Ekonomija

Prosječna zarada u oktobru iznosila 517 eura

Ilustracija

Prosječna bruto zarada u oktobru ove godine u Crnoj Gori iznosila je 776 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 517 eura.

“Prosječna (neto) zarada u oktobru u odnosu na septembar zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u oktobru 2019. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,4 odsto. Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar zabilježile rast od 0,5 odsto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile pad od 0,3 odsto”, saopštio je MONSTAT.

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u oktobru 2019. godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Informisanje i komunikacije (8,7 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (5,5 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (2,8 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (1,7 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,5 odsto), Državna uprava i odbrana (1,2 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,1 odsto), Obrazovanje (0,2 odsto).

Pad je zabilježen u sljedećim sektorima: Usluge smještaja i ishrane (7,2 odsto), Poslovanje sa nekretninama (6,5 odsto), Građevinarstvo (3,1 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (2,1 odsto), Vađenje ruda i kamena (1,7 odsto), Prerađivačka industrija (1,5 odsto), Administrativne i pooćne i uslužne djelatnosti (1,4 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (jedan odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,5 odsto) i Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (0,2 odsto).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nkkkk
Gost
Nkkkk

Jeste kad pojedinim funkcionerima je preko 3 hiljade pa uzmete prosjek od takvih

Boća
Gost
Boća

Dje?Možda u Italiju

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Hahah, a vazi, ako je preko 300 trebamo se veseliti 🙂

Deki
Gost
Deki

Vala ja bi za 400e

Maja
Gost
Maja

Dje….da odmah idem raditi za toliku platu…

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovo je igra sa zdravim razumom, strašno kako ovu laž možete da objavite

Send this to a friend