Ekonomija

Prijestonica će kupiti hotel Grand za 750.000 eura

Vlada je pravo preče kupovine imovine na Cetinju u svojini AD Izbor iz Bara prenijela na Prijestonicu. To je urađeno na osnovu prijedloga Ministarstva kulture i uprave Cetinja. Procijenjena vrijednost imovine koja predstavlja integralni dio kulturnog dobra Istorijsko jezgro Cetinje je 750.000 eura.

“AD Izbor je 9. jula u svojstvu vlasnika Ministarstvu kulture ponudilo na prodaju na osnovu prava preče kupovine nepokrenosti vrijedne 750.000 eura. Riječ je o imovini upisanoj u katastarske parcele 3701 i 3702 (prirodno neplodno zemljište površine 1.195 kvadratnih metara, zatim krš, kamenjar 197 kvadratnih metara i krš, kamenjar, površine 1.235 kvadrata). Ministarstvo se obratilo Upravi za zaštitu kulturnih dobara, radi davanja mišljenja i izjašnjenja i prijestonici Cetinje od koje su tražili izjašnjenje da li su zainteresovani da se pravo preče kupovine prenese na nju. Uprava je odgovorila da nepokretnost koja je zaštićeno kulturno dobro (Grand hotel, bivša Lokanda, stavljeno pod zaštitu 1960. godine), predstavlja i integralni dio kulturnog dobra Istorijsko jezgro Cetinje, pa posjeduje kulturno-istorijske vrijednosti, te država treba da iskoristi pravo preče kupovine. Takođe, prijestonica je obavijestila Ministarstvo kulture da je zainteresovana da se pravo preče kupovine odnosne nepokretnosti prenese na nju”, navedeno je u obrazloženju koje je razmatrala Vlada.

Članom 45 Zakona o zaštiti kulturnih dobara uređeno je pravo preče kupovine, pa je propisano da država ima pravo preče kupovine kulturnog dobra u privatnoj svojini, da pravo preče kupovine može prenijeti na opštinu, kao i da se država i opština mogu odreći prava preče kupovine kulturnog dobra.

Kompanija Izbor je niz godina u većinskom vlasništvu zatvorenog investicionog fonda Eurofond kojim gazduje više lica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lazar
Gost
Lazar

A sto radi Mira Rajkovic
NIJE HOTEL MIRAAAAA

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

SA SREĆOM <3 <3 <3 Tek da će i sve ostale objekte i institucije u našem gradu vratiti u vlasništvu Cetinja, a posebno štampariju "Obod", prvu štampariju na Balkanu!!!

Milo Vujovic
Gost
Milo Vujovic

Ovo je klasični dokaz kako je Brutalno Opljačkana Državna imovina od Vlasti srbijanskih mješanaca od kada su na Vlasti ,preko njihovih tzv.Tajkuna, Titulara i Gradonačelnika,i njihovoj Pohlepi kraja nema,a Jedino im je Zajedničko prije nego su Počeli Brutalnu Pljačku Državne imovine da Politički Vrh i Nijedan današnji tzv.Tajkuni i Titular,Nijesu imali ni za Burek !!

Toni
Gost
Toni

Milo, plemeniče, što ga ti zasoliš.

Klara Papic
Gost
Klara Papic

LOKSNDA A NE GRAND HOTEL

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Nije “Lokanda” jer je Lokanda bio drugi hotel koji još uvijek nijesu obnovili.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

… izgleda da je ipak u pitanju prostor đe je bio nekad hotel “Lokanda” a ne kupivina hotela Grand… Po ovima informacija iz teksta i na osnovu fotosa, sticao se utisak da je u pitanju “Hotel-Grand”, a eto nije. Ludost je bila štop su ikad prodavali taj plac đe je bila Lokanda.

Klara Pspiv
Gost
Klara Pspiv

Ko je ovaj pametnjakovic nije hotel Grand nego Lokanda

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

NIJE “LOKANDA”. Lokanda je drugi hotel koji još uvijek nije obnovljen!!!

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Da, u pitanju je ipak prostor đe je bio nekad hotel “Lokanda” a ne kupivina hotela Grand…

gagi
Gost
gagi

Nije kompanija Izbor Bar,nego onaj lupež od Veska Barovića.E to je ISTINA,ko je vlasnik,i htio je da ga kupi za STO hiljada eura. To je Milov “kompanjon”

Konobar
Gost
Konobar

Stavili sliku Hotela “Grand”, a prodaju zemljište bivše “Lokande”. I sad prijestonica kupuje zemljište, koje je uvijek bilo u vlasništvu Opštine Cetinje, tj. Prijestonice. I to za tričavih 700.000 eura.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Nije tu bila Lokanda, ne znam što je više vas pogrešno obaviješteno… Lokanda je drugi hotel koji još uvijek nije obnovljen iako o tome decenijama a ne godinama pričaju.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

I ja se obradovala da je u pitanju hotel Grand čiju su sliku stavili, a izgleda da je ipak u pitanju prostor đe je bio nekad hotel “Lokanda” a ne kupivina hotela Grand… Po ovima informacija iz teksta i na osnovu fotosa, sticao se utisak da je u pitanju “Hotel-Grand”, a eto nije. Ludost je bila štop su ikad prodavali… Više »

Perica
Gost
Perica

Ne kupuju Hotel Grand nego 2 parcele bivseg hotela Lokande. Provjerite te brojeve parcela, kakav hotel Grand za 750 h.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Nije tu bila Lokanda, nego na drugoj parceli, ali evo još uvijek nijesu obnovili njenu gradnju iako to najavljuju decenijama a ne godinama.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

U pravu si, ali evo i ja sam tek naknadno saznala pravu informaciju… Po ovom tekstu i po fotosu stiče se utisak da je Grand u pitanju, pa se začudih jer je sreda kuća toliko i više procijenjeno.

Dule
Gost
Dule

Kako taj hotel moze da radi samo da se renovira ljudi nisu svjesni sve je na 20min voznje a na CT se ima sto i vidjet svakako

Filipa
Gost
Filipa

Sve vi dobro zastitite a kako izgleda parcela bivse Lokande, grozno, neurendo , noge da djeca polome, jadno neodgovorno!

Jovo
Gost
Jovo

Cijena placa kao da je na Sveti Stefan

Send this to a friend