Ekonomija

Prosječna plata u januaru iznosila 524 eura

Ilustracija

Prosječna bruto zarada u januaru iznosila je 787 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa u januaru je iznosila 524 eura, što je 0,8 odsto više nego u decembru, saopšteno je iz Monstata.

Neto zarada je u prosjeku u januaru bila dva odsto viša nego u odnosu na isti mjesec prošle godine.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u januaru u odnosu na decembar prošle godine porasle 0,1 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu rasle 0,7 odsto”, rekli su u Monstatu.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u januaru su u odnosu na decembar rasle u sektorima stručne, naučne i tehničke djelatnosti 7,7 odsto, obrazovanju pet, administrativnoj i pomoćnoj uslužnoj djelatnosti i poslovanju sa nekretninama 4,8 odsto, prerađivačkoj industriji 3,8 odsto, snabdijevanju električnom energijom tri odsto, građevinarstvu 2,8 odsto, trgovini na veliko i trgovina na malo 1,6 odsto, zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti 1,4 odsto, poljoprivredi, šumarstvu i ribarstvu 0,2 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima ostale uslužne djelatnosti 10,6 odsto, informisanju i komunikacijama 6,2 odsto, finansijskoj i djelatnostima osiguranja 3,6 odsto, snabdijevanju vodom, upravljanju otpadom 3,2 odsto, državnoj upravi i odbrani dva odsto, saobraćaju i skladištenju 1,2 odsto, vađenju ruda i kamena jedan odsto, umjetnosti zabava i rekreacija 0,5 odsto i usluge smještaja i ishrane 0,2 odsto.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mixy
Gost
Mixy

Kako kome

Boća
Gost
Boća

I dalje lažete ovaj glupi narod

Tupa britva
Gost
Tupa britva

Na trajekt direktori po 2000 i više,a robovi,pardon radnici oko 600

PROSJECNO RADIM
Gost
PROSJECNO RADIM

I ja bi sa zadovoljstvom bio rob za 600eura umjesto sto kao Sluzbenik zaradjujem 470’00e i kao svi mi kazu dobro ti je nemas se rad cega zalit 🤔🤔🤔…

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Kome mazete oci sa ovim prosjekom

Nikola
Gost
Nikola

sa prosjecnom platom ne mozes ni prosjecno da zivis

Bnjj
Gost
Bnjj

Da li iko normalan vjeruje u ovo, pa zašto onda minimalac ne povisite na 300€.Medijalna plata je 350€.Radna mjesta su u većini slučajeva u turizmu od 1nov kući do aprila, maja. Pa niko nebi bježao iz Cg da išta valjaju plate ili poslovi

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Научи основне појмове.
Знаш ли разлику између минималне и просјечне?

Aleksandar
Gost
Aleksandar

mora da ovi partijski poslusnici imaju po par hiljada kad je ovako veliki prosjek

Matematika
Gost
Matematika

Pitate se kako? Nas 9 ima po 300 e a jedan 5000. Zajedno imamo 7700/10=770€. Dolazimo do dobro poznate teze: 10% Crne Gore su lopovi na vlasti i opoziciji (čast malom broju izuzetaka koji pošteno zaradjuju velike plate)

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo

Send this to a friend