Ekonomija Od juna do avgusta izrečeno 8.914 prekršajnih naloga

Pojačane kontrole na crnogorskom primorju

Košuta

Uprava za inspekcijeske poslove tokom ove sezone bilježi značajne rezultate. Direktor Uprave Alija Košuta za Novu M kaže da je ove godine više kontrola, ali i nepravilnosti.

“Od 8.juna smo prisutni na primorju do 15. avgusta smo izrekli 8.914 prekršajnih naloga to je za 36,9 odsto više nego u odnos na 2018. godinu. Iznos prekršajnih naloga je tri miliona 412 hiljada”, naveo je Košuta.

Prvi čovjek Uprave za inspekcijske poslove kaže da su nepravilnosti i ove godine iste kao što su bile lani.

“Neisticanje cijena, neposjedovanje rješenja dozvola za rad, licenci što se tiče turističkih agencija i vodiča, animatora, promotera, spasilaca”, dodaje on.

Najviše prekršajnih naloga ove sezone izdala je tržišna inspekcija. No, značajne rezultate, kaže Košuta, bilježi i inspekcija rada.

“Ove godine broj zatečenih lica u radu na crno 272 crnogorska državljanina, stranaca 725. To je 997 a od toga je legalizovalo radni odnos 123 crnogorska državljanina i stranaca 81. To znači da je za njih 204 legalizovan radni odnos”, kazao je Košuta.

Upravo statistika pokazuje da su rezultati inspekcija ove godine značajno bolji nego lani.

“Više njih je uvedeno u legalan radni odnos, da je više registrovanih preduzeća, da su budžetski prihodi po osnovu PDV-a i poreza i doprinosa povećani i to su po budžet značajni prihodi i značajan doprinos”, rekao je on.

Tokom ove sezone u primorskim opštinama angažovano je 66 inspektora.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Alija,alija, 400.000 eura ustedjevine

Neko tamo
Gost
Neko tamo

Lešinari

Bnjj
Gost
Bnjj

Iz inspekcije se javlja kada dolaze nekim vlasnicima restorana

Ja sam ja
Gost
Ja sam ja

Da im ručak spreme

Bnjj
Gost
Bnjj

Korupcija cvijeta selektivna primjena zakona stranci turistički vodiči, vozači taksija, milioni se iznose iz Cg iz jedine privredne grane koju imamo turizma samo jedan pošteni inspektor da ode na Cg primorje i da radi po zakonu čudo bi napravio ovo je sve laž ovog uhljeba Košute

Samo navalite
Gost
Samo navalite

Tako, tako, počistite i mrvice, da što ne ostane u koloniji Primorje.

Send this to a friend