Ekonomija

Projektuje se šetalište u Pržnom

Pržno

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je zaključilo ugovor sa kompanijom “Civil Engineer” iz Podgorice za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom.

Kako je saopšteno iz Morskog dobra, vrijednost projektovanja je 9.200 eura.

“Projektnim zadatkom obuhvaćen je zahvat od zapadnog kraja hotelskog kompleksa “Maestral” do istočnog kraja plaže Pržno, u dužini cca 270 metara, na djelovima katastarskih parcela 1931, 1931/2 i 909/2 K.O. Sveti Stefan (sektor 46 PPOP)”, precizirali su.

Ukupna površina projektovanja iznosi 1.420 kvadratnih metara.

“Uz projektnu dokumentaciju, projektant je obavezan da izradi Elaborat za procjenu uticaja na životnu sredinu”, naglasili su u Morskom dobru.

Rok za zavšetak Idejnog rješenja je 40 kalendarskih dana od dana zaključenja ugovora, a rok predaje Glavnog projekta 80 kalendarskih dana od dobijanja saglasnosti na Idejni projekat od strane Glavnog gradskog arhitekte.

“Cijeneći važnost učešća loklanog stanovništa u ovoj fazi realizacije projekta, prvi nacrti Idejnog rješenja biće blagovremeno prezentovani mještanima naselja Pržno i zainteresovanoj stručnoj javnosti”, poručuju iz Morskog dobra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Arhitekta
Gost
Arhitekta

Projektuje firma kojoj nije primarna djelatnost arhitektura.

Send this to a friend