonu koja počinje na Žabljaku 15. juna”, kazao je za CdM Goran Bencun iz kompanije Adriatic Properties.

FOTO: CDM

Nakon realizacije ove investicije od deset miliona eura, Žabljak će obogatiti autentičnu ponudu kroz kategoriju novog hotela opsega od četiri do pet zvjezdica, sa kapacitetom oko 150 ležajeva.

FOTO: CDM

“Adriatic Propertis, kao društveno odgovorna kompanija, želi da podrži mjesto i lokalnu privredu i ovo je jedan od tih gestova. Kompanija će 4. maja u 12 časova javnosti prezentovati idejno rješenje za navedeni lokalitet kako bi sve građane Žabljaka i sve zainteresovane upoznala sa budućim planovima valorizacije navedenog objekta”, istakao je Bencun.

FOTO: CDM
FOTO: CDM

Podsjećamo, ugovorom koji je potpisan 2. septembra 2016. godine, hotel je prodat kompaniji Adriatic Properties.

FOTO: CDM

Hotel  se prodavao po cijeni od 643.739 eura, kao dio imovine Ski centra Durmitor u stečaju. Adriatic Properties je za hotel ponudila 650.000 eura, što je oko 6.000 eura više od tražene cijene.

FOTO: CDM

Kompanija je 5. septembra 2016. godine avansno uplatila 15 odsto, odnosno 97.500 eura, a ostatak novca  (552.500 eura) je uplatila 22. novembra iste godine.

FOTO: CDM
FOTO: CDM

Budvanska kompanija već nekoliko godina uspješno upravlja Aman rizortom na Svetom Stefanu, hotelom Kraljičina plaža u Miločeru, kao i hotelom Maestral u Pržnu.

Slađana Đukanović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
majk@
Gost
majk@

Da se mogu ovi bungalovi kako transportovati kupio bih par!

sveto
Gost
sveto

nemojte rusit nista prije nego prodju izbori, a onda ako bude volje i poslije njih moze. Za sad je dovoljna zastitna ograda, eventualno iskopajte neku rupu bageorm da bas bude ubjedljivo

Ve$a
Gost
Ve$a

Sva sreca pa na vlasti nisu demokrate ha ha ha! Aj sad placi i vucaj se odavde!

Radoznao
Gost
Radoznao

A đe će sad Zdravko Čolić snimati spotove?

Tradicijonal
Gost
Tradicijonal

Đe su zaštitnici ,,tradicije”?! Ništa ljepše no kad ti dok spavaš u ovakvom prestižnom jednom hotelu, padne pola hotela na glavu!

buzz
Gost
buzz

Ako i ovo bude investicija i investitor kao i ostali po crnoj gori,bolje da ga niste ni dirali,malo da ste ga adaptirali i neka sluzi za skolu prirode!

Cvrc
Gost
Cvrc

Pametnjakovicu, zar mislis da je bezbjedno uvesti nekog u ovu rujinu a kamo li djecu…

Ene and
Gost
Ene and

Šta god da napravi dobro je..

Pogba
Gost
Pogba

Ma da,ti si u pravu,a Porto Montenegro,Lustica,Kumbor,Kolasin,Sv Stefan i mnogi drugi su iluzija to ne postoji,mi smo svi ludi a ti si pametan.

Crmničanin
Gost
Crmničanin

Ada neka ga samo maknu pa je dosta,ovo je ruglo

Send this to a friend