Ekonomija

Radovi na tri mosta na auto-putu kad dozvoli vrijeme

Vujović, foto: Portal Analitika

Na prvoj dionici auto-puta Bar-Boljare završeno je 86 odsto radova, tuneli su u završnoj fazi, dok se radovi na spajanju tri mosta očekuju nakon što to dozvole vremenske prilike, saopštio je direktor PJ Auto-put Bar-Boljare Goran Vujović.

Vujović je u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore RTCG saopštio da na današnji dan imaju spojene 34 rasponske konstrukcije mostova.

“Tuneli su u završenoj fazi, od grubih betonskih građevinskih radova preostala je lijeva cijev tunela Mateševo, gdje je ostalo nekih 100 metara betonske obloge. U toku su radovi na postavljanju ivičnjaka na drenažama. Ti radovi su preko 95 odsto završeni. Počela je priprema za izradu posteljice i tampon slojeva koja prethodi asfaltnoj podlozi. Na mostovima danas imamo 17 mostova spojenih duplih, dakle 34 rasponske konstrukcije su spojene i betonirane. Ostala su nam mostovi Tara 2, Uvač 4 i Lutovo koji nijesu spojeni. Lutovo se očekuje narednih 15-ak dana. Sve spremno je za betoniranje, čekaju se vremenski uslovi. Tara 2 i Uvač 4 su zavisni od temperaturnih promjena, očekujem radove u martu, prije toga teško”, rekao je Vujović.

Do danas, kako je rekao, na auto-putu imamo šest kilometara asfaltiranog prvog sloja BNS-a. Počelo se, kaže Vujović, sa elektro-mašinskim instalacijama.

“To su ljepši radovi, radovi na opremanju i instalacijama. Na dosta tunela je već postavljena ventilacija, postavljeni su držači kablova, razvučeni su optički kablovi, to je tzv. šminkanje, i do sada je završeno 20 posto radova”, rekao je Vujović.

Govoreći o mostu Moračica, on kaže da je bilo zadovoljstvo raditi na takvom projekti koji je, kako je istakao, “ključni objekat na trasi od kog je sve zavisilo”.

“Kad je most spojen svima nam je laknulo, jer nam je otvoren bio front radova”, rekao je Vujović, uz napomenu da je brzina na autoputu ograničena na 100 km/h.

Vremenski uslovi im, kako kaže, prave velike probleme na drugoj polovini trase, gdje su temperaturne razlike velike.

“Tamo je već -15 stepeni, što otežava radove spolja, posebno betonske radove”, istakao je Vujović.

Vožnja auto-putem ima određene specifičnosti. Prvo i osnovno pravilo – učesnik u saobraćaju mora pažljivo pratiti horizotnalnu i vertikalnu signalizaciju, bilo da se radi o uključenju ili isključenju sa auto-puta, kao i preporučene i dozvoljene brzine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
boban
Gost
boban

Xaxaxaxa, pa ovo je nevjerovatno, moze da prica ludom narodu. Opticki kablovi pipnuti nisu, na vise od pola trase nisu uradjene ni komunikacione sahte a je razvuceni kablovi, regala nema u vise od pola tunela, nedostaje kompletna desna strana mosta broj 15, znaci most ne postoji a ne da je spojen. Ni jedan prilaz mostu nije zavrsen… bice put pusten,… Više »

NEMAM IMENA
Gost
NEMAM IMENA

KOM ME ZOVE , KO ME ZOVE SVAKU NOC , MAJKA MI POLUDJE … A DA NE ZOVEM JA SEBE SAMOG I SPUSTAM MI SLUSALICU

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

AJDE SA SRECOM DA OTVORIMO TO CUDO IZ NIDJE U NISTA 2022 AKO BOG SVEVISNJI POMOGNE !!

Duško
Gost
Duško

Pet godina nepovoljni vremenski uslovi…do kad više

Crnogorsko ture
Gost
Crnogorsko ture

Biće pred izbore da građani popasu priču po ko zna koji put

Mil
Gost
Mil

Objasni to sekretarici…..

xyz
Gost
xyz

41 km ogranicenje 100 km/h.Znaci najbrze stizemo postujuci brzinu za 25 minuta.Impresivno !

460
Gost
460

To nije auto put, nema zaustavne trake

Ana
Gost
Ana

Kise nema, snijega nema, vrucine nema…..Ne razumijem?!

Mark
Gost
Mark

Cekanse kisa,sad je nepovoljno 😂

Daky
Gost
Daky

Procitaj texst.. .

Coa
Gost
Coa

Ko će da radi na otvoreno kada je temperatura u minusu?

MONTENEGRO
Gost
MONTENEGRO

Ana dušo, pristavi ručak i upali Pink. Počinju ti Parovi.

Sova
Gost
Sova

Kise nema, snijega nema, vrucine nema… Kako će biti vrućina na -15 stepeni?

Send this to a friend