Ekonomija

Projekat Hiljadu plus: Dodijeljeno još 200 vaučera

Foto: MORT

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je u okviru Projekta “1000 plus” dodijeljeno 200 vaučera za građane koji čine ciljne grupe.

Marko Čanović generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja uručio je 90 vaučera zaposlenim u javnom sektoru, zatim 50 vaučera mladim bračnim parovima do 35 godina i 60 vaučera građanima iz grupe “ostali korisnici”. Čanović je istakao zadovoljstvo nastavkom  realizacije ovog projekta, kroz koji je do sada 809 domaćinstava riješilo stambeno pitanje pod povoljnim uslovima.

Iz MORT-a podsjećaju da se podnosioci zahtjeva koji nijesu raspoređeni na rang listu korisnika, a koji su ispunili uslove javnog poziva, svrstavaju na listu čekanja.

Odlukom o bližim kriterijumima i postupku dodjele dugoročnih kredita fizičkim licima radi obezbjeđenja stana, odnosno stambenog objekta za socijalno stanovanje, definisano je da imalac vaučera sa odabranim ponuđačem stambenog objekta koji je prijavljen u Projektu zaključuje predugovor o kupovini stana.

Vaučer važi 60 dana od dana izdavanja. Ukoliko se vaučer ne iskoristi za zaključivanje predugovora o kupovini stana u predviđenom roku, korisnik vaučera isključuje se sa rang liste korisnika, a prvi naredni korisnik iz iste ciljne grupe sa liste čekanja dobija vaučer.

Za vaučere u okviru projekta “Hiljadu plus”, kroz koji građani imaju mogućnost da po povoljnijim uslovima od tržišnih riješe svoje stambeno pitanje, apliciralo je 1054 građana.

Vlada obezbjeđuje 50 odsto sredstava, odnosno deset miliona eura preko Banke za razvoj Savjeta Evrope, u projektu učestvuje pet komercijalnih banaka i 39 investitora a ponuđena je 741 stambena jedinica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Zasto se zove projekat 1000+

Milodrag
Gost
Milodrag

A kad će biti za korisnike iz grupe “ostale partije”?

Dejan 24 cm 💔
Gost
Dejan 24 cm 💔

Minja ja sam na vladovu stranu. 👍

Stzzzzz
Gost
Stzzzzz

klasicna “namjestaljka” ka’ i sve u ovoj drzavi. Prioriteti nisu postojali, niti su dobitnici oni sa najboljim uslovima, nego je rang lista pravljena po tome ko je prvi predao zahtjev, a samo su pojedinci znali to. Svjedok tome su prvih 200 dobitnika vaucera koji su predali zahtjeve izmedju 8ipo i 10h ujutru prvog dana projekta, sto se i moze vidjeti… Više »

Send this to a friend