Ekonomija

Put od Podgorice do Gusinja će biti kraći za 120 kilometara

Ilustracija

Rekonstrukcija puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, odnosno do granice sa Albanijom započela je 17. jula i trebalo bi da bude završena za godinu. Nakon rekonstrukcije ove dionice, regionalna saobraćajnica od Podgorice do Gusinja biće dugačka 75 kilometara.

Inženjerka Uprave za saobraćaj Svetlana Janjević, koja je koordinatorka radova na rekonstrukciji puta Dinoša-Cijevna Zatrijebačka, saopštila je Pobjedi da je ovaj putni pravac dugačak 17,3 kilometara, a da je izvođač radova podgorička kompanija Tehnoput.

“Vrijednost radova je oko devet miliona eura, a ugovoreni rok za završetak posla je sredina jula naredne godine”, precizirala je Janjević.

Ova dionica puta se završava do novoizgrađenog graničnog prelaza Cijevna Zatrijebačka Grabom na granici sa Albanijom, koji je završen, ali još nije funkcionalan. Ova dionica je dio regionalnog puta od Podgorice do Gusinja koji najvećim dijelom prolazi kroz Albaniju. Dio puta koji ide kroz Albaniju je završen, a ideja o povezivanju Gusinja i Podgorice preko Albanije stara je decenijama. Od glavnog grada do Gusinja, putnim pravcem kroz kanjon Morače, putovanje traje nešto duže od tri sata. Toliko je potrebno da bi se prešla udaljenost od oko 200 kilometara.

Nakon rekonstrukcije ovog jedinog preostalog dijela regionalnog puta, saobraćajnica od Podgorice do Gusinja biće dugačka oko 75 kilometara, odnosno put do Gusinja će biti kraći za oko 120 kilometara.

SJEVER-JUG

Iz Vlade je ranije istican višestruki značaj puta Podgorica – Gusinje, posebno u dijelu koji se odnosi na povezivanje sjevera i juga Crne Gore, koji će kao alternativni put znatno skratiti udaljenost Podgorice i Gusinja. Pored povezanosti sjevera i juga ovaj put će, kako je ranije ocjenjeno iz Vlade uticati i na valorijazaciju kanjona rijeke Cijevne koji će biti dostupan turistima. Ranije je iz Vlade poručeno da je projektnom dokumentacijom posebnovođeno računa o zaštiti životne sredine i ambijentalnog reljefa kanjona Cijevne.

“Postojeći kolovoz na dionici od Dinoše do Cijevne Zatrijebačke je širok od tri do četiri metra, a nakon rekonstrukcije i proširenja kolovoz će biti širok 6,1 metar”, kazala je Janjević.

Ona je dodala da će se na pojedinim djelovima ove dionice izgraditi potporni zidovi, kao i da će biti izgrađeno nekoliko obaloutvrda, kojima se obala štiti od erozije radi zaštite puta i regulacije korita rijeke Cijevna.

“Projekat puta je koncipiran tako da se što više “bježi” od Cijevne odnosno da se sa proširenjem puta ide što više desno prema brdu, osim na mjestima gdje će biti obaloutvrde koje se rade od kamenih blokova, da bi se lijepo uredilo korito Cijevne”, objasnila je Janjević.

Ona je dodala da pri rekonstrukciji treba izmijeniti dosta postojećih instalacija.

“Na prva dva kilometra puta koji je naseljeni dio okružen kućama, rade se obostrani trotoari i atmosferska kanalizacija. Tu se radi separator za prečišćavanje tih otpadnih voda sa kolovoza, a u nastavku se rade cjevasti -pločasti propusti”, rekla je Janjević.

EKSPROPRIJACIJA

Prema njenim riječima, eksproprijacija zemljišta pored ove saobraćajnice je u toku, pa treba riješiti imovinsko-pravne odnose, naročito na prvom dijelu ove dionice koja prolazi kroz naseljeno područje.

