Ekonomija

Porez vraćen samo Žugiću, Fabrisu i Luburiću

Povraćaj poreza na zarade za prošlu godinu od ministara iz oblasti ekonomije i funkcionera Centralne banke imali su jedino guverner, viceguverneri i izvršni direktor ovog regulatora, pokazuju imovinski kartoni za prošlu godinu koji su objavljeni na sajtu Agencije za antikorupciju, prenosi Pobjeda.

Najviša godišnja osnovica za plaćanje poreza i doprinosa na zarade utvrđuje se godišnje i po pravilu je veća od 50 hiljada eura.

Najviše poreza i doprinosa na zarade je u prošloj godini za 2017. vraćeno viceguverneru Nikoli Fabrisu 6.657 eura. Njegova plata se kretala od 3.639 do 4.200 eura. Fabris je imao i najveći prihod iz članstva u radnim tijelima, izvođenja nastave, mentorstva ukupno 20 hiljada eura. On ima ukupno 26.000 depozita i 71.000 eura kredita.

Guverneru Radoju Žugiću je u prošloj godini vraćeno 5.494 eura preplaćenih dažbina na zarade. Njegova plata se kretala od 3.583 do 4.357 eura, zavisno od mjeseca. Od drugih prihoda i članstva u radnim tijelima prihodovao je ukupno 6.200 eura. Zugić nema kredita, a njegovi ukupni depoziti su 90.500 eura.

I generalnom direktoru Centralne banke Radojici Luburiću je Poreska uprava vratila preplaćenih 2.085 eura dažbina na platu.

Njegova zarada je u prošloj godini bila 2.633 eura, a od članstva u radnim tijelima je ukupno zaradio 6.289 eura. Nije prijavio ni kredite ni štednju.

Viceguverner Miodrag Radonjić zarađuje mjesečno od 2.690 do 3.988 eura, zavisno od mjeseca i sudeći prema kartonu nema drugih primanja, kredita, ni depozita.

Ministri

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar poljoprivrede Milutin Simović mjesečno je lani zarađivao 1.742 eura, a od učešća u radnim tijelima 6.420 eura godišnje. Nema štednju u bankama, ali ima kredit od 127.000 eura.

Plata njegovog kolege za regionalni razvoj Rafeta Husovića kretala se do 1.605 eura. Po imovinskom kartonu nema ni drugih primanja, niti kredita i depozita.

Ministar finansija Darko Radunović mjesečno zarađuje 1.680 eura, a kao član Savjeta za finansijsku stabilnost zaradio je šest hiljada eura godišnje. Ima stambeni kredit od 223 hiljade eura i 20.000 eura štednje.

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić ima platu od 1.463 eura, od članstva u radnim tijelima 4.560 euragođišnje i stambeni kredit od 110 hiljada eura.

U kreditu od 50 hiljada eura je i ministar saobraćaja Osman Nurković, čija je plata 1.640 eura, dok je od članstva u radnim tijelima zaradio ukupno 4.560 eura. Nije prijavio štednju.

Ministar turizma Pavle Radulović mjesečno zarađuje 1.483 eura, a od članstva u radnim tijelima je ukupno zaradio 4.560 eura. Nema kredita i prijavljuje 35.000 eura depozita.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Middle Finger
Gost
Middle Finger

Treba dati ovom Fabrisu jos koji put 500 € dako bi bio zadovoljan. Nema okle platit dadzbine od 4 000 plate

Ivanv
Gost
Ivanv

Za sta im vracaju porez, kad taj porez placa drzava, valjda bi trebalo da se vrati na racun CBCG,a ne njima, jer nisu oni od svojeg novca platili poreze i doprinose, pa da bi im se sad vratilo. Koja banana drzava

Mina
Gost
Mina

Mora da ce sutra snijeg,kad vas portal objavljuje ove podatke.A tek da objavite zarade ostalih funkcionera DPS esa,ne bi vam bilo dobro.Tako vam je to u Crnoj Gori,cascavaju partije na vlastl svoje odane vojnike,a sve nasim parama.

piko
Gost
piko

je li ovo Fabris sto je dobio pomoc prije neku godinu

Lipovo
Gost
Lipovo

Obligaciono pravo? Zastarijeva svaka pomocc nakon 2 godine!

Bebin sendvicar
Gost
Bebin sendvicar

Fabris je dobio I socijalno. Zasluzuje

Nik
Gost
Nik

Junacke plate

Send this to a friend