Ekonomija

Prevoznici najavili proteste tokom čitave sljedeće nedjelje

Foto: Twitter

Obzirom da već desetak dana, i pored iskazane volje, izostaje termin sastanka sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem, autoprevoznici su se odlučili na organizaciju novih protestnih vožnji. Nove protestne vožnje zakazane su od ponedeljka do petka, na istoj ruti sa početkom u 14:30, saopšteno je iz NVO Klaster prevoza Crne Gore.

“Naime, nakon otvorenog i iskrenog sastanka sa resornim ministrom, gospodinom Mladenom Bojanićem, na kom su iznijeti problemi sa kojima se susrijeću autoprevoznici, kao i predlozi za rešenje krizne situacije u branši, dogovoreno je da se isti predstave ministrima Milatoviću i Spajiću, nakon čega bi išle na odobrenje Vladi”, navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, i pored izuzetnog značaja ove branše za turizam i razvoj ekonomije uopšte, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović nije izrazio želju da primi predstavnike autoprevoznika.

“Gospodin Spajić je izrazio spremnost za sastanak, kao neko ko kontroliše finansije Crne Gore, međutim izostao je termin sastanka, a obzirom da je od tog momenta prošlo već desetak dana, organizovaće se protestne vožnje. Iz NVO Klaster prevoza Crne Gore još jednom mole ministra Spajića, da sa riječi pređe na djela, odnosno da iskazanu volju pretoči u sastanak, te na taj način poštedi građane Podgorice gužvi koje će neminovno nastati u slučaju vožnji”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Covid_19
Gost
Covid_19

Nisam se vozio autobusom poslednjih 20 godina, pa ne moram vala ni sledece nedelje🤣🤣🤣🤣

Slavko
Gost
Slavko

kriza kriza?!

Bole
Gost
Bole

Ajmo, autobuske litije.

Boca
Gost
Boca

Samo cekaju preśednikove instrukcije.

Miki
Gost
Miki

Bravoo bravoo samo ostro sa apostolima,
gotovi su !

Send this to a friend