Ekonomija

Porez niži za sve hotele

Ilustracija

Skupštinski Odbor za ekonomiju juče je prihvatio amandman kojim je predviđeno da stopa poreza na nepokretnosti može biti umanjena za sve ugostiteljske objekte sa tri zvjezdice do 15 odsto, četiri zvjezdice do 30 odsto, a preko četiri zvjezdice do 70 odsto, piše Pobjeda.

Predstavnica predlagača poslanica Jovanka Laličić je objasnila da se stopa umanjuje bez obzira gdje je hotel, jer je brisana odrednica da je “u zoni prioritetnog turističkog lokaliteta”, koju je kritikovala opozicija.

Boris Mugoša (SD) je kazao da norme o smanjenju poreske stope nijesu imperativne već se daje mogućnost opštinama da same odluče da li će stimulisati ili ne ugostiteljske objekte. Predsjednik odbora Predrag Sekulić (DPS) je kazao da veliki broj hotela visoke kategorije nema nikakvih olakšica jer su opštine ocijenile da ih ne treba dati.

Raško Konjević (SDP) je bio uzdržan prilikom glasanja i objasnio da bi podržao zakon ukoliko bi se formirala radna grupa koja bi predložila eliminisanje diskriminacije kod Zakona o PDV.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bxdc
Gost
Bxdc

Tu razliku cemo nadoknaditi sa povecanjem cijene el. energije i goriva.

Skirmish
Gost
Skirmish

Bravo. Da se gradi Crna Gora. Da ne bude vise Bg veci od Podgorice

Bokez
Gost
Bokez

Zašto samo za hotele?
Zar investicije u druge djelatnosti ne zapošljavaju ljude,plaćaju porez,doprinose?

budala
Gost
budala

Da nije prevelika razlika? 70% smanjiti porez skupom hotelu, a jeftinom samo 15?

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Zar nije opozicija potpisala nekakav papir da neće učestvovati u radu skupštine?

Send this to a friend