“Pored postojećeg puta ima i državnog zemljišta, naročito na desnoj strani, ali ima i privatnog, naročito u prvih kilometar i po puta koji prolazi kroz naseljeno područje, gdje ima eksproprijacije i sa lijeve i da desne strane puta, sa obzirom na to da se u tom dijelu rade trotoari sa obje strane saobraćajnice, odnosno pravi se, maltene, gradska saobraćajnica”, objasnila je Janjević.

48

avatar
1000
26
22
0
 
42
ancyProgressive wayProgressive wayProgressive wayTito
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Progressive way
Gost
Progressive way

Bi se pridružio diskusiji ali nedate mi…brišete mi postove

Dejan
Gost
Dejan

Rijesite problem primorja pa pustite Gusinje jer je saobracajni pakao iz godine u godinu. Postaje nesnosljivo za sve pogotovo za mjestane. Koliko vremena treba da se nesto preduzme?

Ana Ivezic Pik
Gost
Ana Ivezic Pik

Pocnete jedno azapoceto ostaviteput Pikalje Prifte seliste nova opstina svakim danomcekamoxoceli se sto desit zbog puta da nemogu voziti

Poturica
Gost
Poturica

Eto sad mozemo brze da sljegnemo ozgor. I sto nam mozete?

exspert123
Gost
exspert123

Ovaj put ima narocito znacaj za stanovnike Gusinja ,Plava i okolnih mjesta, a imace znacaj i za Crnu Goru za povezivanje sjevera i juga , i potencijalno za razvoj turizma i iskoristavanje brojnih resursa u tim krajevima. Bice dobro da se zavrsi u predvidjenom roku.

Ramiz
Gost
Ramiz

Čemu to kad Gusinjani idu u Luksemburg i Njemačku?

Neka to
Gost
Neka to

Greška u Tekstu ,ideja o povezivanju je stara.nije stara niti je ideja jer ovaj put je postojao do dolaska Enver Hodze na vlasti i od tada nije bio u koristi.To je najkraći put sa Istoka u Pravcu Dubrovnika bio.Tada je Gusinje imalo 20.000 stanovnika

BOSS
Gost
BOSS

Sad ce Plav biti ZP

Plavi plavi
Gost
Plavi plavi

Albanci svoj dio završili prije 2 godine.tugo božja od države

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Nije nama trka da se slojiml sa njima

Zabjelo
Gost
Zabjelo

“da se spojimo..,

Progressive way
Gost
Progressive way

Ni nama da se spojimo sa vama vala…ima tu nešto drugo ali otom potom

Tito
Gost
Tito

Pa plavi ajde ti u albaniju kad je tamo ljepse!

Bnjj
Gost
Bnjj

A dobroplaćena radna mjesta i u Gusinje i u Pg ko će da ide tim putem kad Cg umire

Prč
Gost
Prč

Tamosnji mjestani da prodaju zemlju tako lako u kombinaciji sa tehnoputom hmm.taj ce se put tesko imad zavrsiti

Nagib
Gost
Nagib

Ahahaha…Tehno put da ga zavrsi za godinu kroz te gudzre…Pa godinu i po su radili ono malo pravine kroz Gornju Goricu i Zetu….

Izvori
Gost
Izvori

To nije put, vec kozija staza, doduse asfaltirana, bice neupotrebljivo zimi i ako je frekvencija vozila povećana.

alo
Gost
alo

Nek se pripreme ovi sto imaju kuce uz taj put sto se radi na prekide u snabdijevanju internetom, strujom i vodom zbog ostecenja kablova i cijevi. A sto se tice roka od godine, nece to tehnoput zavrsiti ni za dvije godine.

Nikad više 1918
Gost
Nikad više 1918

Samo da se u prugu Beograd Bar ne ulaže, drugo sve može.

Tata
Gost
Tata

Zato se ulaze u autoput prema zamisli dje….Srbiji!? Od tolikih gužvi na primorje, njima je ovaj bio prioritet. Govori li ti to sto?

Send this to a friend