Ekonomija

Prava Crna Gora izbacila Demokratski front iz borda Barske plovidbe

Marko i Žana Milačić (Foto: Facebook)

Iako je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić za predstavnike državnog kapitala u bordu Barske plovidbe predložio Savu Ašanina za predsjednika i članove Nadu Dragović i Miroslava Šepića, Vlada je umjesto njih imenovala Dalibora Markovića i Petra Zlokovića, kao i Šepića.

Potpredsjednica Demokratske narodne partije Maja Vukićević je ukazala da je predlog Bojanića, kao i istovjetni prijedlog kadrovske komisije Vlade, objavljen na zvaničnoj stranici Vlade.

“Međutim, predsjednik borda Sava Ašanin je i prije završetka sjednice Vlade obaviješten da nije reizabran u bord direktora. Naime u Barsku plovidbu stigao je dopis generalne sekretarke Vlade Žane Praščević Milačić da su kao članovi borda izabrani Marković, Zloković i Šepić. Interesantno je da su otpali samo predstavnici Demokratskog fronta, a da su na njihova mjesta mimo volje ministra i kadrovske komisije Vlade postavljena lica bliska Pravoj Crnoj Gori”, izjavila je Vukićević.

Vukićević pita ko donosi odluke u Vladi, koja komisija je odlučila da njihovi kadrovi ne treba da budu izabrani te kako to da je jedino ostao Šepić, koji je o svim predlozima do sada glasao jednako kao i Ašanin i Dragović.

“Očigledno je jedini grijeh što su Sava Ašanin i Nada Dragović predstavnici Demokratskog fronta. Ovo nije prvi put da se isti smjenjuju iz upravnih odbora, slično je urađeno i u Crnogorskoj plovidbi, gdje su smijenjeni Ivica Kordić i Vladimir Potpara, a dobro je poznata i smjena Marine Jočić iz Nacionalnih parkova. Interesantno, i tamo je na njeno mjesto došao kadar Prave Crne Gore baš kao i sada u Barskoj plovidbi”, navodi Vukićević.

Ukazuje da smjena članova borda ili drugih lica nije sporna ako je utemeljena, ako su svojim greškama oštetili preduzeće i dodaje da je jedini ,,grijeh“ predstavnika DF-a u tome što su insistirali da se do kraja godine potpišu ugovori koji bi Barskoj plovidbi poslije niza godina patnje obezbijedili stabilno poslovanje i mogućnost da otplaćuje sve svoje obaveze.

Njihov trud je, kako navodi, prepoznalo i Ministarstvo, koje je predložilo da budu reizabrani, ,,ali očigledno je Vlada privatizovana od strane lica koja misle da mogu da sprovode svoju samovolju”. Vukićević poručuje da će DF naći način da odgovori na ovakvo ponašanje lica koja su, kako navodi, očito sive eminencije u Vladi i pojedinih ,,partnera“ u vlasti i najavljuje da će narednih dana povući konkretne poteze kao odgovor na neprimjeren obračun sa njihovim predstavnicima.

23

avatar
1000
21
2
0
 
23
AntivirusMarkoNkcankalevanatBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Antivirus
Gost
Antivirus

Ugovori sa kim???

Marko
Gost
Marko

Po dubini, širini i visini. Dno

levanat
Gost
levanat

Zamislite đe smo stigli kad nam Milačići kroje sudbinu!

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovo se događa zato što nemamo Otvorene liste već nam lideri partija kroje sudbinu

Ivana
Gost
Ivana

Koja sprdnja

Kajo
Gost
Kajo

Đe je Kandić?

Nkcanka
Gost
Nkcanka

Hahahhahahhahaahahhaha

Tash
Gost
Tash

Širok osmeh i zlatan zub…Pozdrav za familiju Praščević.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

opasna je ova Žana

Ivann
Gost
Ivann

Zastida

PGCG
Gost
PGCG

Dako se konacno opameti ocaj narod.

Mila K
Gost
Mila K

Gđa sekretarka je nažalost ozbiljno mlado radno biće. Ali “pilotski” dogovori su je sveli na uporedivosz sa lošim prethodnim sekretarom. Šteta.
I gdje se to u regionu polaže ova škola pravnika, “čitaj da ne pročitaš i napiši da nema uporišta”, koja traje već tridesetak godina?

Bakaa
Gost
Bakaa

Smej se smej uvek se smej

Dur bin
Gost
Dur bin

Menadzment treba promijeniti…Trsica i Mirkovica ispitati dobro za minuli rad.
Orlandic vam je nedodirljiv izgleda.

Asdghtt
Gost
Asdghtt

Ahahaha marko milacic ima kadrove, ne sprdajte se ljudi.

Bobo
Gost
Bobo

Kakvi vrsni kormilari, svi će se potopiti u kumbulj.

BILI
Gost
BILI

Oči jedni drugima povadili.

Valter
Gost
Valter

A viđi sretnu familiju, kakav osmjeh😂😂😂😂.
Ušno odeljenje im radi to je bitno, da istresaju uši.

zoran
Gost
zoran

E drzavo peopala kada je Milacic na vlasti

Parilo
Gost
Parilo

I ja velim

Asko
Gost
Asko

Politicka zaposljavanja na svim nivoima…sve cemo da vas pocistimo jer pojma nemate ni veze sa pomorstvom

Dejan
Gost
Dejan

Borese protiv DPSa a rade isto…ha ha ha ha jos i gore za godinu dana zaposlise svu svojtu i prijatelje…

zoran
Gost
zoran

Otkuda Pravoj toliko kadrova.nemaju oni toliko ni glasaca

Send this to a friend