Ekonomija

Privrednici iz Tešnja: Loš saobraćaj od Foče do Plužina

Na sastanku delegacije iz Crne Gore sa predstavnicima Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj dogovoreno je
organizovanje poslovnog foruma privrednika iz Crne Gore i Tešnja, a kao  najveći izazov u privrednim odnosima prepoznata je loša saobraćajna  povezanost, posebno dio saobraćajnice od Foče do Plužina.

Kako je saopšteno, poslovni forum biće prilika da se napravi  iskorak u unapređenju poslovnih relacija između privrednika dvije države.

Delegaciju iz Crne Gore činili su ambasador u Bosni i Hercegovini Milan Lakić, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, predsjednik Skupštine ove asocijacije Vojo Banović i šef Kabineta predsjednika Miljan Šestović.

Lakiću i Goluboviću upućen je zvaničan poziv da na Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, naredne godine, zemlja partner  bude Crna Gora.

Lakić je istakao da je posjeta Tešnju nastavak višemjesečnih  razgovora između Ambasade, Biznih centra i Privredne komore.

„Mislim da ima dosta oblasti u kojima se može razvijati saradnja  među partnerima Tešnja i Crne Gore, te je za početak dobro što je  jedna od najvećih kompanija iz Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u  Tešnju, Hifa Oil d.o.o. prije dvadesetak dana otvorila svoj objekat u  Crnoj Gori. Prema mojim informacijama već dobro funkcionišu. Smatram  da će to biti samo jedna, prva ulaznica biznisu iz Tešnja u Crnu Goru, i vjerujem da će se tu potpomagati sve oblasti”, istakao je ambasador.

Banović je ukazao je na kapacitete i potencijal Luke Bar, kao i na povlastice koje privredni subjekti mogu imati ukoliko posluju u njenoj slobodnoj zoni.

On je sagovornicima uputio poziv da organizuju privrednu delegaciju koja će  posjetiti Crnu Goru i opštinu Bar kako bi se upoznali detaljnije sa  mogućnostima, odnosno prednostima poslovanja u našopj zemlji, biznis  zonama i Slobodnoj zoni Luke Bar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CiNick
Gost
CiNick

Stanje ceste prema Foči odslikava iskrenost režima glede “evropskoga puta”. Usta puna Zapada, a sve puteve okreću na Istok.

Beton
Gost
Beton

Evo da Blažo Milov i Taru prezida pa ćemo preko brane, kraće i brže. Možda i auto put krenu da prave, da nam litar goriva bude 5€.

Aloalo
Gost
Aloalo

Los. Pogotovu od Scepan polja do Foce. Horor dragi bosanci. Na granicnom prelazu znak “minsko polje”. Bolji je bio prije 35 godina.

Send this to a friend