Ekonomija

Prosječan oktobarski račun za struju 28 eura

Prosječan oktobarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 28,09 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,25 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Nikšiću gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 33,11 eura.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,49 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,04 odsto kupaca.

Oktobarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 55,95 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 195.133 kupaca.

EPCG je pokrenula akciju PODIJELIMO TERET 6, za sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4 prije dvije godine.

“Sva zainteresovana domaćinstva akciji se mogu priključiti do kraja novembra. Uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri posljednja računa. Prilikom potpisivanja Sporazuma, nema nikakvog učešća, a postojeći dug domaćinstva mogu otplaćivati na sljedeći način: Ukoliko je dug manji od 440 eura, iznos duga dijeli se sa 20 eura i na taj način dobija broj rata.  Ukoliko je dug već od 440 eura, dug se otplaćuje u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 eura”, navode iz EPCG.

Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate.

“Da bi Sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole”, dodaju oni.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sveto M iz BG
Gost
Sveto M iz BG

E prosjeka mi Crnogorskog.. A prosječna zarada u EPCG je 150’/, veća od državnog prosjeka.. Deri ovce

Monako
Gost
Monako

10 posto prosjecne zarade je trosak struje. Monte Karlo

marko
Gost
marko

ovo je sramota struje nemamo od 10 sati. a na broj za davanje informacija o kvaru..podignu sluslicu i tako pokazuje zauzece.

Send this to a friend