Ekonomija

Prosječna aprilska zarada 510 eura

Ilustracija

Prosječna zarada u aprilu u Crnoj Gori bez poreza i doprinosa iznosila je 510 eura, što je 0,4 odsto više nego u martu, saopštio je MONSTAT.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je u odnosu na isti mjesec prošle godine pala 0,4 odsto.

Prosječna bruto zarada u martu iznosila je 765 eura.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart zabilježile rast od 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 0,3 odsto.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u aprilu su porasle u sektorima snabdijevanje električnom energijom 6,9 odsto, vađenje ruda i kamena 3,9 odsto, građevinarstvo 3,4 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 1,8 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 1,3 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,2 odsto, državna uprava i odbrana jedan odsto, umjetnost zabava i rekreacija i saobraćaj i skladištenje po 0,9 odsto i trgovina na veliko i malo 0,8 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima poslovanje sa nekretninama 10,8 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 3,1 odsto, informisanje i komunikacije tri odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti i usluge smještaja i ishrane po 1,8 odsto, prerađivačka industrija 1,2 odsto, ostale uslužne djelatnosti 0,9 odsto i obrazovanje i poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo po 0,2 odsto.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

je li to prosjek ako direktor plantaza ili slicnog drzavnog preduzeca ima 5000eura platu a nas ssto po 200eura ?

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Mislil li ko na omrčene penzionere koji su radili 35-40 g.a nagrađeni sa penzijom od 200-300 e ..ili se čeka da ih sto vise pomre da je kraće koriste..

Kumba
Gost
Kumba

Kako kad ih je sveto posla za švajcariju.

Armin
Gost
Armin

opaaa idemo 0,4 odsto vise

Ljuta
Gost
Ljuta

malo li je ?
dnevna potrosacka korpa 2.09 +0.4% pa ti vidi

Send this to a friend