Ekonomija

Poreska uprava provjerava CRBC

Poreska uprava, Foto: Dan

Imajući u vidu da je glavni izvođač radova na autoputu kineski CRBC veliki poreski obveznik, on je predmet kontinuirane pažnje od strane Sektora za velike poreske obveznike, kazali su za Dan iz Poreske uprave (PU).

“U ovom momentu predmetni obveznik predmet je inspekcijskog nadzora u cilju provjere tačnosti obračuna, prijavljivanja i plaćanja poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit i poreza i doprinosa iz i na lična primanja, u kojem će biti utvrđene činjenice bitne za provjeru regularnosti poslovanja istog u smislu poštovanja svih poreskih propisa koji su na snazi u Crnoj Gori”, naveli su iz Poreske uprave, na čijem je čelu Miomir M. Mugoša.

Iz PU su naveli da je CRBC dostavio prijavu poreza na dobit pravnih lica za 2018. godinu u zakonskom roku, 29. marta 2019. godine, i po tom osnovu izvršio uplatu poreza na dobit u iznosu od 45.756 eura. CRBC je lani kasnio sa predajom finansijskih i revizorskih izvještaja za 2018. godinu. Za 2019. godinu nisu najavili kašnjenja.

“Predmetni poreski obveznik nije obavijestio Poresku upravu o mogućnosti kašnjenja u podnošenju prijava poreza na dobit i finansijskih iskaza, te očekujemo da će isti biti predati blagovremeno, imajući u vidu da je rok za dostavu ovih dokumenata 15. april”, saopštili su iz PU.

Dan je kineskom CRBC-u prije nekoliko dana poslao pitanja u vezi sa prodajom mašina i mogućoj zaradi. Na pitanja  nije odgovoreno. CRBC mora da dobije odobrenje Ministarstva saobraćaja, koje vodi Osman Nurković, da bi mogao da pošalje odgovore na pitanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mugi koza
Gost
Mugi koza

Ja sve znam.

Majkl
Gost
Majkl

Sta lupate kad je CRBC oslobodjen PDV insvih poreza.Racunate mu nekakve sitnice …

Nema veza
Gost
Nema veza

Pa svaka čast, nazad sa kojom stotkom milliona od one milijarde.
Trebaće nam u ova vremena dok Corona hare.

Send this to a friend