Ekonomija

Probijen još jedan tunel na auto-putu Bar-Boljare

Radnici Bemaxa probili su danas tunel Suka, dužine oko 600 metara, na dionici auto-puta Bar-Boljare. Za probijanje tunela Suka bilo je potrebno šest mjeseci, a građevinska dozvola je dobijena u julu prošle godine kad su počeli pripreni radovi, kazao je CdM-u Milo Muhadinović predstavnik kompanije Bemax.

Probijen tunel Suka (Foto: CdM)

“Probijena je desna cijev tunela broj jedan Suka, dužine malo manje od 600 metara. To je jedan od četiri tunela koje radi Bemax, na auto-putu, kao podizvođač kineskoj kompaniji CRBC. Dužina druge cijevi je 700 metara, i očekujemo da ćemo je probiti za oko mjesec dana”, saopštio je CdM-u Muhadnović.

Probijen tunel Suka (Foto: CdM)

On je istakao da pored ovog tunela, radnici Bemaxa rade i na tunelu Vežešnik, čija dužina jedne cijevi iznosi 2,5 km. Muhadinović je podsjetio da su ekipe kompanije Bemax radile i na tunelu Mrke, koji je probijen krajem prošle godine.

Probijen tunel Suka (Foto: CdM)

“Radimo i na najdužem tunelu Vjeternik na ovoj trasi auto-puta Bar-Boljare. Dužina ovog tunela je tri kilometra, a Bemax ga radi u dužini od 1,5 km. Mi ukupno imamo 11 kilometara za ove tunele na kojima radimo. Očekujemo da se do 13. jula probije ostatak. Znači, da se probiju dvije cijevi Vežešnika, dvije cijevi Vjeternika i jedna cijev na tunelu Suka što je ostala”, najavio je Muhadinović.

Probijen tunel Suka (Foto: CdM)

Prema njegovim riječima na svim tunelima se izvode radovi na armirano betonsko sekundarnoj oblozi.

Probijen tunel Suka (Foto: CdM)

A.Obradović

Send this to a friend