Ekonomija

Radulović: Koliko prijava noćenja, toliko i odjava

Žarko Radulović

Crnogorsko primorje čini se osjeća posljedice koje za sobom donosi novi koronavirus. Najbolji pokazatelj kraha turističke sezone u Crnoj Gori jeste da je za jul i august prispjelo 1,3 miliona rezervacija, a da je u istom periodu prošle godine bilo 4,6 miliona rezervacija, što je praktično 25 odsto, kazao je za Novu M direktor Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović.

Radulović ističe i da će biti dobro ako ostane tako, ako ne bude i gore.

Iako je turistička sezona u Crnoj Gori već uveliko počela, a granice otvorene za mnoge evropske drzave, nažalost, primorski gradovi su uglavnom pusti. Turista, prema riječima Radulovića skoro i da nema.

On ističe za da trenutno rade od vikenda do vikenda.

“Što da se kaže, niko nista ne zna, ja vam nista ne znam, mi bukvalno radimo od danas do sjutra, jer već sjutra može da se zatvori sve, ako mi ne zatvorimo da zatvore drugi. Eto, to je sva priča za ovu sezonu. Ovdje priča nije priča o spasavanju sezone, nego o smanjivanju izvjesnih gubitaka”, rekao je Radulović.

Gosti u hotelima su uglavnom domaći, ali i iz Albanije, dok je drugih stranaca vrlo malo, gotovo zanemarljiv broj.

“Mi recimo dnevno imamo po 30 – 40 rezervacija, i 30 – 40 otkaza. Stranaca tek možemo da očekujemo ako se popravi stanje, tek krajem jula, ali to je sve kratkog daha. Ne mogu da shvatim ljude koji sjede u debeloj ladovini i da tri kilometra nema nikoga oko njega i traže da otvorimo granice prema Srbiji i prema državama koji imaju visoku stopu zaraženosti, ovi i koji su nam donjeli opet virus, to je krajnje neodgovorno”, smatra on.

Radulović napominje da će se zato usmjeriti na domaće turiste i to nižim cijenama.

“Spustili smo za domaće turiste i smještaj i hranu i piće, a za strane ne smijemo da spuštamo smještaj  to bi bila dalekosežna posljedica koju bi trpjeli godinama”, ističe on.

Sudeći po svemu, biće ovo jedna od najizazovnijih sezona do sada, pa su hotelijeri oprezni kada su u pitanju bilo kakve prognoze.

“Ko misli da će da zivi ove godine i iduće od turizma grdno griješi, neka se okrene nekim drugim poslovima. A ovi koji rade u turizmu neka dobro zapnu kao nikad do sad i neka čuvaju to šta imaju da bi imali s čime da nastave kad ovo prođe”, zaključuje Radulović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dragan
Gost
Dragan

Iz Srbije vam nećemo doći i da platite vi nama za dolazak

Staxe
Gost
Staxe

Ne mogade a da Srbiju ne pomene,naravno u negativnom kontexru…

Pomorac
Gost
Pomorac

Ajde bjezi casti ti!

Sponso
Gost
Sponso

A kako ti nista ne znas,oa ti vazda imas nesto glupo da reces….

Send this to a friend